Interim HR adviseur

Nieuw

Functie omschrijving

Wegens uitval van een collega HR adviseur zoeken wij een ervaren interimmer die voor (in ieder geval) de komende drie maanden in onze organisatie gaat ondersteunen.

De gemeente De Fryske Marren is een gemeente in Friesland met ruim 50.000 inwoners, maar liefst 50 karakteristieke dorpen en het prachtige stadje Sloten. Kenmerkend zijn het afwisselende landschap, de watersport en de vele festivals en evenementen.

De gemeente houdt van doén. “We vormen samen een ambitieuze organisatie, die graag vooruit wil. We ervaren hier een plezierige sfeer van collegialiteit, ruimte om ons werk te doen en betrokkenheid. En: een drive om deze organisatie nog beter te maken.”

Het HR team voor De Fryske Marren bestaat uit gedreven en enthousiaste professionals (11 collega’s), verdeeld over: advies, beleid en ondersteuning. De focus van het HR team is de ontwikkeling van de organisatie én van het team. Het team ontwikkelt zich naar een proactief, klantgericht én effectief HR team. Vanuit jouw HR professie draag je - samen met het team - bij aan het er zijn voor iedereen die in de gemeente leeft en werkt.

Werkzaamheden

Gemeente De Fryske Marren is voortdurend in verandering. Leiderschapsontwikkeling, strategische personeelsplanning, cultuurontwikkeling, duurzame inzetbaarheid en organisatieontwikkeling, zijn de onderwerpen waar de gemeente volop mee aan de slag is. Als HR adviseur vind jij het een uitdaging om met deze thema’s aan de slag te gaan.

Jij bent het eerste aanspreekpunt voor directie en een aantal teammanagers als het gaat om tactische en soms strategische HR vraagstukken. Jij adviseert in de volle breedte op HR gebied. Als betrokken en onafhankelijk adviseur weet jij precies te duiden waar het probleem zit en geef je gevraagd en ongevraagd advies. Je voorziet de directie en teammanagers van de juiste handvatten. Niet elke directeur of leidinggevende heeft hetzelfde nodig. Jij signaleert de klantbehoefte en maakt de vertaling naar toepasbare HR instrumenten en expertise binnen de teams.
Naast dat je verantwoordelijk bent voor je eigen interne klanten, bouw je met het HR team aan de verdere professionalisering en positionering van HR in de organisatie. Want bij een flexibele organisatie die op haar toekomst is voorbereid past een modern HR-beleid met instrumenten.

Functieprofiel:

  • Eerste aanspreekpunt vanuit P&O voor directie en teammanagers ten aanzien van overwegend tactische en soms strategische personele vraagstukken van de teams.
  • Adviseert de directie en teammanagers gevraagd en ongevraagd over onderwerpen vanuit de business, centrale P&O-thema's en over de ontwikkeling van de organisatie op P&O-gebied.
  • Geeft advies aan leidinggevenden en collega’s over de toepassing van P&O instrumenten, diensten en processen.
  • Draagt zorg voor aansluiting tussen uitvoering en beleid door een bijdrage te leveren aan de uitvoering van het P&O beleid door het opstellen, implementeren, toetsen en bewaken van (nieuwe beleids-) processen en procedures.
  • Deelt pro actief kennis met collega’s binnen en buiten het P&O werkveld.

Functie eisen

  • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare actuele en relevante werkervaring als allround HR adviseur. Gemeentelijke ervaring is niet nodig, gevoel voor een politiek krachtenveld wel.
  • Je brengt minimaal een afgeronde HBO opleiding mee, zoals bijvoorbeeld HRM of bedrijfskunde.
  • Brede kennis van het HR-vakgebied. Je kent de ontwikkelingen, signaleert trends en anticipeert in de vorm van ideeën, voorstellen en initiatieven.
  • Het hebben van ruime ervaring als HR-adviseur met cultuur en verandertrajecten is een pré.
  • Afgeronde hbo opleiding, zoals bijvoorbeeld HRM of bedrijfskunde.
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare actuele en relevante werkervaring als allround HR adviseur.
  • Gevoel voor politiek krachtenveld

Competenties

  • Organisatiesensitiviteit: je bent een stevige, inspirerende, sparringpartner en kunt goed schakelen op verschillende niveaus. Je weet gedachtewisselingen op diverse niveaus te beïnvloeden en hebt een uitstekend gevoel voor relatiebeheer en dienstverlening.
  • Mix van koersvastheid en flexibiliteit: je verstaat de kunst van het meebewegen, maar houdt je eigen rol daarbij goed voor ogen. Je kunt verschillende adviesstijlen toepassen.
  • Gedrevenheid: je hebt drive om de organisatie nog beter te maken en denkt in mogelijkheden.
  • De kernwaarden van de organisatie zijn op jou van toepassing: klantgericht, resultaatgericht, ondernemend en samenwerkend. Door een complex en soms chaotisch speelveld laat jij je niet van de wijs brengen.

Extra info

  • Startdatum 01-02-2022
  • Einddatum 01-05-2022
  • Optie tot verlenging Ja
  • Uren per week 32-36

Locatie

Joure

Publicatiedatum

16.01.2022

Publicatie eindigt

21.01.2022

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.