Jurist

Nieuw

Functie omschrijving

Leiden is een compacte stad, staat vol met monumenten en heeft een forse bouwopgave. Dat leidt tot veel mooie projecten, maar ook tot de nodige vragen. Hoe hoog mag de bebouwing zijn? Verruilen we een bedrijfspand voor woningen? Hoe gaan we om met ons industrieel erfgoed? Soms geven zulke vragen aanleiding tot controverse of geschillen en is er een juridische procedure nodig om een bouwplan definitief vergund te krijgen of om weigeringen in stand te houden. Als jurist voorzie jij je collega’s én het college van B&W van strategische juridische adviezen. Je zorgt voor de feilloze juridische behandeling van bouwdossiers. Je behandelt bezwaar, beroep en hoger beroep rondom aangevochten besluiten op het gebied van het omgevingsrecht Bij elkaar een zelfstandige rol, waarin jouw rechtskennis, ervaring, juridische behendigheid én je affiniteit met vragen in het domein van bouwen en monumenten op een bijzondere manier samenkomen. In een afdeling met ongeveer 60 betrokken en door de wol geverfde collega’s in een nieuw Stadskantoor pal naast station Leiden Centraal help je de stad om het oude te beschermen en het nieuwe te omhelzen.

De jurist werkt onder de verantwoordelijkheid van de manager van de afdeling vergunningen van de gemeente Leiden. De afdeling behandelt alle aanvragen voor een vergunningen en ontheffingen. De behandeling omvat de vooroverleggen, de aanvraagbehandeling en het bezwaar en beroep. Ook de afhandeling van het bezwaar en beroep tegen de opgelegde leges behoort tot het takenpakket van het team. De afdeling heeft behoefte aan extra juridische capaciteit. De werkzaamheden van de jurist bestaan uit het behandelen van bezwaar en beroep tegen verleende of geweigerde vergunningen en tegen leges- en ligplaatsaanslagen.

Functie eisen

  • Beschikbaar voor de gevraagde uren en startdatum
  • Tenminste 3 jaar ervaring als jurist in het behandelen van bezwaar en beroep tegen verleende of geweigerde vergunningen en tegen leges- en ligplaatsgeldaanslagen.
  • Een afgeronde WO opleiding in Nederlands Recht
  • ruim ervaren is in het voeren procedures (gemeentelijke bezwaarcommissie, beroep Rechtbank, hoger beroep Raad van State)
  • Kennis van de belastingwetgeving en de bouwregelgeving is zeker gewenst

Competenties

  • De kandidaat beschikt over overtuigingskracht
  • De kandidaat is communicatief sterk en een stevige gesprekspartner
  • De kandidaat beschikt over analytisch vermogen en is in staat een helder betoog neer te zetten

Extra info

  • Duur opdracht + verlenging 1 jaar + optie tot verlenging van maximaal 3 x 1 jaar
  • Uren per week 20 tot 28 uur per week

Locatie

Leiden

Publicatiedatum

23.09.2022

Publicatie eindigt

02.10.2022

Contactpersoon

Sen

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.