Procesmanager

Nieuw

Functie omschrijving

Het Havenkwartier is een deel van het bedrijventerrein Plaspoelpolder. Er is een ontwikkelkader vastgesteld dat richting geeft aan de nieuwe invulling van dit gebied. Dit ontwikkelkader schetst de ambitie en het kader waarbinnen de komende jaren een grootscheepse transformatie van het bedrijventerrein Havenkwartier zal plaatsvinden. Een transformatie naar een toekomstbestendig, levendig en groen gebied aan het water waar met plezier gewerkt en gewoond wordt. Een uniek stukje stad waar iedere inwoner van Rijswijk graag komt. Door er woningen te bouwen, de openbare inrichting sterk te verbeteren en het gebied aantrekkelijker en veiliger te maken wil de gemeente Rijswijk deze ambitie waarmaken. We gaan nu de fase in waarbij we uitvoering gaan geven aan de geschetste ambities benoemd in dit Ontwikkelkader.

Wij zoeken voor het Havenkwartier een procesmanager. De projecten in het Havenkwartier zijn projecten met een complexe bestuurlijk-politieke dimensie. Je hebt dan ook ervaring om op strategisch niveau te kunnen functioneren. Je bent gewend om te werken in een multidisciplinair krachtenveld, waarbij er soms sprake is van (meerdere) tegengestelde belangen. Het inmiddels vastgesteld ontwikkelkader Havengebied is de basis om mee verder te gaan. Je bent in staat om vanuit het grotere geheel verschillende projecten te overzien, waarbij je stuurt op de juiste ontwikkeling en volgordelijkheid. Je bent oplossingsgericht en creatief in het vinden van oplossingen. Je gaat met de ontwikkelaars in gesprek over hun ideeën en wensen. Je bent hierbij een stevige gesprekspartner en onderhandelaar en houdt het totaalplaatje altijd in het oog. Je stelt, in samenwerking met de collega’s van Grondzaken, intentieovereenkomsten tussen de gemeente en de externe partijen op en sluit deze af. Je weet wat erbij komt kijken om veranderingen te realiseren, je kunt hierop tijdig anticiperen en weet draagvlak te creëren. Daarnaast stuur je de diverse projectteams binnen dit gebied aan. Je bent verantwoordelijk voor de budgetopstelling en budgetbewaking. Tevens ben je voor dit gebied het aanspreekpunt voor de wethouder, het college en de raad. De besluitvorming in college en raad bereid je voor. Je bent in staat om naast de inhoudelijke aspecten het college te adviseren over de strategie en de communicatie naar ontwikkelaars, inwoners en stakeholders.

Kortom, een zeer veelzijdige functie. Ben jij die energieke en ervaren gebiedsontwikkelaar die een belangrijke bijdrage gaat leveren aan een groot gebiedsontwikkelingsproject in Rijswijk? Kan jij dit politiek gevoelige en complexe project succesvol opleveren? Overzie je het geheel en kun je er van A tot Z verantwoordelijk voor zijn? Dan zoeken wij jou!!

De opdrachtgever(s)

Rijswijk is een groeigemeente in de directe nabijheid van grote steden als Den Haag en Delft, maar koestert zijn eigenheid. De stad is modern én historisch maar ook druk én rustig, grijs én groen. Rijswijk biedt een interessante werkomgeving in het ‘stedelijke hart’ van de Randstad. Rijswijk heeft een overzichtelijke schaal met veel dynamiek en complexe stedelijke opgaven. Ideaal om je werkervaring te verdiepen én te verbreden.

Werken voor Rijswijk betekent werken voor een veelzijdige stad in een dynamische regio die altijd in beweging is. Jouw ideeën en kennis kunnen we goed gebruiken. Samen met bewoners, ondernemers en partners bouwen we aan een inclusieve stad waar ruim 55.000 inwoners, ondernemers en bezoekers van Rijswijk prettig én gezond kunnen wonen, werken én meedoen. Kortom: ‘De verantwoordelijkheid om het fantastisch te doen voor Rijswijk’, dat is onze missie. Daarbij handelen we naar onze kernwaarden: toewijding, betrokkenheid, betrouwbaarheid en deskundigheid.

Wij zijn een toegankelijke organisatie met ongeveer 470 medewerkers verdeeld over 35 teams in 4 domeinen. We hebben een prettige en informele werksfeer waarin collega’s uit verschillende delen van de organisatie elkaar gemakkelijk weten te vinden. Binnen de menselijke maat van Rijswijk kun je écht een verschil maken voor Rijswijk en is jouw werk goed zichtbaar. Niet alleen binnen de organisatie, maar ook daarbuiten!

Team
Binnen het Domein Ruimtelijke Ontwikkelingen worden mooie projecten gerealiseerd. Deze projecten hebben betrekking op o.a. mobiliteit, parkeren, beheer en diverse ruimtelijke ontwikkelingsprojecten. De projecten binnen dit Domein worden steeds groter en complexer. Projecten worden steeds meer in samenhang aangepakt en het participatieproces speelt een belangrijke rol bij deze projecten. Het Domein Ruimtelijke Ontwikkelingen bestaat uit diverse teams. Team Ruimte is één van deze teams. De beleidsvelden Ruimtelijke ordening, Grondzaken, Wonen en Groen vallen binnen dit team. Daarnaast zijn er verschillende grootschalige gebiedsontwikkelingen. Dit zijn o.a. het gebied Bogaard en het Havenkwartier / Kesslerpark / Plaspoelpolder.

Voor de gebiedsontwikkeling Havenkwartier zijn wij op zoek naar een procesmanager.

Functie eisen

  • Bring your own device. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop en/of ipad;
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als Projectmanager / Procesmanager gebiedsontwikkeling en / of vastgoedontwikkeling in de afgelopen 7 jaar (duidelijk weergegeven in het cv);
  • Een afgeronde hbo bachelor opleiding in de richting Bestuurskunde / Rechten / Ruimtelijke Ordening & Planologie / Economie
  • Aantal jaar aantoonbare werkervaring als onderhandelaar namens een gemeente richting marktpartijen in de afgelopen 10 jaar (duidelijk weergegeven in het cv middels referentie projecten)
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in het aansturen van multidisciplinaire (project)teams in de afgelopen 7 jaar (duidelijk weergegeven in het cv)
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met het aansturen van een team in complexe binnenstedelijke gebiedsontwikkeling (duidelijk weergegeven in het cv middels referentie projecten)
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met de aansturing van projectteams bij de aanleg c.q. herinrichting van complexe openbare ruimte

Competenties

  • Analytisch;
  • Strategisch denken;
  • Visie;
  • Verbinden;
  • Creatief;
  • Proactief en ondernemend.

Extra info

  • Duur 12 maanden
  • Optie tot verlenging 2 maal 12 maanden
  • Uren per week 24 (halverwege 1e verlenging afbouw van 24 naar 16 uur, halverwege 2e verlenging afbouw van 16 uur naar 8 uur)
  • Start z.s.m.

Locatie

Rijswijk

Publicatiedatum

08.06.2021

Publicatie eindigt

16.06.2021

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.