Omgevingsplan Jurist

Nieuw

Functie omschrijving

Als bestemmingsplanjurist houd je ervan om onder grote druk nieuwe oplossingen aan te dragen, de diepte in te gaan en voor kwaliteit te gaan. Je doet dit vanuit zowel een juridische als een inhoudelijke achtergrond. Hierbij zoek je de verbinding met de verschillende vakdisciplines en extern met de vooroverlegpartners en signaleert op tijd eventuele knelpunten. De bestemmingsplannen vervaardig je zelf. Verder adviseer je ambtelijk en bestuurlijk over beleidsvorming RO en werk je samen met andere teams en afdelingen. Je integreert hierbij ontwikkelingen, beleid en regelgeving naar de praktijk binnen de gemeente Westland. Daarnaast vertegenwoordig je de gemeente in rechte.

De opdrachtgever(s)

Bouw mee met de gemeente Westland. De gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is de gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt de gemeente Westland haar inwoner ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente. Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait!

Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. We zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. Gemeente Westland is onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit Concern control en eenheid Bureau gemeentesecretaris.

Cluster Beleid
De collega’s die werkzaam zijn binnen dit cluster signaleren en initiëren ontwikkelingen in de maatschappij, om deze vervolgens te vertalen naar visie en strategie om de doelen te bereiken. Het gaat daarbij om alle beleidsdomeinen van de gemeente, denk aan economie, ruimte, veiligheid, onderwijs, zorg, sociale zaken, etc. Het cluster beheert hierbij de middelen en voert op hoofdlijnen regie op de realisatie. Collega’s werken op interactieve manier met stakeholders in de maatschappij, binnen de gemeentelijke organisatie en het bestuur. Het cluster bestaat uit 3 taakvelden: Sociale kracht, aantrekkelijk Westland en sterke economie.

Functie eisen

  • Minimaal een afgeronde hbo bachelor opleiding op het gebied van Ruimtelijke Ordening & Planologie, Rechten of Bestuurskunde
  • Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring in een functie als jurist in de afgelopen 7 jaar
  • Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring binnen een overheidsorganisatie in de afgelopen 8 jaar
  • Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring met het schrijven van juridische- / beleidsstukken in de afgelopen 7 jaar (duidelijk weergegeven in het cv middels een toelichting)

Extra info

  • Duur 12 maanden
  • Optie tot verlenging 1 maal 6 maanden
  • Uren per week 27 tot 36
  • Start z.s.m.

Locatie

Westland

Publicatiedatum

26.11.2021

Publicatie eindigt

04.12.2021

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.