Adviseur Communicatie

Nieuw

Functie omschrijving

Je vervangt gedurende 7 maanden één van de vaste adviseurs vanwege verlof. Als communicatieadviseur bij de gemeente Baarn heb je zowel een strategische, als deels uitvoerende rol. Je adviseert de organisatie en het college van B&W en je werkt aan interne en externe projecten en communicatiemiddelen. Specifiek adviseer je een wethouder op de portefeuilles dienstverlening en openbare ruimte en adviseer je de directie op het gebied van interne communicatie. Omdat je werkt in een compacte organisatie, krijg je te maken met alle aspecten van gemeentelijke communicatie; van meerjarige projecten zoals de doorontwikkeling van onze ambtelijke organisatie of het beheer van ons intranet tot kleinere projecten zoals het herinrichten van straten.

De opdrachtgever(s)

Bij de gemeente Baarn zijn ruim 155 medewerkers in dienst. Om onze ambities te verwezenlijken hebben we enthousiaste mensen nodig die bijdragen aan een transparante gemeente en die hun nek durven uit te steken voor inwoner en organisatie.
Onze organisatie is groot genoeg voor uitdagend werk en klein genoeg voor korte lijnen en veel eigen verantwoordelijkheid. Elke dag is anders met deze collega’s die graag voor elkaar klaar staan. Ook zijn er korte lijnen met het gemeentebestuur en het management. Wij werken steeds meer in verbinding met de inwoners, maar ook intern met onze collega’s van verschillende vakgebieden. Een opdracht bij ons betekent veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte om zaken zelf te regelen.
Het team Intern Advies is de interne adviesafdeling van de gemeente Baarn. Je wordt in deze opdracht onderdeel van het team communicatie. Dit team bestaat uit vier communicatieadviseurs, twee communicatiemedewerkers en een adviseur bewonersparticipatie. Samen met de organisatie zorgen wij ervoor dat de gemeente Baarn duidelijk, tijdig en via de juiste kanalen communiceert. Ons doel is ervoor zorgen dat alle inwoners, ondernemers en organisaties goed op de hoogte zijn van relevante gemeentelijke zaken. Dat doen we door zelf communicatiemiddelen te ontwikkelen en beheren, maar ook door de organisatie communicatiever te maken.

Functie eisen

  • BYOD (bring your own device) voor deze opdracht moet de kandidaat gebruik maken van eigen laptop en mobiel;
  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als communicatieadviseur aan een bestuur(ders) of een directieteam.
  • Afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van Communicatie
  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als communicatieadviseur voor een (semi-) publieke organisatie
  • Beschikbaar per uiterlijk 1 september
  • Aantoonbare werkervaring met communicatieadvies gericht op interne organisatie(verandering) (15 punten).

Competenties

  • Je bent in staat om de organisatie en het college van B&W gevraagd en ongevraagd te adviseren en te faciliteren om de communicatiedoelstellingen van de gemeente te realiseren;
  • Je kunt goed schrijven en bent in staat om uitgebreide of complexe input om te zetten naar heldere boodschappen;
  • Je bent goed in organiseren en laat je niet van de wijs brengen door piekdrukte of ad hoc werkzaamheden;

Extra info

  • Duur 7 maanden
  • Optie tot verlenging 1 maal 3 maanden
  • Uren per week 32 uur
  • Start 24 augustus 2022

Locatie

Baarn

Publicatiedatum

05.08.2022

Publicatie eindigt

13.08.2022

Contactpersoon

Sen

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.