Beleidsjurist

Nieuw

Functie omschrijving

KVK is op zoek naar een Beleidsjurist. Als Beleidsjurist adviseer jij KVK over beleids-juridische vraagstukken die spelen bij al haar wettelijke taken en stel je daarbij beleidstukken op. Je duidt trends, ontwikkelingen en omgevingsanalyses die KVK en/of ondernemers raken en je zorgt ervoor dat de organisatie tijdig positie bepaalt t.a.v. deze trends en ontwikkelingen. Je signaleert en analyseert voor KVK relevante nieuwe wet- en regelgeving. Je formuleert duidelijke kaders en richtlijnen waarbinnen besluiten kunnen worden genomen over invulling van de dienstverlening gericht op het waarde toevoegen van de klant. Maar ook heldere kaders en richtlijnen ten aanzien van compliancy waarbinnen besluiten kunnen worden genomen bij de implementatie van nieuwe /wijzigende wet- en regelgeving.

Je bent een breed georiënteerd Beleidsjurist. Je vind het leuk om allerhande voor KVK relevante juridische en technische ontwikkelingen op de voet te volgen. Denk hierbij aan zaken rondom de digitalisering van onze diensten en de ontwikkelingen Digitale Overheid. Maar ook aan ontwikkelingen rondom de KVK taken als de Handelsregistertaak (waaronder ook UBO en LEI) en onze voorlichtingstaak (advies en informatie). In de ontwikkelfase van EU en landelijke wetgeving maak je tijdig juridische kwesties inzichtelijk en pak je de regierol om vanuit KVK de interpretatieslag te maken en de impact te bepalen op de organisatie. Waar nodig start je ook beïnvloedingstrajecten op. Hierbij is het de uitdaging om de goede balans te vinden tussen wat wij ambiëren en wat wij kunnen realiseren binnen onze technische en juridische kaders.

Samenwerken doe je graag en goed en je communiceert op verschillende niveaus. Bij weerstand deins je niet terug. Je bent dé gesprekspartner, die relevante contacten maakt en onderhoudt. De ultieme kans voor jou om betrokken te zijn bij verschillende (beleid)vlakken, het belang van KVK voorop te stellen en jouw juridische kennis van toegevoegde waarde te maken. De uitvraag staat uit voor 40 uur per week, maar wij staan ook open voor minimaal 24 uur per week.

Omschrijving kandiaat

• een afgeronde universitaire opleiding Rechten;
• affiniteit met diverse rechtsgebieden;
• de kwaliteit om scherpe analyses te maken;
• de kwaliteit om ook voor niet-juristen begrijpelijke strategische juridische teksten te schrijven en te presenteren;
• minimaal 5 jaar relevante werkervaring

Functie eisen

  • minimaal een afgeronde wo opleiding
  • Afgeronde opleiding is Rechten
  • actuele (in de afgelopen 7 jaar) en minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als Jurist in een soortgelijke rol
  • in het bezit van VIRA/Grotius certificaten en/of andere gerenommeerde certificaten betreffende informaticarecht
  • kennis van overheden
  • aantoonbare kennis van financieel recht (MiFID II, Wwft etc.)
  • actuele (in de afgelopen 5 jaar) en aantoonbare kennis en ervaring met ontwikkelingen rondom Digitale Overheid

Competenties

Analytisch vermogen
Onderzoekt, herkent en begrijpt de belangrijkste elementen van vraagstukken en hun onderlinge samenhang.

Deskundigheid
Het ontwikkelen van eigen kennis over het vakgebied en deze kennis effectief benutten voor de eigen functie of organisatie.

Organisatiesensitiviteit
Heeft inzicht in en is alert op (in)formele verhoudingen, posities en belangentegenstellingen binnen en buiten (de) organisatie(s) en kan daar adequaat op inspelen.

Resultaatgericht
Werkt doelgericht en vasthoudend naar resultaten toe en weet het resultaat op efficiënte en effectieve wijze te realiseren.

Plannen en organiseren
Vertaalt doelstellingen in concrete acties en activiteiten en organiseert middelen en werkzaamheden zodanig dat de gemaakte tijdsplanning wordt behaald.

Extra info

Van 1-7-2021 t/m 1-12-2021 | Optie verlenging: 1 x 3 maanden | Standplaats: Utrecht | Juridisch | Uren: 40 per week | Aantal FTE: 1

Locatie

Utrecht

Publicatiedatum

28.05.2021

Publicatie eindigt

05.06.2021

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.