Projectleider herstel- / nafase Corona

Nieuw

Functie omschrijving

De crisisfase waarin wij met de veiligheidsregio’s met betrekking tot de COVID-19 crisis zitten duurt al sinds maart 2020. Nu het aantal besmettingen afneemt en de opnames op de IC’s van de ziekenhuizen teruglopen kunnen we langzaamaan gaan denken aan de fase na COVID-19, de herstelfase en / of nafase.

De verwachting hierbij is dat de huidige maatregelen steeds verder afgebouwd kunnen worden, maar dat de gevolgen van deze crisis zoals voor de lokale leefbaarheid, sociale cohesie, economie aanzienlijk zullen zijn en tegelijkertijd kansen biedt. Ook de lokale crisisorganisatie wordt afgeschaald, een aantal items uit de coronapandemie worden regulier en voor een aantal zaken betekent dit dat er een soort van alertheid moet blijven bestaan op een eventueel vervolg van deze pandemie.

Om dit voor de komende tijd op te pakken voor de Werkorganisatie Duivenvoorde zoeken wij een projectleider herstelfase / nafase die een lokaal plan voor de beide gemeenten Voorschoten en Wassenaar voor Veerkracht & Herstel schrijft. Het is de kunst om ‘voorbij de routekaart’ te besturen en de blik te richten op de herstelfase.

Het lokale plan komt tot stand door een team te formeren dat zorgt voor een duidelijke bestuurlijke opdracht gericht op het verkennen van de mogelijke vraagstukken en opgaven en de gewenste wijze van informeren en afstemmen. Inventariseer wat er regionaal / landelijk loopt. Probeer zicht te krijgen op de mogelijke impact, sociaal, economisch, gezondheid & mentaal). Maak gebruik van wat er landelijk en regionaal al beschikbaar is aan bronnen en onderzoek en met input vanuit de samenleving zelf. Initiatieven lokaal vanuit de inwoners, ondernemers en instellingen faciliteren. En draag zorg voor nazorg in de eigen organisatie.

Verwerk de opgedane inzichten in een lokaal plan voor Veerkracht & Herstel. Maak hierin een onderscheid in (na)zorg voor getroffenen en collectieve verwerking, aanpak om impact te beperken en herstel. Werk ook enkele thema’s uit zoals monitoring, informatiemanagement, communicatie en wijze van coördineren. Beleg zoveel mogelijk in de reguliere organisatie maar organiseer de verbinding en de informatiestromen (ook regionaal). Evaluatie COVID-19 maakt ook onderdeel uit van deze opdracht, verbeterpunten worden doorgevoerd in de reguliere en crisisorganisatie.

De opdrachtgever(s)

WODV, dat zegt je misschien niets. Maar als we je vertellen dat WODV staat voor de Werkorganisatie Duivenvoorde en vernoemd is naar Kasteel en landgoed Duivenvoorde, gelegen tussen Den Haag en Leiden dan zegt het je misschien iets meer. Onze organisatie is opgericht in 2013 en werkt voor twee gemeenten: Voorschoten en Wassenaar.

Inmiddels is gebleken dat beide colleges andere ambities hebben en is er een besluit genomen tot ontvlechting van de WODV. Aan de hand van een Plan van aanpak en het inrichtingsplan zijn beide gemeenten bezig met het opbouwen van een eigen organisatie.

Dit is een kans om deel uit te maken van het veranderproces en te ervaren hoe je aan het begin van een nieuwe organisatie mee kan bouwen.

Daarmee staan de gemeente Voorschoten als de gemeente Wassenaar voor de nodige uitdagingen. Deze uitdagingen worden gekenmerkt door de woorden transitie en transformatie. In onze kennismaking vertellen we je er graag meer over!

Functie eisen

  • Een afgeronde opleiding in de richting van Integrale Veiligheidskunde op minimaal hbo niveau (20 punten).
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider in de afgelopen 7 jaar (20 punten).
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring binnen een gemeentelijke politieke / bestuurlijke organisatie in de afgelopen 7 jaar (10 punten).
  • Actuele kennis Corona (15 punten).
  • Aantoonbare (werk)ervaring op politiek bestuurlijk niveau in het sociale domein (10 punten).
  • Uiterlijk beschikbaar per:1 juli 2021

Competenties

  • Verbindend kan zijn bij tegengestelde belangen;
  • Zelfstandig te werk gaat en onder tijdsdruk kan werken en;
  • Kan netwerken en lobbyen.

Extra info

  • Duur 6 maanden
  • Optie tot verlenging 1 maal 3 maanden
  • Uren per week 36
  • Start 1 juli 2021

Locatie

Wassenaar

Publicatiedatum

16.06.2021

Publicatie eindigt

20.06.2021

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.