Teamleider Corona Communicatie Team

Nieuw

Functie omschrijving

Het coronavirus (COVID-19) heerst wereldwijd en beïnvloedt de samenleving op alle fronten. Er komen steeds nieuwe maatregelen om het virus in te dammen. De (crisis)communicatie over deze coronamaatregelen is een actueel en belangrijk thema binnen de gemeente Utrecht. Wij hebben een team professionals samengesteld dat zich hiermee bezighoudt. Zij doen dit samen met hun collega’s op andere plekken in de afdeling. Vanwege de duur en omvang van deze crisis is het noodzakelijk om dit team te versterken, startend met het werven van een teamleider die zowel sturing geeft aan het team als meewerkend voorman/vrouw is. Je opdracht als kwartiermaker is ook om een vaste teamleider te werven en ook de rollen in het team toekomstbestendig in te richten.

Het CCT heeft als doel de gemeentelijke (corporate) communicatie rondom corona zo optimaal mogelijk in te richten, zowel in de crisisfase als in de herstelfase. De focus van het CCT ligt op het opstellen en bijsturen van de communicatiestrategie voor corona, het verbinden en afstemmen van corona-gerelateerde communicatie met zowel met interne als externe partners en het voeren van de regie op de uitvoering van de corporate communicatie over corona.

Het team is onderdeel van de afdeling Marketing en Communicatie, waar ongeveer 110 collega’s werken. Marketing en Communicatie werkt voor de stad, de organisatie en het bestuur. Medewerkers van de afdeling dragen bij aan het realiseren van de ambities en opgaven van de stad. De afdeling biedt een motiverende werksfeer. Collega’s werken samen op basis van openheid en gelijkwaardigheid. Naast vakmanschap worden humor en relativeringsvermogen ook gewaardeerd.

Werkzaamheden

Als teamleider voor het CCT ben je verantwoordelijk voor de externe communicatie over corona. Je stuurt 1 strategisch adviseur, 1 senior en 1 medior adviseur inhoudelijk aan. Je bent gewend te opereren op het niveau van strategische en bestuurlijke advisering en gebruikt daarbij je netwerk in de afdeling, de organisatie en de Utrechtse samenleving. Je ondersteunt de directeur Marketing en Communicatie in haar rol in het gemeentelijke beleidsteam COVID, en in haar rol in het college van B&W ten aanzien van de bestuurlijke COVID-communicatie. Je werkt nauw samen met je collega’s van het CCT en de verschillende teams van het Markering- en Communicatienetwerk. Je hebt een vlotte pen en weet bestuurlijk stukken op te stellen. In je advisering betrek je de landelijke, regionale en (inter-) gemeentelijke ontwikkelingen. Je bent in staat onder grote druk te presteren, strategisch vooruit te denken en creatief, innovatief en wendbaar te opereren in een zeer onzekere voortdurende crisis. Het team vraagt structurele versterking. Daarom is ook onderdeel van je opdracht om het team verder te in te richten met de noodzakelijke deskundigheid.

De opdrachtgever(s)

Utrecht is een grote stad in beweging. Het is een van de meest gewilde steden om te wonen, werken, winkelen, studeren en uit te gaan. Het college van burgemeester en wethouders voert een actief beleid om Utrecht verder te ontwikkelen en ervoor te zorgen dat het een gezonde, leefbare en veilige stad voor iedereen blijft. Meer informatie daarover vind je in het coalitieakkoord en op www.utrecht.nl

Omschrijving kandidaat

In een crisis is het belangrijk het hoofd koel te houden. Daarom weet jij rust en overzicht te brengen; stressbestendigheid is iets wat past bij jouw profiel. Je delegeert waar nodig maar stapt in als het moet. Je bent niet alleen een strategisch leidinggevende maar hebt ook een hands-on mentaliteit. Een 9 tot 5-mentaliteit ligt ver van je: je bent er als het nodig is maar weet ook tijdig ruimte te pakken om op te laden. Als coachend leidinggevende inspireer je het team en andere collega’s waarmee je samenwerkt. Je denkt vanuit kansen en brengt creatieve oplossingen in een complexe voortdurende crisissituatie. Je snapt de dynamiek tussen diverse belangen en komt met professionele afwegingen en adviezen, ook bij tegenstrijdige belangen. Je bent bereid om incidenteel te werken op flexibele tijden, ook ’s avonds en in het weekend.

Functie eisen

  • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring als leidinggevende;
  • Je bent bekend met de crisiscommunicatiestructuren van de overheden en hebt daarin ook aantoonbare werkervaring in crisiscommunicatie;
  • Daarnaast heb je minimaal 4 jaar werkervaring in communicatieadvisering binnen een (semi-)overheidsorganisatie, bij voorkeur een G4 gemeente of 100.000 + gemeente;
  • Je hebt minimaal een hbo-opleiding communicatie of soortgelijk afgerond;
  • Je hebt kennis van inzet van social media en websites en begeleiden van campagnes;
  • Aantoonbare ervaring met gedragsverandering in communicatie is een pre;
  • Kennis van de gemeente Utrecht en de stad Utrecht is een pre;

Extra info

  • Periode: Vanaf 1 december tot 1 april 2021. Er is een optie tot verlenging, eventueel voor minder uur per week de maximale inhuur termijn bedraagt 24 maanden
  • Belasting: 32 - 36 uur per week gemiddeld

Locatie

Utrecht

Publicatiedatum

26.11.2021

Publicatie eindigt

01.12.2021

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.