PMO/ Projectondersteuner

Nieuw

Functie omschrijving

Voor deze opdracht zoekt KVK 2 PMO'ers/Scribes, die voor de wasstraat onderstaande taken en verantwoordelijkheden krijgen. Ambitieuze juniors met de ambitie om door te groeien naar een zwaardere rol. De taken en verantwoordelijkheden voor het vervolgtraject worden later nog in detail bepaald, maar bij de selectie wordt hierop al geanticipeerd.

Binnen KVK is een programma gestart voor het verhogen van de beschikbaarheid, betrouwbaarheid en bereikbaarheid van de KVK-applicaties. Binnen dat programma wordt het applicatielandschap tegen het licht gehouden en van een advies voorzien over de te nemen maatregelen ('de wasstraat'). Vervolgens worden applicaties die daarvoor in aanmerking komen aangepast en gemigreerd. Hiervoor worden 2 teams ingericht (wasstraatteams), elk bestaande uit een Technisch Projectleider voor de aansturing van het team, een Business Analist/Solution Architect voor de technisch inhoudelijke expertise en business analyse en een PMO'er die de rol Scribe vervult. Beide teams worden ondersteund door een Senior PMO die als Documentalist/Bibliothecaris de kaders stelt waarbinnen alle verkregen informatie wordt vastgelegd, zorg draagt voor permanente borging van het wasstraatproces en die samen met de Business Analisten/Solution Architecten de verkregen gegevens verrijkt tot informatie voor besluitvorming.KVK is een agile organisatie, opgedeeld in Groups. Elke Group heeft Product Teams en Practices. De Product Teams zijn verantwoordelijk voor de life cycle van applicaties. De wasstraatteams dienen dan ook veelvuldig en goed te communiceren met de Product Teams. Daarnaast vindt interactie plaats met verschillende teams binnen de Group Solide Fundament, omdat die Group verantwoordelijk is voor het 7*24 uur beschikbaar houden van alle IT-componenten, de Service Desk, IT Service Management, Security, et cetera. Dat vereist een aanpak van halen en brengen, sturen en meeveren, vaker gebaseerd op overtuigen dan op overreden.

Werkzaamheden

Jij weet op een ondernemende en resultaatgerichte manier het wasstraatproces in goede banen te leiden. Structurerende en communicatieve vaardigheden zijn daarbij onmisbaar, je moet met vele belangen rekening kunnen houden. Je stuurt op je eigen resultaat, maar spreekt je teamgenoten ook aan op het behalen van hun resultaat. Uiteraard met oog voor de relatie met de ander en gebruikmakend van een vleug humor. Waar nodig ga je informatie brengen in plaats van erop wachten.Met jouw vaardigheden ondersteun je de andere teamleden, zodat er maximaal resultaat gehaald wordt uit de applicatiewasstraat. Technische affiniteit is daarbij een pré. Om succesvol te kunnen zijn moet je ook kunnen schakelen met stakeholders als applicatieeigenaren, softwareontwikkelaars, beheerders, architecten, leveranciers en het SOC.

De taken die daarbij horen zijn:

  • workshops plannen;
  • deelnemers uitnodigen;
  • alle resultaten tijdens workshop vastleggen;
  • informatie na afloop verder verrijken;
  • alle informatie van workshops ook daadwerkelijk vastleggen in de middelen die de Documentalist aanreikt;
  • verslag maken van de workshops en dat afstemmen met de deelnemers;
  • borgen dat die informatie goed geanalyseerd kan worden door de Business Analist/Solution Architect en de Documentalist/Bibliothecaris.

Functie eisen

  • Kandidaat heeft minimaal een afgeronde hbo opleiding
  • Kandidaat heeft aantoonbaar kennis van en ervaring met PMO werkzaamheden en kan dat staven met een (aanvullende) opleiding als Bedrijfskunde/PMO of vergelijkbaar
  • Kandidaat heeft aantoonbaar kennis van en ervaring met IT Projecten
  • Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 7 jaar) en minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring als PMO'er binnen soortgelijke organisaties qua omvang en complexiteit
  • Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 5 jaar) en minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring met IT-projecten in een complexe IT-omgeving met veel stakeholders

Competenties

Creativiteit
Bekijkt situaties vanuit verschillende invalshoeken. Kan vaststaande interpretatiekaders loslaten, komt tot alternatieve, oorspronkelijke en vernieuwende ideeën.

Initiatief
Reageert proactief door zaken in gang te zetten.

Klantgerichtheid
Signaleert, onderzoekt en gaat binnen de eigen mogelijkheden in op de wensen en behoeften van de interne klanten (collega's van eigen en andere afdelingen) en externe klanten om deze tevreden te stellen. Servicebereidheid en klanttevredenheid staan voorop.

Analytisch vermogen
Onderzoekt, herkent en begrijpt de belangrijkste elementen van vraagstukken en hun onderlinge samenhang.

Resultaatgericht
Werkt doelgericht en vasthoudend naar resultaten toe en weet het resultaat op efficiënte en effectieve wijze te realiseren.

Extra info

Van 1-3-2023 t/m 1-8-2023 | Optie verlenging: 2 x 12 maanden | Standplaats: Woerden/Utrecht en remote | IT | Uren: 40 per week | Aantal FTE: 2

Locatie

Woerden, Utrecht

Publicatiedatum

30.01.2023

Publicatie eindigt

19.02.2023

Contactpersoon

Foeken

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.