Vastgoedjurist / Portefeuillemanager vastgoed

Nieuw

Functie omschrijving

Het werk bij het Vastgoedbedrijf van de gemeente Zoetermeer stelt jou voor uitdagingen op verschillende vlakken: Als vastgoedjurist voer je de juridische control van het Vastgoedbedrijf en in het bijzonder ben je verantwoordelijk voor de juridische kwaliteit van opgestelde documenten, zoals huurcontracten, realisatie overeenkomsten, klachtenbehandeling, correspondentie, etc. Verzorg je de juridische control binnen grote en/of complexe fysieke projecten en draagt zorg voor het opstellen/beoordelen van privaatrechtelijke documenten.

Je vertegenwoordigt de gemeente en voert overleg met relevante afdelingen, het college van B&W, besturen, stichtingen en verenigingen, hogere overheden, burgers en marktpartijen. Als echte netwerker draag je zorg voor de ontwikkeling van strategische allianties met de vastgoedmarkt en nieuwe vormen van samenwerking met private partijen. Deze werkzaamheden vragen om een initiatiefrijk persoon en stellen je communicatieve vaardigheden en zelfstandigheid op de proef.

Verder behoren tot de taken van de vastgoedjurist:

  • Voeren en begeleiden van gerechtelijke procedures en vertegenwoordigen van de gemeente in en buiten rechte;
  • Realiseren van een correct besluitvormingsproces met o.a. functionele opdrachtgevers;
  • Opstellen van beoordelingscriteria voor de vastgoedportefeuille;
  • Opstellen of beoordelen van complexe overeenkomsten ten aanzien van onder meer samenwerking, onderhoud, verkoop/koop, erfpacht, huur, zakelijke rechten, kostenverhaal;
  • Initieert en ontwikkelt vanuit juridische optiek het vastgoedbeleid;
  • Adviseren van klanten over de realisatie van een wensen- en eisenpakket.

De opdrachtgever(s)

Iedereen die bij de gemeente werkt, bouwt direct of indirect en uit volle overtuiging mee aan Zoetermeer. Door heldere keuzes te maken, verbindingen te leggen en uit te gaan van ieders eigen kracht zien we de stad mooier en beter worden. We zijn trots op het resultaat van vandaag en bouwen aan de resultaten van morgen.

Samen, open, flexibel en lerend creëren we oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Groot en klein, voor de stad en de mensen, voor nu en de toekomst. We zien mogelijkheden, benutten kansen en maken ruimte voor ideeën en initiatief. Met hart voor de stad samen bouwen aan het Zoetermeer van vandaag én morgen. Dat is de missie waar wij voor gaan!

Afdeling
Het vastgoedbedrijf van de gemeente Zoetermeer beheert de totale vastgoedportefeuille van de gemeente, bestaande uit +/-260 objecten.

Het vastgoedbedrijf zorgt voor realisatie van een optimaal maatschappelijk en financieel rendement van het Vastgoed. Belangrijk hierbij is het zo optimaal mogelijk matchen van vraag en aanbod van vastgoed en daarmee het leveren van adequate huisvesting en dienstverlening aan doelgroepen. Op jaarbasis maken zo’n 700 maatschappelijke organisaties, instellingen en verenigingen gebruik van het vastgoed. De portefeuille is zeer divers en bevat ondermeer schoolgebouwen, kantoren, musea, bibliotheken, sportcomplexen en zwembaden.

Naast de exploitatie van de portefeuille is het Vastgoedbedrijf verantwoordelijk voor het administratieve, juridisch- en technisch beheer van de vastgoedportefeuille en beheert en onderhoudt het Vastgoedbedrijf circa 170 pompen en gemalen voor de waterhuishouding van schoon- en vuilwater in de stad. Tot slot is het Vastgoedbedrijf verantwoordelijk voor alle facilitaire processen, zowel voor het stadhuis als de andere panden. Het betreft een breed scala van diensten zoals ICT, bodediensten, vergaderservice, post, (mobiele) telefonie, schoonmaak, beveiliging, catering en toezicht.

Functie eisen

  • in de afgelopen 6 maanden geen 3 overeenkomsten met een totale duur van 36 maanden gehad bij de opdrachtgever. Met deze opdracht komt de kandidaat niet uit op 3 overeenkomsten met een totale duur van 36 maanden binnen een periode van 6 maanden. (Er is dus geen sprake van een 4e overeenkomst of een contractduur van meer dan 3 jaar).
  • Een afgeronde WO bachelor opleiding in de richting Nederlands Recht.
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als vastgoedjurist in de afgelopen 10 jaar.
  • Een afgeronde WO master opleiding in de richting van Nederlands Recht
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als Vastgoedjurist binnen een gemeentelijke organisatie in de afgelopen 8 jaar
  • Aantoonbare werkervaring op het gebied van Vastgoedontwikkeling en / of vastgoedbeheer in de afgelopen vijf jaar (duidelijk weergegeven in het cv middels een toelichting)
  • Aantoonbare werkervaring met het rechtstreeks adviseren aan de directie en bestuur in de afgelopen vijf jaar (duidelijk blijkend uit het cv)

Competenties

  • Communicatief vaardig;
  • Analytisch;
  • Omgevingsbewust zijn;
  • Bestuurlijke sensitiviteit.

Extra info

  • Duur 6 maanden
  • Optie tot verlenging 2 maal 6 maanden
  • Uren per week 24-32
  • Start Zo spoedig mogelijk

Locatie

Zoetermeer

Publicatiedatum

03.11.2021

Publicatie eindigt

10.11.2021

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.