Programma regisseur

Functie omschrijving

Elke gemeente in het Groninger aardbevingsgebied gaat gebruik maken van het Meerjaren versterkingsplan. De NCG heeft hier de afgelopen tijd in samenwerking met de gemeentes hard aan gewerkt. Als programma regisseur speel jij een centrale rol in de uitvoering van het plan.

Werkzaamheden

  • Je verzamelt proactief informatie over de voortgang van de projecten, programma’s. Daarnaast signaleer en adviseer je over issues en risico’s in relatie tot het realiseren van het Meerjaren versterkingsplan. Dat doe je, in samenwerking met de afdelingen in het primaire proces, ook ten aanzien van de uitvoering daarvan. Beschreven in concrete werkzaamheden:
  • Je zorgt er (mede) voor dat de programmamanager en de gebiedsmanager binnen het versterkingsgebied overzicht hebben over de lopende projecten en programma’s.
  • Bewonersbegeleiders instrueren op acties naar bewoners.
Als programmaregisseur van het Team Gebieden word je aangestuurd door de gebiedsmanager en werk je vanuit een versterkingspunt in het aardbevingsgebied.

De opdrachtgever(s)

Nationaal Coördinator Groningen
In Groningen moet iedereen veilig kunnen wonen, werken en naar school gaan. Daarom werkt Nationaal Coördinator Groningen (NCG) aan het onderzoeken en versterken van gebouwen in het aardbevingsgebied. Het gaat om preventief versterken. Zo kunnen bewoners en gebruikers het gebouw veilig verlaten bij een zware aardbeving. NCG werkt hiervoor samen met de zeven gemeenten in het aardbevingsgebied, de provincie Groningen, de woningcorporaties en het Rijk.

Afdeling Ontwikkeling
De afdeling Ontwikkeling is verantwoordelijk voor het overleg met de vijf gemeenten in het aardbevingsgebied en voor het adviseren over de prioriteitstelling van gemeentelijke opdrachtgevers in de lokale plannen. Daarbij ondersteunt de afdeling de gemeenten bij het voorbereiden en uitzetten van lokale jaarplannen en meerjarenplannen ten behoeve van het uitvoeringsproces van NCG. Ook het begeleiden van bewoners in het versterkingsproces en de zaakbegeleiding voor bedrijven wordt vanuit Ontwikkeling georganiseerd.
Ontwikkeling bestaat uit twee teams. Team Gebieden is het primaire aanspreekpunt voor gemeenten (op tactisch/operationeel niveau) en bewoners. Dit team werkt vanuit de verschillende versterkingspunten in het aardbevingsgebied. Het Team Strategische Planning & Coördinatie houdt zich bezig met de jaarlijkse plannings-cyclus, met (beleidsmatige) vraagstukken vanuit de Versterkingspunten, met het thema “Bewoner Centraal” en functioneert als staf van de afdeling Ontwikkeling.

Omschrijving kandidaat

Belangrijk is dat het aardbevingsgebied in Groningen geen geheimen voor je kent en dat je weet wie de bij het versterkingsproces betrokken partijen zijn. Vind je jezelf daarnaast een echte netwerker die anderen goed kan motiveren? En heb je gevoel voor bestuurlijke verhoudingen? Des te beter.

Functie eisen

  • HBO-werk- en -denkniveau en minimaal een afgeronde relevante hbo-opleiding.
  • Ervaring met regie houden op informatie in complexe bestuurlijke verhoudingen.
  • Kennis van projectmatig werken.
  • Ervaring met werken in data-systemen en opstellen van rapportages.

Extra info

  • Startdatum 7-2-2022
  • Einddatum 28-2-2023
  • Optie tot verlenging ja
  • Aantal uur per week 36,00
  • Aantal posities 1

Locatie

Groningen

Publicatiedatum

31.01.2022

Publicatie eindigt

01.02.2022

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.