Integraal projectleider gebiedsontwikkeling

Nieuw

Functie omschrijving

Het Ingenieursbureau zoekt voor de Gebiedsontwikkeling in Amsterdam drie tot zes integraal projectleiders met sterke adviesvaardigheden. De opdrachten variëren van advisering en ondersteuning in de planvorming, technisch voorbereiding en contractvorming tot en met de realisatie van de infrastructuur en openbare ruimte. We hebben transformatiegebieden van verschillende complexiteit. Onderdeel hiervan zijn de grootschalige transformatiegebieden vanaf het Amstelstation en Amstelkwartier, De Nieuwe Kern en Arenapoort tot aan Gaasperdam in Zuidoost. In totaal gaat het om de inpassing van circa 30.000 woningen en dit vraagt veel nieuwe infrastructuur en (tijdelijke) openbare ruimte en vergroening. Langs de IJ-oever in Noord worden bedrijventerreinen gesaneerd en omgevormd tot woonlocaties waar circa 16.000 woningen worden gerealiseerd. Bestaande woongebieden, veelal met unieke historie en architectuur, worden opnieuw ingericht. De vraag naar voorzieningen voor recreatie en ontspanning neemt toe door de toename van het aantal bewoners in Amsterdam Noord. Ook de mobiliteit groeit sterk. Er wordt gewerkt aan bereikbaarheid voor auto, fiets en OV en er zijn plannen in ontwikkeling om het aantal verbindingen over het IJ uit te breiden. De ontwikkeling van Havenstad (havengebied binnen de Ring A10) is een groot transformatiegebied om de grote behoefte aan woon- en werkruimte op lange termijn in te vullen. De gebiedsontwikkeling Sloterdijk I/Zuid is een van de 12 deelgebieden die hier onderdeel van zijn. Sloterdijk I/Zuid is een goed functionerend bedrijventerrein en kent een grote verscheidenheid aan bedrijven. Het gebied zal de komende jaren gaan transformeren van een bedrijventerrein naar een hoogstedelijk werk-woongebied. De ontwikkelstrategie voor Sloterdijk I/Zuid is net als Amstel III in Zuidoost een geleidelijk transformatie van bedrijventerrein naar een groen aantrekkelijk woon-werkgebied. Dit vergt veel creativiteit in de boven en ondergrond, tijdelijke oplossingen en ook tegelijk bereikbaar blijven. In de Gebiedsontwikkeling zit vrijwel alles, van bodemsanering tot klimaat adaptatie en vergroening en het ruimte bieden aan de energietransitie. Kijk op de website voor meer achtergrond info over deze gave projecten.

Werkzaamheden

In de rol van integraal projectleider ben je het eerste aanspreekpunt voor de opdrachtgever als het gaat om de overall inzet en prestatie vanuit het Ingenieursbureau. Je bent een stevige adviseur in de vroege planvormingsfase en kijkt daarbij integraal. Je kijkt vooruit en organiseert de benodigde projectteams en stuurt het team coachend aan. Je verantwoordelijk voor de complete begeleiding van civieltechnische projecten:
  • Je initieert projecten in samenspraak met opdrachtgevers aan de hand van een projectplan (GROTICK). Je stelt een projectteam samen, stuurt dit team aan en bewaakt de voortgang en kwaliteit van het project;
  • Je zorgt voor een inkoopstrategie en de contractvoorbereiding, geeft leiding aan het aanbestedingsproces en stuurt het werk tijdens de uitvoering aan;
  • Naast je rol als projectleider weet je opdrachtgevers ook in andere opzichten te ondersteunen; zo beschik je over adviserende kwaliteiten als er nog geen sprake van een project is;
  • Ook ben je gewend om snel te schakelen tussen verschillende projecten, je ziet hun onderlinge samenhang en je hebt goede antennes voor de belangen in de omgeving;
  • Tot slot draag je bij aan de organisatieontwikkeling van het Ingenieursbureau en coach je eigen IB-medewerkers.

De opdrachtgever(s)

Het Ingenieursbureau van de gemeente Amsterdam bereidt de aanleg en het onderhoud van infrastructuur en de inrichting van de stad voor. Het realiseert hiermee uitvoeringsprogramma's en opdrachten die zij krijgt van stadsdelen en andere organisatieonderdelen in de stad. Inkoop, advies, projectvoorbereiding- en realisatie en kennisontwikkeling- en borging zijn hierbij de belangrijkste werkzaamheden. Het ingenieursbureau valt onder het cluster Ruimte & Economie.

Functie eisen

  • minimaal over aantoonbaar academisch werk- en denkniveau. Dit werk- en denkniveau is opgedaan door relevante werkervaring in Gebiedsontwikkeling, en minimaal een behaald HBO diploma in één van de domeinen als civiele techniek, planologie, bedrijfskunde.
  • geef in maximaal een halve A4 pagina aan waarom jij het meest geschikt bent voor deze opdracht.
  • minimaal twee jaar ervaring als senior projectleider in het ruimtelijk technisch domein bij één van de G4 gemeenten in de afgelopen acht jaar.
  • minimaal zes jaar senior projectmanagement ervaring in Gebiedsontwikkeling bij een middelgrote gemeente > 100.00 inwoners met aantoonbare ervaring met bestuurlijke besluitvorming in de afgelopen zes jaar.
  • minimaal 2 jaar ervaring als projectmanager of technisch manager conform het IPM model.
  • als eindverantwoordelijke projectleider minimaal één project tot aanbesteding en realisatie gebracht met een bouwsom groter dan 10 miljoen euro in de afgelopen acht jaar.
  • minimaal drie jaar inzetbaar te zijn i.v.m. de inwerktijd, complexiteit en doorlooptijd binnen Gebiedsontwikkeling.
  • (geen zzp opdracht).
  • minimaal 2 ervaringen met de voorbereiding en relatie van een werk middels een UAVgC contract.
  • een coachende stijl van leiding geven en ziet de rol van integraal projectleider naast de projectrealisatie doelen een rol om projectteam leden te ontwikkelen en te coachen en is bereid ook andere eigen IB medewerkers persoonlijk te coachen.
  • beschikt over een bestaand netwerk van stakeholders binnen en rondom de gemeente Amsterdam.

Extra info

• Startdatum: 01-06-2021
• Einddatum: 01-06-2022
• Werklocatie: Weesperstraat, 430, 1018DN, AMSTERDAM
• Aantal fte: 4
• Aantal uren per week: 24-36
• Optioneel tot verlenging conform duur Project : 1-7-2024

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

05.05.2021

Publicatie eindigt

11.05.2021

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.