Functioneel Applicatiebeheerder UBO-register Trusts

Nieuw

Functie omschrijving

Het programma waar je onderdeel van wordt is gericht op de realisatie van een register voor trusts en soortgelijke constructies als gevolg van de verplichting uit de wijziging van de vierde anti-witwasrichtlijn. Het register dient als hulpmiddel in het tegengaan van witwassen, de onderliggende basisdelicten, en financieren van terrorisme. De opdrachtgevers vinden het van groot maatschappelijk belang dat daders van witwassen en van terrorismefinanciering hun identiteit niet verborgen kunnen houden achter verhullende juridische constructies. KVK heeft de opdracht dit register te realiseren.

Je zult onderdeel zijn van een klein en enthousiast programmateam (trust operating team). Het team werkt in een BizDevOps constructie samen met partners, waarbij afstemming met de business, ontwikkeling en beheer in elkaar overlopen. Daarnaast is er ook een nauwe samenwerking met verschillende externe ketenpartners.
Als functioneel applicatiebeheerder borg je dat de gehele keten qua functionele dienstverlening goed werkt. Je opereert binnen een complex speelveld met verschillende ketenpartners van SaaS-oplossingen, vandaar heb je een coördinerende rol met focus op ketenbeheer. In die samenwerking zorg jij voor het optimaal functioneren van het UBO-register trusts informatiesysteem inclusief koppelingen naar partners. Eventueel initieer je gewenste aanpassingen in samenwerking met de Product Owner richting ketenpartners. Het beheer regel je voornamelijk vanuit het functioneel beheer portaal van RijksZaak, het platform waarop het informatiesysteem van het register draait.
Je hebt ook een sterke affiniteit met techniek, waardoor je het complexe landschap kunt overzien en makkelijk kunt schakelen met de technisch beheerder en andere (technische) stakeholders. Je monitort alle componenten en koppelingen. Je implementeert changes en draagt zorg voor gestructureerde uitvoering van dagelijkse beheersactiviteiten.

Jij kunt als geen ander functioneel beheer en gebruikersondersteuning binnen een complexe keten uitvoeren en coördineren. Daarbij ben je verantwoordelijk voor het analyseren, oplossen en bij juiste partij beleggen van de issues. Daarnaast weet je vanwege jouw technische kennis snel waar het aan schort en kunt goed met je team en externe stakeholders schakelen. Je hebt aantoonbare ervaring in het werken in Scrum- en DevOps teams en werkt nauw samen met het trust operating team en externe stakeholders. Het is belangrijk om bewust om te gaan met de verschillende belangen en de stakeholders van complete en waardevolle informatie te voorzien. Je bent onderdeel van het operating team en neemt vanuit jouw rol de verantwoordelijkheid voor het vlekkeloos functioneren van het informatiesysteem en de koppelingen.

Je houdt van dynamiek en je bent een stressbestendige zelfstarter. Uiteraard is actuele, vakinhoudelijke kennis een must-have in deze functie. Daarnaast heb je een sterk analytisch denkvermogen, waarmee jij makkelijk verbindingen legt. Omdat je niet alleen accuraat bent, maar ook proactief en overtuigend, lever je een belangrijke bijdrage aan de operationele bedrijfsvoering van het UBO-register trusts. Je hebt een plezierige, energieke drive die een positieve flow brengt in de teams waarin je werkt.

Werkzaamheden

  • Uitvoeren en coördineren van functioneel beheer en gebruikersondersteuning;
  • Initiëren en coördineren van het uitvoeren van aanpassingen (changes) van de functionaliteit van het UBO-register trusts;
  • Uitvoering end-to-end ketenmonitoring en control over het gehele UBO-register trusts informatiesysteem (inclusief koppelingen met componenten van partners);
  • Analyse van SLA rapportages van partners, in afstemming met leveranciers- en contract- managers;
  • Leveren van functionele- en gebruiksrapportages aan teamleider en stakeholders;
  • Opdracht geven aan technisch beheerder voor het uitvoeren van (impact) analyses op issues en voorgenomen aanpassingen;
  • Participeren in overleggen met afvaardiging van gebruikers van het UBO-register trusts om actief wensen en eisen van gebruikers op te halen;
  • Participeren in informatie uitwisseling met functioneel en technisch beheerders van ketenpartners;
  • Proactief optreden bij meldingen van ketenpartners, bijvoorbeeld m.b.t. incidenten, gepland onderhoud of toekomstige aanpassingen in koppelingen.

Functie eisen

  • Kandidaat heeft minimaal een afgeronde hbo opleiding
  • Kandidaat heeft aantoonbare kennis van ITIL, ASL2, BiSL of vergelijkbaar beheerframework
  • Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 5 jaar) en minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring in ICT Beheer functies
  • Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 5 jaar) en minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring als Functioneel Beheerder
  • Afgeronde opleiding is op het gebied van Informatica, informatiekunde (of een andere relevante studierichting)

Competenties

Samenwerken
Handelt vanuit het groepsbelang en levert samen met anderen een bijdrage aan het gemeenschappelijke resultaat en aan de relaties en sfeer in de groep.

Communiceren
Verwoordt gedachten helder en vlot, brengt mondeling en schriftelijk een boodschap begrijpelijk over aan anderen en weet hierbij hun aandacht vast te houden.

Overtuigingskracht
Is in staat draagkracht te creëren en weet anderen ertoe te brengen een standpunt, idee, advies of plan te accepteren en/of over te nemen.

Deskundigheid
Het ontwikkelen van eigen kennis over het vakgebied en deze kennis effectief benutten voor de eigen functie of organisatie.

Nauwkeurigheid
Is nauwgezet in de uitvoering van de werkzaamheden binnen gestelde normen.

Extra info

Van 1-9-2022 t/m 1-9-2023 | Optie verlenging: 2 x 12 maanden | Standplaats: Utrecht en remote | IT | Uren: 40 per week | Aantal FTE: 1

Locatie

Utrecht

Publicatiedatum

05.08.2022

Publicatie eindigt

13.08.2022

Contactpersoon

Sen

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.