HR Business Partner

Nieuw

Functie omschrijving

Maatschappelijke ontwikkelingen en met name de uitvoering van de omgevingsvisie Gaaf Gelderland brengen voor de provincie Gelderland veranderingen in de wijze van samenwerken met externe partners. Verandering van rol, houding en werkwijze wordt van de organisatie en medewerkers verwacht. De afdeling P&O geeft – in samenwerking met het management – vorm aan deze ontwikkelingen, adviseert de organisatie en brengt expertise in op P&O thema’s en ondersteunt de gewenste organisatieontwikkeling.

Binnen de afdeling P&O is er een team dat zich bezighoudt met de advisering van managers op het gebied van personele vraagstukken en organisatie-ontwikkeling. Een HR Business Partner geeft - in samenwerking met het management – vorm aan deze ontwikkelingen, adviseert de organisatie en brengt expertise in op P&O thema’s en ondersteunt de gewenste organisatieontwikkeling. Gelet op ziekte van collega's, opvolging van portefeuilles en een mogelijke extra impuls aan onze adviescapaciteit vragen we deze opdracht uit.

Je werkt binnen de afdeling samen met 4 directe collega HR Business Partners die dezelfde rol vervullen. Elk van hen werkt voor een aantal afdelingen/het management. De HR Business Partners hebben zeer regelmatig overleg om de gekozen koers vast te houden, casuïstiek te bespreken en de samenwerking met het management waar mogelijk te verbeteren. Je bent het eerste aanspreekpunt voor leidinggevenden, maar je kunt ook terugvallen op specialisten binnen onze afdeling.

We zijn met name op zoek naar mensen met aantoonbare ervaring op het gebied van organisatieontwikkeling, Strategische Personeelsplanning, HR Analytics en de methodiek van functiewaardering bij provincies (FUWAPROV).

Werkzaamheden

In deze opdracht heb je een breed en zeer gevarieerd takenpakket.

  • Je adviseert over vraagstukken op het gebied van loopbaanontwikkeling, arbeidsvoorwaarden, werving en selectie, de vertaling van welk werk we hebben te doen (SPP) en ken- en stuurgetallen naar een strategische HR agenda voor de afdelingen die je adviseert.
  • Je zorgt ervoor dat je beelden hebt van de thema’s die spelen en hoe de organisatie zich ontwikkelt.
  • Je onderzoekt en stemt af waar de organisatie het meest mee geholpen is. Je doet dit vanuit een eigenstandige, vakprofessionele rol waarin je waarde toevoegt door leidinggevenden verschillende scenario’s te schetsen op basis waarvan besluiten kunnen worden genomen.
  • Ook help je hen bij het zoveel als mogelijk eenduidig toepassen van kaders en adviseren vanuit de ‘geest’ van regels en afspraken. Dit doe je door kritische vragen te stellen, mee te denken en handelingsalternatieven te schetsen

Naast je rol als HR Business Partner zul je deelnemen in projectgroepen die erop gericht zijn om HR beleid of instrumentarium te ontwikkelen. Voorbeelden van projecten zijn: strategische personeelsplanning (SPP). datagedreven HR (HR Analytics), vereenvoudigen functiekundige wegingen en opbouwen referentiedatabase van opdrachten.

Functie eisen

  • beschikt aantoonbaar over minimaal een afgeronde HBO opleiding.
    • Benoem de naam van het opleidingsinstituut, de plaats, de afstudeerrichting en het afstudeerjaar.
  • beschikt aantoonbaar over minimaal 5 jaar ervaring (opgedaan in de periode 2013 - heden) in een soortgelijke (strategische) HR-rol bij of voor een overheidsorganisatie.
    • Benoem en beschrijf concreet (geen abstracte termen) in uw toelichting de ervaring waaruit blijkt dat u aan deze eis van minimaal 5 jaar ervaring voldoet.
  • aantoonbaar ervaring (opgedaan in de periode 2013 - heden) op het gebied van ontwerp, implementatie en toepassing van Strategische Personeelsplanning.
    • Benoem en beschrijf concreet (geen abstracte termen) in uw toelichting minimaal twee projecten/opdrachten die aantonen dat u aan de gevraagde ervaring in deze eis voldoet.
  • aantoonbaar ervaring (opgedaan in de periode 2013 - heden) met projecten op het gebied van HR Analytics en/of heeft een fundamentele bijdrage geleverd aan het ontwerpen van managementdashboards.
    • Benoem en beschrijf concreet (geen abstracte termen) in uw toelichting minimaal twee projecten/opdrachten die aantonen dat u aan de gevraagde ervaring in deze eis voldoet.
  • beschikt aantoonbaar over een certificaat in de functiewaarderingssystematiek FUWAPROV.
    • Benoem de naam van het cursus- of opleidingsinstituut, de plaats en het jaar waarin het certificaat is behaald.
  • beschikt aantoonbaar over ervaring (opgedaan in de periode 2013 - heden) in een soortgelijke (strategische) HR-rol bij of voor een provincie, aan te tonen met praktijkvoorbeelden.
  • aantoonbaar ervaring opgedaan met processen van subsidies en/of vergunningverlening en/of griffie, aan te tonen met praktijkvoorbeelden.
  • beschikt aantoonbaar over minimaal een afgeronde HBO opleiding op het gebied van bedrijfskunde, veranderkunde of HR, aan te tonen met de naam van het opleidingsinstituut, de plaats, de afstudeerrichting en het afstudeerjaar.
  • beschikt aantoonbaar over actuele ervaring met wet- en regelgeving op HR gebied/arbeidsvoorwaarden, aan te tonen met praktijkvoorbeelden.

Competenties

  1. Gedrevenheid: Je bent nieuwsgierig en ambitieus en volgt ontwikkelingen op het vakgebied en vertaalt deze naar interventies, instrumenten en/of beleid.
  2. Stijlflexibiliteit: Je gebruikt verschillende adviesstijlen of interventies en weet wanneer je moet escaleren.
  3. Analytisch vermogen: Je kunt in scenario’s denken en grenzen, kansen en mogelijkheden in beeld brengen en onderling met elkaar in verband brengen.
  4. Lef: Je durft zowel collega’s als managers aan te spreken, vanuit de inhoud te confronteren, vanuit gelijkwaardigheid te adviseren en bent hierop aanspreekbaar.
  5. Samenwerken: Je werkt zowel binnen als buiten de afdeling en met klanten samen, gericht op de effectiieve inzet van beleid en instrumenten.

Extra info

  • Startdatum 03-01-2022
  • Einddatum 30-06-2022
  • Optie tot verlenging 2 x 6 maanden
  • Uren per week gemiddeld 36 uur

Locatie

Arnhem

Publicatiedatum

22.11.2021

Publicatie eindigt

03.12.2021

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.