Gegevensverwerker Openbare Ruimte

Nieuw

Functie omschrijving

Binnen de afdeling Werkvoorbereiding & Toezicht is gegevensverwerking een belangrijke taak om de beheerdata openbare ruimte actueel te houden. De Gegevensverwerker vervult deze taak en de functionaris heeft daarbij twee aandachtsgebieden; gegevensverwerker en tekenaar. Wij bieden een baan waarvoor organisatietalent, focus op resultaat, gevoel voor samenwerking en administratieve vaardigheden gevraagd wordt.

De belangrijkste taak is het verwerken van administratieve data van alle objecten in de openbare ruimte. Binnen Leiden worden nieuwe ontwikkelingen en reconstructies uitgevoerd door het Projectbureau in opdracht van het cluster Stedelijke Ontwikkeling. Na gereedkomen van deze projecten worden ze overgedragen aan Cluster Beheer. Alle mutaties in de openbare buitenruimte dienen dan verwerkt te worden in de BGT en het gegevensbeheersysteem GeoVisia. Denk daarbij aan mutaties aan de verhardingen, groenvoorzieningen, openbare verlichting, kunstwerken, etc. Het verwerken geldt ook voor projecten die op initiatief van Cluster Beheer worden uitgevoerd, denk hierbij aan grootschalige vervangingen of groot onderhoud in de openbare ruimte.
Op verzoek van beleidsmakers, beheerders, projectcoördinatoren, werkvoorbereiders en toezichthouders haal je gegevens uit het beheersysteem, analyseert ze en verwerkt ze o.a. in Autocad. Daarnaast zorg je voor het exporteren van data t.b.v. inventarisaties en inspecties en het importeren van de resultaten in het beheersysteem.

Als tekenaar assisteer je alle projectcoördinatoren met tekenwerk t.b.v. de voorbereiding (aanbestedingen), uitvoering en nazorg van projecten in de openbare werken. Het tekenen van tijdelijke verkeersmaatregelen ten behoeve van verkeersplannen valt hier ook onder. Tevens beoordeel je de aangeleverde revisietekeningen van aannemers of deze voldoen aan de door ons opgestelde eisen en de huidige NCLS-normering t.b.v. archivering en verwerking in het beheersysteem GeoVisia.

Afdeling Werkvoorbereiding & Toezicht (W&T) is dus onderdeel van het cluster Beheer. Cluster Beheer is, met ongeveer 350 medewerkers, verantwoordelijk voor het beheer van de openbare ruimte en de sportaccommodaties van de Gemeente Leiden. Afdeling W&T bestaat uit circa 35 medewerkers en voert taken uit op het gebied van projectcoördinatie, werkvoorbereiding, contractmanagement, omgevingsmanagement en uitvoering van (beheergerelateerde) projecten in de openbare ruimte en van sportaccommodaties. Het gaat hierbij met name om groot- en vervangingsonderhoud.

Functie eisen

  • HBO Civiele techniek (diploma)
  • Gevorderde gebruiker van een gegevensbeheersysteem (GeoVisia),.
  • Gevorderde gebruiker van het tekenprogramma AutoCad (NLCS)
  • Gevorderde gebruiker van MS-office software (Word en Excel)
  • Kennis van RAW- en geïntegreerde contractvormen
  • Kennis van BGT/IMGEO, IMBOR, GIS-applicaties

Competenties

  • Coördinerende kwaliteiten
  • Zelfstandig en daadkrachtig
  • Communicatief vaardig
  • Organisatorische kwaliteiten

Extra info

  • Duur opdracht + verlenging 12 maanden met een optie tot verlenging van 6 tot 24 maanden
  • Uren per week 24 uur per week

Locatie

Leiden

Publicatiedatum

03.01.2022

Publicatie eindigt

22.01.2022

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.