Strategisch Adviseur Gebiedsontwikkeling

Nieuw

Functie omschrijving

Je bent verantwoordelijk voor een of twee van onderstaande, grote strategische en gemeentegrensoverschrijdende vraagstukken op het gebied van gebiedsontwikkeling. In beide trajecten zit ook een grote mobiliteitscomponent:

  1. Gebiedsontwikkeling Binckhorst – CID
  2. Ontwikkelingen A4-N14

Om deze opdracht uit te voeren hebben we jouw ervaring als strategisch adviseur nodig. Je hebt een actieve rol in samenwerking met de regio en neemt deel aan verschillende regionale overleggen. Je bent gesprekspartner van buurgemeenten, MRDH, PZH, Rijkswaterstaat en andere regionale partners. Ook intern ben je in staat de verbinding te leggen in de afdeling en in de organisatie. Je bent in staat om visie, beleid en verschillende belangen samen te brengen. Er ligt een belangrijke rol in de advisering van het college van B&W en het management. Daarnaast draag je bij aan de projectmatige kant van genoemden vraagstukken, zoals burgerparticipatie, waarbij je ondersteund wordt door gespecialiseerde collega’s.

De opdrachtgever(s)

Werken bij Leidschendam-Voorburg
Dat betekent: werken voor een sociale en ondernemende gemeente met ongeveer 75.000 inwoners. We werken aan de gezamenlijke ambitie om de best mogelijke dienstverlening te bieden aan de inwoners, bedrijven en instellingen.

Wij werken informatiegestuurd en zijn toekomstgericht. We stimuleren klantgerichtheid en het nemen van eigen initiatief bij onze medewerkers. De lijnen zijn kort, we kennen elkaar en we weten wat er speelt. Dit alles doen we onder het motto: Vertrouwen, Verbinden en Verantwoordelijkheid. Het medewerkersonderzoek 2019-2020 wees uit dat medewerkers het vertrouwen van hun werkgever waarderen en dat het hen zelfstandiger en flexibeler maakt. Deze positieve waardering leverde het keurmerk “Beste werkgever” op.

Afdeling
De gemeente Leidschendam-Voorburg is een ambitieuze gemeente met circa 700 medewerkers die zich de komende jaren ontwikkelt naar een regie-organisatie. Zij geven vorm aan Het Nieuwe Werken: slimmer, efficiënter en effectiever werken, gebruik makend van nieuwe technologieën. Hun moderne kantoor biedt alle mogelijkheden om optimaal te flexwerken (flexibel, tijd- en plaats onafhankelijk). Dit creëert nieuwe vormen van samenwerking, meer eigen verantwoordelijkheid, eigen creativiteit en oplossingsgerichtheid. Dit alles doen ze onder het motto: Vertrouwen, Verbinden en Verantwoordelijkheid.

De afdeling Maatschappelijke en Ruimtelijke Ontwikkeling (MRO) levert een bijdrage aan een duurzame en leefbare groene stad. Dit doen ze samen met burgers, bedrijven en regionale partners.

Het team Ruimte bestaat uit ongeveer 30 medewerkers en zijn de (beleids-)ontwikkelafdeling voor ruimtelijke vraagstukken. Het team levert een bijdrage aan een duurzame en leefbare groene stad. We weten wat er speelt en wanneer iets kan en moet. In samenspraak met burgers en bedrijven stellen wij kaders op die ruimte geven, en begeleiden wij ruimtelijke en maatschappelijke trajecten om te zorgen dat het plezierig en veilig wonen, werken en recreëren is in onze gemeente.

Omschrijving kandiaat

- Je beschikt over een afgeronde hbo of academische opleiding, bij voorkeur planologie;
- Meerdere jaren aantoonbare werkervaring bij een gemeente of adviesbureau als strategische adviseur;
- Kennis en ervaring op het gebied van gebiedsontwikkeling;
- Kennis en ervaring op het gebied van mobiliteit;
- Kennis over ontwikkelingen in de regio is een pre;
- Sterke gesprekspartner aan tafel met regionale partners;
- Kennis van en bereidheid tot het uitvoeren van projectmatige deeltaken.

Functie eisen

  • Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop cq iPad.
  • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau.
  • Een afgeronde opleiding op het gebied van Ruimtelijke ordening op minimaal hbo master niveau
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als strategisch adviseur ruimtelijke ordening in de afgelopen 7 jaar
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met complexe binnenstedelijke gebiedsontwikkeling bij een gemeente of adviesbureau in de afgelopen 5 jaar
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met mobiliteitsvraagstukken bij een gemeente of adviesbureau in de afgelopen 7 jaar
  • Op de hoogte van de relevante wetgeving en ontwikkelingen binnen het ruimtelijk domein, blijkend uit meerdere afgeronde trainingen / cursussen in de afgelopen 5 jaar
  • Spoedig, maar uiterlijk 1 juli 2021 beschikbaar voor 24 uur per week

Competenties

  • Ondernemingszin: Je pakt in het werk nieuwe zaken op en doet voorstellen voor verbeteringen of vernieuwingen waardoor nieuwe wegen kunnen worden ingeslagen en nieuwe werkterreinen kunnen worden ontwikkeld.
  • Creativiteit: Je bent in staat om met verschillende mogelijkheden te komen voor het oplossen van problemen en weet geheel nieuwe werkwijze te bedenken ter vervanging van bestaande methoden en technieken.
  • Omgevingsbewustzijn: Je bent je bewust van maatschappelijke en politieke ontwikkelingen of andere omgevingsfactoren en speelt in op deze ontwikkelingen en vertaalt deze naar het eigen werkgebied.
  • Regisseren: Je bent in staat belangen opinies en inbreng van diverse partijen samen te brengen en geeft vorm aan en richting aan (uiteenlopende) samenwerkingsverbanden en realiseert een gemeenschappelijk resultaat.

Extra info

  • Duur 3 maanden
  • Optie tot verlenging Mogelijk maar nog niet bekend
  • Uren per week 24
  • Start z.s.m.

Locatie

Leidschendam-Voorburg

Publicatiedatum

10.06.2021

Publicatie eindigt

15.06.2021

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.