Senior projectmanager Begrijpelijke Brieven

Nieuw

Functie omschrijving

De Belastingdienst zet volop in op de verbetering van de Dienstverlening aan Burgers en Bedrijven. In 2019 is gestart met de Digitalisering van alle uitgaande berichten, dit traject loopt door tot ca. 2024.
Vanaf 2022 wil de BD ook de begrijpelijkheid van alle uitgaande brieven verbeteren. Hiervoor wordt een nieuw Programma onder de werknaam ‘Begrijpelijke Brieven’ voorbereid. De reeds lopende Digitalisering van de brieven zal onder de aansturing van het nieuwe programma doorlopen. Het Programma realiseert in eerste instantie de kaders van Begrijpelijkheid in nauwe afstemming met in- en externe stakeholders.
Vanaf medio 2022 zullen 3 multidisciplinaire 'Brieventeams' ieder starten met 1 van de ketens van de Belastingdienst. Alle ketens worden zodoende de komende 2 jaar 'verwerkt'. Stakeholdermanagement is een kritische succesfactor, immers binnen én buiten de Belastingdienst is communicatie met Burgers en Bedrijven en het verbeteren van de Dienstverlening aan hen een gevoelig en prioritair dossier.
Voor het Programma Digitalisering en Begrijpelijke Brieven i.o. zoeken we een parttime Projectmanager. De Projectmanager wordt onderdeel van de programma organisatie en houdt zich naast algemene projectmanagement zaken vooral bezig met stakeholdermanagement. Hij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, planning, coördinatie en uitvoering ervan. De Projectmanager zal een klein team 'stakeholdermanagement en communicatie' gaan opstarten en de benodigde medewerkers hiervoor selecteren.

Omschrijving kandidaat

Deze persoon heeft veel ervaring met Prince2 en agile werken. Heeft ruime ervaring met stakeholder analyse en stakeholdermanagement. Is communicatief zeer vaardig in 1 op 1, maar ook in gesprek met kleine of grote groepen belanghebbenden. Kan opereren in een complexe omgeving met grote variatie in problematieken. Is in staat om met een klein team, in goede samenwerking met de communicatieafdeling, heel veel stakeholders via maatwerk te benaderen. Kennis van en ervaring met de bedrijfsonderdelen en de ketens van de Belastingdienst.

Functie eisen

  • Kunnen plannen en organiseren, Is in staat om alle ketens en een groot aantal interne- en externe stakeholders planmatig 'bedienen'.
  • Is zeer samenwerkingsgericht en kan ook overtuigend zijn.
  • Kan zowel strategisch, tactisch en operationeel werken/denken. Heeft een hands-on mentaliteit.
  • minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als projectmanager met Prince2 en Agile werken
  • aantoonbare ruime ervaring met stakeholder analyse en stakeholdermanagement.
  • aantoonbare kennis van en ervaring met de bedrijfsonderdelen en de ketens van de Belastingdienst

Extra info

  • Startdatum 1-2-2022
  • Einddatum 31-3-2022
  • Optie tot verlenging ja
  • Aantal uur per week 36,00
  • Aantal posities 1

Locatie

Utrecht

Publicatiedatum

30.12.2021

Publicatie eindigt

09.01.2022

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.