Business Controller

Nieuw

Functie omschrijving

Als Business Controller ben je een strategische sparringpartner voor het management in een sterk veranderende organisatie. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies over performance vraagstukken. Daarnaast voorzie je het management van de juiste sturingsinformatie. Ook heb je een belangrijke rol bij de totstandkoming van het businessplan en de evaluatie van en sturing op de behaalde resultaten. Kortom, een toekomstgerichte adviseur! De ideale kandidaat heeft ervaring met business control binnen een IT omgeving. Verder ondersteun je bij het ontwikkelen en implementeren van control methodieken, bij het financiële en operationele risicomanagement en initieer je op dit gebied. Je werkt intensief samen met managers, teamleiders en collega-controllers.

De opdrachtgever(s)

KVK helpt ondernemers om succesvol te starten, te innoveren en te ondernemen in binnen- en buitenland. Wij doen ons werk daar waar de overheid een rol heeft. En wij laten aan de markt over wat de markt zelf kan doen.
KVK is een landelijke, middelgrote publieke organisatie meteen sterke regionale verankering. We zijn te vinden op negentien locaties in Nederland en uiteraard online. Met betrouwbare en actuele digitale informatieproducten en adviezen zorgen we ervoor dat ondernemers groeikansen beter kunnen benutten.

Omschrijving kandidaat

Je hebt bij voorkeur een afgeronde relevante WO/HBO+ en/of RC-opleiding, met drie jaar relevante werkervaring als business controller. Je begrijpt de business en hebt gevoel voor de uitdagingen waar zij voor staan. Je bent een stevige gesprekspartner naar stakeholders toe, je houdt van verandering en je hebt gevoel bij de impact die verandertrajecten hebben op de zachte kant van de organisatie. Je hebt een ondernemende en klantgerichte instelling. Je bent analytisch sterk, flexibel en resultaatgericht. Je hebt samenwerken hoog in het vaandel staan. Daarbij beschik je over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

Functie eisen

  • een afgeronde hbo+/wo opleiding
  • Afgeronde opleiding is op het gebied van Bedrijfseconomie of Bedrijfskunde of Accountancy of Controlling
  • actuele (in de afgelopen 7 jaar) en minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met Business Control
  • actuele (in de afgelopen 5 jaar) en minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring met het adviseren van klanten op het gebied van Business Control onderwerpen in de rol van bijvoorbeeld consultant
  • is geregistreerd Register Controller (RC)

Competenties

Analytisch vermogen
Onderzoekt, herkent en begrijpt de belangrijkste elementen van vraagstukken en hun onderlinge samenhang.

Overzicht
Overziet de delen en het geheel van ontwikkelingen, vraagstukken, gegevens, opdrachten en projecten en begrijpt hoe deze elementen met elkaar samenhangen. Kan dit inzicht op effectieve manier vertalen naar handelen.

Overtuigingskracht
Is in staat draagkracht te creëren en weet anderen ertoe te brengen een standpunt, idee, advies of plan te accepteren en/of over te nemen.

Sturend vermogen
Is in staat om richting en sturing te geven aan een of meerdere medewerkers om de afdelingsdoelen te realiseren.

Visie
Vormt zich een beeld van de huidige situatie en relevante toekomstige ontwikkelingen en vertaalt deze in beleid op lange termijn voor de organisatie

Extra info

Van 1-2-2022 t/m 1-8-2022 | Optie verlenging: 1 x 6 maanden | Standplaats: Utrecht | Finance | Uren: 40 per week | Aantal FTE: 1

Locatie

Utrecht

Publicatiedatum

03.01.2022

Publicatie eindigt

11.01.2022

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.