Adviseur & Jobcoach KVK Inclusief

Nieuw

Functie omschrijving

Wij zijn op zoek naar een Adviseur Jobcoach KVK Inclusief. Als Adviseur & Jobcoach KVK inclusief draag je bij aan het interne diversiteit-& inclusieprogramma binnen KVK, georganiseerd vanuit het mobiliteitscentrum/HRM.

Je bouwt mee aan een (deels nieuw) programma gericht op een diverse en inclusieve organisatie. Je werkt samen met KVK-collega's van verschillende afdelingen en zet interventies op ter bevordering van gelijke kansen en een inclusieve werkcultuur. Je werkt als (job)coach en begeleider van o.a. mbo-stagiairs, trainees en medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Je werkt mee aan werving&selectie en vervult een mediërende rol tussen werknemers, buddies en leidinggevenden. Je inspireert en enthousiasmeert interne- en externe stakeholders en draagt bij aan een positief en inclusief werkgeversimago voor KVK.

Je bent goed op de hoogte van het thema diversiteit en inclusie (D&I) en hebt ervaring met bijdragen aan een organisatiebreed D&I programma binnen een overheidsorganisatie. Je kent de arbeidsmarkt en hebt een groot netwerk op het gebied D&I. Je verbindt gemakkelijk met mensen in verschillende organisatieniveaus, ook wanneer zij (nog) niet overtuigd zijn van het belang van een inclusieve organisatie. Je hebt daarnaast ruime ervaring in het begeleiden, werven en selecteren van medewerkers bij overheidswerkgevers vanuit verschillende doelgroepen, waaronder doelgroep VN-verdrag. Daarbij ben je sensitief voor diversiteit binnen organisaties, specifiek verschillende culturen, genders, religies en arbeidsvermogens. Je hebt grote affiniteit met de doelgroep en kunt in de organisatie de handen op elkaar krijgen voor instroom van mensen vanuit het VN-verdrag vanuit maatschappelijke verantwoordelijkheid ondernemen.

Functie eisen

  • minimaal een afgeronde hbo opleiding
  • relevante opleidingen en actuele certificeringen op het gebied van personeel en arbeid of maatschappelijk werk
  • heeft de volgende certificaten van trainingen in bezit: 1. Maatschappelijk werk: begeleiden van mensen met verminderd arbeidsvermogen; 2. Buddyschap voor medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt; 3 Inclusieve werving en selectie.
  • actuele (in de afgelopen 5 jaar) en minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met werken binnen de publieke sector/vergelijkbare overheidsorganisatie
  • actuele (in de afgelopen 5 jaar) en aantoonbare ervaring met jobcoaching van mensen met een (arbeids)beperking
  • actuele (in de afgelopen 5 jaar) en aantoonbare ervaring met het werven en selecteren van mensen met een arbeidsbeperking
  • aantoonbare kennis van best practices organisatiebrede programma's diversiteit & Inclusie
  • aantoonbare kennis van relevante wet- en regelgeving, waaronder de CAO Rijk

Competenties

Samenwerken
Handelt vanuit het groepsbelang en levert samen met anderen een bijdrage aan het gemeenschappelijke resultaat en aan de relaties en sfeer in de groep.

Communiceren
Verwoordt gedachten helder en vlot, brengt mondeling en schriftelijk een boodschap begrijpelijk over aan anderen en weet hierbij hun aandacht vast te houden.

Overtuigingskracht
Is in staat draagkracht te creëren en weet anderen ertoe te brengen een standpunt, idee, advies of plan te accepteren en/of over te nemen.

Resultaatgericht
De kandidaat werkt doelgericht en vasthoudend naar resultaten toe en weet het resultaat op efficiënte en effectieve wijze te realiseren.

Verantwoordelijkheid nemen
De kandidaat heeft plichtbesef en voelt zich er verantwoordelijk voor dat het afgeleverde werk of een beslissing aan bepaalde eisen voldoet. Daarnaast is hij/zij aanspreekbaar op resultaten van afgesproken acties.

Extra info

Van 1-1-2022 t/m 31-12-2022 | Optie verlenging: 2 x 12 maanden | Standplaats: Utrecht | HR | Uren: 32 per week | Aantal FTE: 0,8

Locatie

Utrecht

Publicatiedatum

23.11.2021

Publicatie eindigt

01.12.2021

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.