Preventiemedewerker

Nieuw

Functie omschrijving

Een veilige en gezonde werkomgeving binnen onze omgevingsdienst helpen creëren. Flexibel inspelen op vragen en denken in oplossingen. Samenwerken met diverse partijen zoals HR, Ondernemingsraad COR en externe specialisten. Helpen bij beleidsontwikkeling en aan collega’s voorlichting geven over veilig en gezond werken.

In jouw rol als preventiemedewerker richt je je op het verbeteren van de werkomstandigheden van alle medewerkers van de OD NHN voor wat betreft veiligheid en gezondheid. Je adviseert de OR, bedrijfsarts en andere specialisten in dit vakgebied en werkt nauw met hen samen. Vanuit jouw rol als preventiemedewerker geef je belangrijke input en adviezen voor het arbobeleid van onze organisatie.

De RI&E is recent uitgevoerd binnen de OD NHN. Het is nu tijd om uitvoering te geven aan het plan van aanpak. Als preventiemedewerker ben jij hier de aanjager is. Je coördineert alle acties vanuit het plan van aanpak en zorgt ervoor dat dit met de juiste kwaliteit tot stand wordt gebracht. Je signaleert hierbij welke zaken door jou of door de organisatie zelf opgepakt kunnen worden en waarvoor specialistische kennis nodig is. Naast het zorgdragen voor het plan van aanpak zorg jij ervoor dat de RI&E actueel blijft. Hiermee zorg jij ervoor dat de collega’s met de juiste interventies, beschermingsmiddelen en voorlichting veilig en gezond hun werk kunnen uitvoeren.

Voor de medewerkers ben jij hét aanspreekpunt voor arbo gerelateerde vragen of problemen en je geeft voorlichting over arbo gerelateerde onderwerpen. Je signaleert knelpunten en geeft gevraagd en ongevraagd advies over verdere professionalisering van arbeidsomstandigheden en het arbobeleid. Je adviseert directie, leidinggevenden en medewerkers over het versterken en borgen van de veiligheid en gezondheid op de werkvloer. Daarnaast ben jij aanspreekpunt voor de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en meld jij ook eventuele arbeidsongevallen aan deze inspectie.

De opdrachtgever(s)

Bij de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN) werken circa 200 bevlogen en ervaren collega’s aan de opstelling van adviezen en de uitvoering van milieutaken van zeventien gemeenten in Noord-Holland-Noord. Daarnaast is de provincie Noord-Holland onze opdrachtgever. We houden ons bezig met bodemkwaliteit, klimaat, natuur, milieu, duurzaamheid, energietransitie, lucht, afval, asbest externe veiligheid, zwemwater, wegen en vaarwegen.
Het vakgebied milieu, klimaat en natuur is volop in beweging en in de actualiteit. Werken bij de OD NHN staat dan ook garant voor uitdaging en dynamiek.
En dat in een open en informele werksfeer waarin van elkaar leren voorop staat: samen gaan we voor het beste resultaat. Dat maakt dat onze medewerkers de collegialiteit bij de OD NHN als zeer hoog waarderen.
OD NHN omarmt Het Nieuwe Werken (HNW) waarbij je de ruimte krijgt de taken naar eigen inzicht uit te voeren, en deels ook op een andere plek te werken. Flexibel en zelfstandig. Op die manier kun je werk en privé goed in balans brengen. Onze werkzaamheden omvatten uiteenlopende terreinen (milieu, duurzaamheid en natuur), en dat zorgt voor talloze mogelijkheden om je bij ons te ontplooien.
Wij zijn gevestigd in een modern en goed bereikbaar kantoor, vlakbij het station, uitvalswegen en het centrum van Hoorn.

Omschrijving kandidaat

Je hebt een visie op hoe onze organisatie een nog veiligere en gezonde werkplek kan worden. Om dit te bereiken gebruik je jouw kennis over veilige en gezonde arbeidsomstandigheden en van belangrijke regelgeving op dit gebied, zoals de Arbowet. Je past dit toe op onze werkprocessen. Je kunt een oordeel vormen over waarin onze Organisatie zich kan verbeteren, komt met concrete adviezen en weet dit door je goede communicatieve vaardigheden overtuigend over te brengen op diverse partijen. Denk hierbij aan de OR, het managementteam en HR. Je zorgt ervoor dat wij voldoen aan onze (wettelijke) verplichtingen op het gebied van veilig en gezond werken, maar je bent je ervan bewust dat je dit niet alleen kan. Met je communicatiestijl en zichtbaarheid in onze organisatie weet je collega’s te enthousiasmeren en te (ver)binden aan deze, uiteindelijk, gezamenlijke opgave. Je hebt een hbo opleiding afgerond of beschikt aantoonbaar over hbo werk- of denkniveau.

Functie eisen

  • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau;
  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als preventiemedewerker.
  • Aantoonbare werkervaring met het coördineren van acties op basis van een RI&E
  • Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring als preventiemedewerker
  • Aantoonbare werkervaring met het adviseren over maatregelen op het gebied van verbetering arbobeleid
  • Aantoonbare werkervaring met het geven van voorlichting op het gebied van arbo

Competenties

  • Communicatief vaardig (zowel mondeling als schriftelijk)
  • Adviserend
  • Oordeelsvormend
  • Overtuigingskracht
  • Assertief
  • Resultaatgericht
  • Samenwerken
  • Bestuurlijk sensitief

Extra info

  • Duur tot en met 31 januari 2023
  • Optie tot verlenging Mogelijk maar nog niet bekend
  • Uren per week 32
  • Start z.s.m.

Locatie

Hoorn

Publicatiedatum

19.01.2022

Publicatie eindigt

29.01.2022

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.