Senior Toezicht en Handhaving WMO en Jeugd

Nieuw

Functie omschrijving

Begeleiding en advisering van complexe casuïstiek van de toezichthouder Wmo en Jeugdwet.

  • Inrichten van proces van handhaving;
  • Begeleiden van bij mogelijke terugvordering van onrechtmatig verstrekte middelen in Wmo en Jeugdwet;
  • Advies uitbrengen ter versterking van organisatie en beleid aangaande het voorkomen van onrechtmatig gebruik cq fraude in Wmo en Jeugdwet.

De opdrachtgever(s)

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. We werken de komende jaren aan grote projecten op het gebied van woningbouw, bedrijventerreinen, infrastructuur, voorzieningen, natuur en recreatie. Het ondernemersklimaat wordt gekenmerkt door innovatieve ondernemers die vooruitlopen op het gebied van warmtetransitie en duurzaamheid. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Onze medewerkers voelen zich gewaardeerd en zijn trots op de organisatie waarvoor zij werken.

De afdeling Sociaal Domein bestaat uit het team werk & inkomen, team jongeren, opleiding en werk (samen taakveld Participatie), team WMO en de kernteams (samen taakveld Maatschappelijke ondersteuning). Naast de dagelijkse uitvoering bevinden de ondersteunende werkzaamheden zich binnen de afdeling, waaronder administratie, inhoudelijke en juridische staf, contractmanagement, applicatiebeheer en toezicht & handhaving. Deze werkzaamheden zijn ondergebracht in het bedrijfsbureau. Op het gebied van toezicht en handhaving in het sociaal domein zijn wij zowel lokaal als regionaal volop in beweging. Er zijn gezamenlijke opgaven gesteld om deze functies met bijbehorende processen vorm te geven. De functie richt zich in eerste instantie op WMO en Jeugd, maar de ambitie is om toezicht en handhaving uiteindelijk integraal aan te pakken.

Functie eisen

  • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).
  • Aantoonbare werkervaring met toezicht en handhaving op Wmo en Jeugdwet vanuit een opdracht/positie binnen de gemeentelijke organisatie.
  • Aantoonbare werkervaring met kennisoverdracht naar Toezichthouder van de gemeente ten aanzien van toezicht en handhaving vanuit de gemeentelijke organisatie op Wmo en Jeugdwet.
  • Aantoonbare werkervaring bij begeleiden van toezichthouder en contractmanagement bij vaststellen van onrechtmatige verstrekking van middelen aan zorgaanbieders als bedoeld in de Wmo of Jeugdwet.
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in toezicht en handhaving Wmo en Jeugdwet vanuit de gemeentelijk organisaties in de afgelopen 5 jaar
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met kennisoverdracht naar toezichthouder van gemeente ten aanzien van toezicht en handhaving vanuit de gemeentelijke organisatie op Wmo en Jeugdwet
  • Minimaal 3 voorbeelden waarin onrechtmatige verstrekking van middelen aan zorgaanbieders als bedoeld in de Wmo en Jeugdwet is vastgesteld en verduidelijkt is hoe genoemde situaties zijn aangepakt (middels een toelichting het cv)
  • Aantoonbare kennis van de Prince2 methodiek d.m.v. een behaalde opleiding
  • Selectiegesprek in de tweede beoordelingsfase

Competenties

- Toezicht en Handhaving Wmo en Jeudgwet
- Kennisoverdacht
- Resultaatgerichtheid

Extra info

  • Duur 4 maanden
  • Optie tot verlenging 2 maal 4 maanden
  • Uren per week 4
  • Start Z.s.m.

Locatie

Pijnacker-Nootdorp

Publicatiedatum

20.09.2021

Publicatie eindigt

03.10.2021

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.