Adviseur energiebesparing

Nieuw

Functie omschrijving

Door de omgekeerde bewijslast en een stijgende vraag vanuit de gemeenten en provincie naar het uitvoeren van energiecontroles, energieprojecten en met name de omgekeerde bewijslast is de huidige bezetting bij de teams toezicht en handhaving te krap. Om er zeker van te kunnen zijn dat de uren in 2022 geleverd kunnen worden wordt gezocht naar extra personeel om de uren te kunnen leveren.

De afroep bestaat uit een minimum aantal van 1.800 uur met een uitloop tot maximaal 2.400 uur. Gezocht wordt naar maximaal 3 deskundigen. Het is geen voorwaarde dat deze door één aanbieder worden geleverd. Indien mogelijk kunnen de uren ook door twee of drie personen worden geleverd. Omdat een deel ook zal bestaan uit administratieve werkzaamheden is het ook mogelijk om een beginnend energiespecialist aan te bieden, gekoppeld aan een ervaren energiespecialist.

De uit te voeren werkzaamheden bestaan uit het binnenhalen en beoordelen van omgekeerde bewijslast rapportages, uitvoeren van energiecontroles met bijbehorende rapportages, het uitvoeren van Label C taken en ondersteuning van de energiespecialisten. Ook een integrale benadering (zowel wettelijk als niet wettelijk (vaak voorlichting)) behoren tot de werkzaamheden. Het is van belang dat de kandidaat goed kan overtuigen. Afhankelijk van de ervaring kunnen de kandidaten complexere taken krijgen.

Omschrijving kandidaat

De Omgevingsdienst is op zoek naar HBO-milieukundigen met ervaring op het gebied van duurzaamheid/energiecontroles en het beoordelen van energierapportages. Daarnaast is kennis van de erkende maatregelenlijsten een vereiste.

Ervaring met Verseon en SquitXO is een pré.

Functie eisen

  • De kandidaat heeft minimaal 2 jaar werkervaring in soortgelijke functie op het gebied van duurzaamheid/energiecontroles in de afgelopen 6 jaar.
  • De kandidaat heeft minimaal een aantoonbare afgeronde HBO milieu opleiding.
  • Kandidaat heeft ervaring met Verseon en SquitXO

Competenties

- goede communicatieve vaardigheden

- in staat om helder en overtuigend te kunnen formuleren

Extra info

  • Startdatum 1-3-2022
  • Einddatum 31-12-2022
  • Optie tot verlenging ja
  • Aantal uur per week 40,00
  • Aantal posities 1

Locatie

Gouda

Publicatiedatum

04.02.2022

Publicatie eindigt

13.02.2022

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.