Security Consultant

Nieuw

Functie omschrijving

Ondernemen is kansen benutten, risico's nemen, klanten vinden en behouden. De Kamer van Koophandel geeft ondernemers zinvolle informatie die het leven makkelijker maakt. Met toegang tot het Handelsregister en onze data, kennis en netwerken. Wij bieden als moderne publieke dienstverlener actuele en onafhankelijke informatie voor alle fasen van ondernemerschap. Of het nu gaat om het starten van een bedrijf, veilig zakendoen, innoveren, internationaal ondernemen of financiering.

Binnen KVK is een programma gestart om security naar een nog hoger niveau te brengen. Daarbij zijn een twintigtal deelgebieden onderkend, welke in een projectvorm worden opgepakt. Om na oplevering te worden overgedragen aan reguliere beheerteam en/of het Security Operations Center.

Eén van deze projecten behelst het implementeren van een BIV loket binnen het SOC. waarbij nieuwe en terugkerende BIV ratings worden uitgevoerd voor en in samenwerking met de Business. Vaststelling, vastlegging en handhaving.

De kandidaat zet het beoogde BIV loket op, en regelt de processen in en borgt deze binnen KVK. Opstellen classificatie normen en matrixen. Begeleiding teams in het BIV proces. Verbinding tussen functionele eisen en technische oplossingen vanuit de architectuur. Opstellen en bijwerken operationele security stukken.

Consultant met security achtergrond, met kennis en ervaring van BIV assessments, een kandidaat die een efficient proces kan inrichten. Een team kan opbouwen en aansturen als meewerkend voorman. Met uitstekende communicatieve en verbindende eigenschappen om draagvlak te verzorgen voor de gewenste doelstellingen.

Functie eisen

  • Kandidaat heeft minimaal een afgeronde hbo opleiding
  • Afgeronde opleiding is op het gebied van Informatica
  • Kandidaat is in het bezit van CISM of CISSP certificering
  • Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 5 jaar) en minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring binnen informatie beveiliging
  • Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 5 jaar) en aantoonbare ervaring in het opstellen en uitvoeren van BIV assessments
  • Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 5 jaar) en aantoonbare ervaring in het vaststellen van security controls en risico management

Competenties

Samenwerken
Handelt vanuit het groepsbelang en levert samen met anderen een bijdrage aan het gemeenschappelijke resultaat en aan de relaties en sfeer in de groep.

Communiceren
Verwoordt gedachten helder en vlot, brengt mondeling en schriftelijk een boodschap begrijpelijk over aan anderen en weet hierbij hun aandacht vast te houden.

Overtuigingskracht
Is in staat draagkracht te creëren en weet anderen ertoe te brengen een standpunt, idee, advies of plan te accepteren en/of over te nemen.

Deskundigheid
Het ontwikkelen van eigen kennis over het vakgebied en deze kennis effectief benutten voor de eigen functie of organisatie.

Nauwkeurigheid
Is nauwgezet in de uitvoering van de werkzaamheden binnen gestelde normen.

Extra info

Van 16-8-2021 t/m 16-8-2022 | Optie verlenging: 2 x 12 maanden | Standplaats: Utrecht | IT | Uren: 40 per week | Aantal FTE: 1

Locatie

Utrecht

Publicatiedatum

21.07.2021

Publicatie eindigt

31.07.2021

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.