Data analist

Nieuw

Functie omschrijving

Het creëren van vier dashboards voor de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) stadsdeel Oost, welke automatisch geüpdatet kunnen worden door VTH stadsdeel Oost, om inzicht te krijgen in onder andere de werkdruk en -verdeling, kwaliteit en efficiëntie uitvoering, financiële verplichtingen, resultaten en datakwaliteit. En daarnaast een overzicht van de resultaten van de afdeling conform stedelijke indicatoren uit het VTH Wabo beleid voor de jaren 2021 en 2022.

De opdracht dient uitgevoerd te worden door een data-analist met ervaring en expertise op het gebied van het bouwen van dashboards in Tableau met data uit onder andere het systeem PowerBrowser.

Werkzaamheden

Bestanddelen van de opdracht
Dashboard 1: Een dashboard in Tableau voor het team Toezicht, Handhaving Bouw & Gebruik. Hierin wordt overzicht gecreëerd over de werkdruk en -verdeling en de stedelijke en lokale KPI's.
Dashboard 2: Een dashboard in Tableau voor het team Procesuitvoering, gesplitst op Juridisch en Administratie. Hierin wordt overzicht gecreëerd over de werkdruk en -verdeling en de stedelijke en lokale KPI's.
Dashboard 3: Een dashboard in Tableau voor het team Vergunningen. Hierin wordt overzicht gecreëerd over de werkdruk en -verdeling en de stedelijke en lokale KPI's.
Dashboard 4: Een dashboard in Tableau voor het Managementteam Bedrijfsvoering. Hierin wordt overzicht gecreëerd over de financiën van de afdeling VTH.

Op te leveren resultaat
Een overzicht in Excel van de behaalde resultaten over het jaar 2021 conform de stedelijke indicatoren.
Een overzicht in Excel van de behaalde resultaten over het eerste half jaar van 2022 en het gehele jaar 2022 conform de stedelijke indicatoren.

Er wordt iedere maand gerapporteerd over de voortgang van de producten aan het Managementteam VTH Oost

De opdrachtgever(s)

De taakvelden van de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) zijn divers; ingediende (bouw)plannen worden getoetst, er wordt toezicht gehouden en gehandhaafd op de geldende bouw-, milieu- en nautische wet- en regelgeving. We werken zoveel mogelijk gebiedsgericht binnen de afdeling. Er zijn vier (gebieds)teams, welke allen bestaan uit een aantal (bouw)plantoetsers, bouwinspecteurs, een nautisch inspecteur, een milieu-inspecteur en een aantal juridisch handhavers. De ketensamenwerking binnen VTH Oost wordt ondersteund door een aantal administratief ondersteuners.

Functie eisen

  • beschikt minimaal over een hbo werk- en denkniveau, met bij voorkeur een technische achtergrond.
  • Geef in maximaal 1 pagina aan waarom jij het meest geschikt bent voor deze opdracht.
  • minimaal 2-4 jaar aantoonbare ervaring als data analist/consultant in verschillende klantomgevingen.
  • minimaal 1 jaar aantoonbare ervaring met PowerBrowser.
  • aantoonbare ervaring met het implementeren van software voor data analyse en reporting met dashboards.
  • aantoonbare ervaring met het implementeren van software voor data analyse en reporting met dashboards, en met verschillende reporting tools, zoals, Tableau en Splunk.
  • aantoonbare werkervaring in de rol van data analysis consultant bij voorkeur bij een gemeente of gemeentelijke overheidsinstantie.
  • ervaring met het ontwikkelen en het geven van trainingen aan eindgebruikers van verschillende niveaus.
  • ervaring met het ontwerpen en bouwen van dashboards waarmee kwaliteit en status van processen inzichtelijk gemaakt wordt, bijv. bezetting of werkvoorraad.
  • Geef aan hoeveel jaren aantoonbare ervaring de kandidaat heeft opgedaan met de begeleiding van data analisten en eindgebruikers,

Extra info

• Startdatum: 01-02-2022
• Einddatum: totaal maximaal 12 maanden
• Aantal uren gemiddeld per week: 36
• Aantal kandidaten dat u mag aanbieden: 1

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

07.01.2022

Publicatie eindigt

12.01.2022

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.