Kwartiermaker eenzaamheidsbestreiding

Nieuw

Functie omschrijving

Binnen de gemeente Leidschendam-Voorburg komt eenzaamheid veel voor. Dit is met 45,2 % iets boven het landelijk gemiddelde. De verwachting is dat de Covid-19 pandemie dit maatschappelijk probleem heeft versterkt. De gemeente heeft daarom besloten om in het kader van herstelbeleid tijdelijk extra in te zetten op eenzaamheidsbestrijding. Dit plan is in maart 2021 in het college goedgekeurd. De uitvoering moet plaatsvinden in 2021, 2022 en 2023. Het plan bestaat uit 3 doelstellingen: Vergroot het bewustzijn en maak eenzaamheid bespreekbaar; creëer een lokale coalitie; en zorg voor een duurzame aanpak. De lokale coalitie heeft een sleutelrol in de aanpak, omdat wij hun kennis en expertise willen inzetten om te bepalen wat nodig is.

Wij zijn op zoek naar een kwartiermaker die met zijn / haar energie en concrete ideeën kan bijdragen aan de doelstellingen. Deze opdracht wordt in nauwe samenwerking met de verantwoordelijk beleidsontwikkelaar uitgevoerd. Je zal dus regelmatig afstemming hebben en samen te werk gaan. De focus voor de kwartiermaker ligt bij het creëren van een lokaal netwerk. Je vindt het daarom leuk om bijeenkomsten te organiseren, maar ook een-op-een te spreken met verschillende (maatschappelijke) partners en ondernemers. Hierbij lukt het jou om hen intrinsiek te motiveren om bij te dragen aan de maatschappelijk opgave rondom eenzaamheid. Je bent als kwartiermaker goed in het contact hebben met verschillende organisaties en hen te helpen bij het concretiseren en uitvoeren van ideeën. Je bent naast een verbinder dus een echte doener! Als kwartiermaker voer je onder andere de volgende taken uit:

  • Je zorgt voor de realisatie van een kerncoalitie en ondersteuning en begeleiding om tot een gezamenlijk plan en keuzes te komen. Hier hoort ook bij het verzamelen, ordenen en analyseren van informatie, het doen van voorstellen en het begeleiden/ondersteunen van bijeenkomsten;
  • Je faciliteert de lokale coalitie in het uitvoeren van deze concrete plannen;
  • Je zorgt voor de verdere ontwikkeling van een brede coalitie, door het organiseren van netwerkbijeenkomsten, het betrekken, informeren en motiveren van mogelijke deelnemers;
  • Je organiseert bijeenkomsten (fysiek én digitaal) voor het lokale netwerk;
  • Je bent in staat de lokale coalitie te enthousiasmeren en hiermee het bewustzijn over eenzaamheid te vergroten;
  • Je houdt samen met de beleidsontwikkelaar inzichten in praktijk en wetenschap rond eenzaamheid bij en past dit toe in de werkzaamheden;
  • Je denkt mee over de wijze waarop de aanpak van eenzaamheid geborgd kan worden in de bestaande structuren van de organisatie;
  • Je voert overige voorkomende werkzaamheden uit passend bij de rol van kwartiermaker, die in de loop van de opdracht naar voren komen.

De opdrachtgever(s)

Werken bij Leidschendam-Voorburg
Dat betekent, werken voor een sociale en ondernemende gemeente met ongeveer 76.000 inwoners. We werken aan de gezamenlijke ambitie om de best mogelijke dienstverlening te bieden aan de inwoners, bedrijven en instellingen.

Wij werken informatiegestuurd en zijn toekomstgericht. We stimuleren klantgerichtheid en het nemen van eigen initiatief bij onze medewerkers. De lijnen zijn kort, we kennen elkaar en we weten wat er speelt. Dit alles doen we onder het motto: Vertrouwen, Verbinden en Verantwoordelijkheid. Het medewerkersonderzoek 2019-2020 wees uit dat medewerkers het vertrouwen van hun werkgever waarderen en dat het hen zelfstandiger en flexibeler maakt. Deze positieve waardering leverde het keurmerk “Beste werkgever” op.

Afdeling
De ontwikkelafdeling Maatschappelijke en Ruimtelijke Ontwikkeling (MRO) kent ongeveer 85 enthousiaste medewerkers verdeeld over 3 teams: Maatschappelijke Ontwikkeling, Locatieontwikkeling en Ruimte. De ontwikkelafdeling is verantwoordelijk voor het realiseren en faciliteren van ruimtelijke en maatschappelijke opgaven en draagt hiermee bij aan een duurzame leefomgeving. De teams doen dit integraal, samen met burgers, bedrijven, plaatselijke en regionale partners.

Functie eisen

  • ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop cq iPad.
  • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau.
  • Uiterlijk beschikbaar per 1 juli 2021.
  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring bij een gemeentelijke organisatie binnen het sociaal domein in de afgelopen 7 jaar
  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van eenzaamheidsbestrijding in de afgelopen 7 jaar
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als gesprekspartner in een netwerk met ketenpartners in de afgelopen 10 jaar
  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als trekker in een netwerk met ketenpartners in de afgelopen 10 jaar

Competenties

  • Ondernemingszin: Je pakt in het werk nieuwe zaken op en doet voorstellen voor verbeteringen of vernieuwingen waardoor nieuwe wegen kunnen worden ingeslagen en nieuwe werkterreinen kunnen worden ontwikkeld.
  • Creativiteit: Je bent in staat om met verschillende mogelijkheden te komen voor het oplossen van problemen en weet geheel nieuwe werkwijze te bedenken ter vervanging van bestaande methoden en technieken.
  • Omgevingsbewustzijn: Je bent je bewust van maatschappelijke en politieke ontwikkelingen of andere omgevingsfactoren en speelt in op deze ontwikkelingen en vertaalt deze naar het eigen werkgebied.
  • Regisseren: Je bent in staat belangen opinies en inbreng van diverse partijen samen te brengen en geeft vorm aan en richting aan (uiteenlopende) samenwerkingsverbanden en realiseert een gemeenschappelijk resultaat.
  • Resultaatgericht: Je bent in staat heldere doelstellingen en resultaten te formulieren en je bent er actief op gericht om deze te behalen.

Extra info

  • Duur 18 maanden
  • Optie tot verlenging Mogelijk maar nog niet bekend
  • Uren per week 8 tot 12
  • Start 01-07-2021

Locatie

Leidschendam-Voorburg

Publicatiedatum

07.06.2021

Publicatie eindigt

14.06.2021

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.