Agile Professional

Nieuw

Functie omschrijving

Door de invoering van Agile werken willen we sneller en méér waarde leveren aan klanten. KVK wil ondernemers ondersteunen in de nieuwe werkelijkheid van data en digitalisering. Vanuit het handelsregister voorzien we hen van gepersonaliseerde informatie en adviezen. Zodat we lenig en snel op de markt in spelen. Met slimme tools helpen we hen in alle fases van hun zakelijke levensreis: starten, groeien, innoveren, exporteren, internationaliseren en overdragen. Het fundament in de organisatie is hiervoor de afgelopen jaren gelegd. Met de huidige transformatie willen we een volgende stap zetten in de realisatie van de strategie KVK’24.

KVK is daarom op zoek naar een Agile Coach die deze transformatie helpt tot stand te brengen. De Agile Coach optimaliseert KVK als Agile systeem en begeleidt en ondersteunt KVK in werkwijze, structuur ontwikkeling en leiderschap. De Agile Coach ondersteunt KVK, Agile Teams en Groups in hun begrip van Agile. Als Agile Coach richt je je op het verbeteren van teamprestaties door een Agile mindset en manier van werken te ontwikkelen. Daarnaast begeleid, coach en train je teamleden (en omgeving rondom de teams) richting meer volwassenheid. Met lef weet je hen te enthousiasmeren en op een respectvolle wijze te confronteren en coachen op eigenaarschap, gedrag en ontwikkeling richting meer volwassenheid en effectiviteit. Als ervaren leider heb je een cruciale rol in de cultuurverandering van KVK en spreek je collega’s aan op hun gedrag en rol.

Werkzaamheden

Je staat open voor verandering en bent nieuwsgierig naar en alert op nieuwe mogelijkheden. Je creëert vertrouwen en neemt de organisatie mee in de Agile verandering. Je bent een stevige Agilist die adviseert en waar nodig het goede voorbeeld geeft, met de handen uit de mouwen voordoet hoe het moet. Je geeft hiermee sturing aan de implementatie van de Agile ceremonies en rituelen in de volle breedte op corporate, group- en team-niveau (Obeya, PO sync. Reviews, GPE’s, retrospectives, etc.).
Je rapporteert aan de Lead Agile Coach en samen met een team van circa 20 Agile Coaches werk je aan de Agile volwassenheid van KVK. In lijn met de KVK ambitie om de wendbaarheid van de organisatie niet alleen met de monde te belijden maar vooral te doen profileer jij je met lef en daadkracht. Je initieert en bewaakt het tempo en focust op resultaat.

Omschrijving kandidaat

Jouw WO werk en denkniveau uit zich in competenties als conceptueel denken en analytisch vermogen. Daarnaast beschik je over:
  • Bewezen ervaring met implementatie agile besturingssysteem;
  • Bewezen trackrecord in het realiseren complexe opdrachten;
  • Bewezen successen en impact in het realiseren van duurzame verandering op het verbeteren van teamprestaties;
  • Uitstekende verbindende vaardigheden, bent in staat structuur aan te brengen.

Functie eisen

  • Kandidaat heeft minimaal een afgeronde hbo opleiding
  • Kandidaat heeft aantoonbaar wo werk- en denkniveau (conceptueel denken en analytisch vermogen)
  • Kandidaat heeft aantoonbare kennis van lean en system thinking
  • Kandidaat heeft aantoonbare kennis van verandermanagement en scaling
  • Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 7 jaar) en minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring op het gebied van individuele- en team coaching, bij voorkeur in een veranderomgeving
  • Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 5 jaar) en aantoonbare ervaring als expert in je vakgebied, zorgt dat je bijblijft en bent bekend met nieuwe inzichten en ontwikkelingen
  • Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 5 jaar) en aantoonbare kennis van en ervaring met Agile werken en beschikt over een agile mindset
  • Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 5 jaar) en aantoonbare ervaring met teamcoaching op managementniveau
  • Kandidaat heeft aantoonbare bewezen successen gerealiseerd en impact gemaakt in het realiseren van duurzame verandering op het verbeteren van teamprestaties
  • Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 5 jaar) en aantoonbare ervaring in het begeleiden en ondersteunen van het ontwikkelingsproces van top managers, bestuurders, ondernemers en hun teams
  • Kandidaat heeft aantoonbare kennis van cultuur en leiderschap

Competenties

Samenwerken
Handelt vanuit het groepsbelang en levert samen met anderen een bijdrage aan het gemeenschappelijke resultaat en aan de relaties en sfeer in de groep.

Communiceren
Verwoordt gedachten helder en vlot, brengt mondeling en schriftelijk een boodschap begrijpelijk over aan anderen en weet hierbij hun aandacht vast te houden.

Overtuigingskracht
Is in staat draagkracht te creëren en weet anderen ertoe te brengen een standpunt, idee, advies of plan te accepteren en/of over te nemen.

Resultaatgericht
De kandidaat werkt doelgericht en vasthoudend naar resultaten toe en weet het resultaat op efficiënte en effectieve wijze te realiseren.

Verantwoordelijkheid nemen
De kandidaat heeft plichtbesef en voelt zich er verantwoordelijk voor dat het afgeleverde werk of een beslissing aan bepaalde eisen voldoet. Daarnaast is hij/zij aanspreekbaar op resultaten van afgesproken acties.

Extra info

Van 19-10-2022 t/m 19-4-2023 | Optie verlenging: 1 x 6 maanden | Standplaats: Utrecht | HR | Uren: 32 per week | Aantal FTE: 0,8

Locatie

utrecht

Publicatiedatum

22.09.2022

Publicatie eindigt

01.10.2022

Contactpersoon

Sen

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.