Beleidsadviseur sociaal domein

Nieuw

Functie omschrijving

We zijn op zoek naar een ervaren beleidsadviseur met als specifieke aandachtsgebieden Schulddienstverlening en de nieuwe Wet inburgering. Op deze twee terreinen ontwikkel je adviezen en voorstellen in overleg met de collega’s van beleid en in afstemming met de coördinator schulddienstverlening en de projectleider inburgering. Als beleidsadviseur maak je onderdeel uit van de unit Advies & Support en ben je de schakel tussen strategie en de uitvoering. Je signaleert en adviseert over landelijke ontwikkelingen in je aandachtsgebieden. Daarvoor werk je nauw samen met interne, lokale en regionale (beleids)partners. Je verbindt beleidsmatige vraagstukken en de implicaties voor de uitvoering met elkaar en neemt daarin je gesprekspartners mee.

De opdrachtgever(s)

Bij de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSD) werken we aan een inclusieve samenleving waarin voor iedereen plek is. Daarom begeleiden wij klanten naar werk of een andere manier van participatie, zodat ze vanuit hun eigen kracht een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij.

Het sociaal domein is volop in ontwikkeling en dus zijn wij dat ook. Wij zoeken uitdrukkelijk de samenwerking op en werken zoveel mogelijk lokaal. Soms is dat nog pionieren en uitproberen, maar dat maakt het werken bij de RSD juist leuk. Wij zetten samen de schouders eronder en hebben hart voor de zaak. Spreekt dit je aan? Kom dan bij ons werken!

De RSD is een intergemeentelijke sociale dienst en biedt een vangnet voor de inwoners van de gemeenten De Bilt, Bunnik, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist die tijdelijk niet of onvoldoende in hun inkomen kunnen voorzien.

Functie eisen

  • Beschikbaar voor minimaal 28 uur per week;
  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als beleidsadviseur of projectleider binnen het sociaal domein bij een gemeente of een gemeenschappelijke regeling;
  • Aantoonbare kennis en/of aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar op het terrein van schulddienstverlening
  • Aantoonbare kennis en/of aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar op het terrein van inburgering
  • Aantoonbare kennis en/of aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar op het terrein van de Participatiewet

Competenties

  • Samenwerken: actieve bijdrage leveren aan een gezamenlijk resultaat of probleemoplossing, ook wanneer de samenwerking een onderwerp betreft dat niet direct van persoonlijk belang is. Tijdig afstemmen.
  • Initiatief – Proactief: kansen en risico’s signaleren en ernaar handelen. Liever uit zichzelf beginnen dan passief afwachten.
  • Politiek-bestuurlijk sensitief: gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en dat kunnen vertalen naar kwalitatief goede voorstellen.
  • Resultaatgericht: het actief gericht zijn op het behalen van resultaten en doelstellingen en de bereidheid om in te grijpen bij tegenvallende resultaten.
  • Communicatief: toegankelijke schrijfstijl, kort en bondig formuleren.

Extra info

  • Duur 6 maanden
  • Optie tot verlenging Mogelijk maar nog niet bekend
  • Uren per week 28-32
  • Start Z.s.m.

Locatie

Zeist

Publicatiedatum

26.04.2021

Publicatie eindigt

03.05.2021

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.