Senior gebiedsmanager

Nieuw

Functie omschrijving

Hou je van grote complexe binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen met hoog ambitieniveau? Dan hebben we er een voor jou! Met de gebiedsontwikkeling City werken we aan de duurzaamste binnenstad van Nederland. We zoeken hiervoor een bevlogen enthousiaste senior gebiedsmanager met hart voor de publieke zaak en duurzame ruimtelijke kwaliteit.

City: bouw mee aan onze ambitie om de duurzaamste binnenstad van Nederland te worden
‘’In City voel je je welkom en vind je alles wat het leven makkelijk en leuk maakt. Laat je inspireren door persoonlijke verhalen, tips om erop uit te gaan of leuke plekken te ontdekken. Er is voor elk wat wils!’’

De gebiedsopgave voor City is uitdagend en divers. We bouwen aan een inclusieve binnenstad, waar we aan meerdere doelgroepen plaats bieden. Nieuwegein heeft de ambitie om de komende jaren circa 1.650-2.000 woningen te realiseren, het ov-knooppunt en daarbij horende openbare ruimte te verbeteren, met hoge ambities op het gebied van ruimtelijke kwaliteit en duurzaamheid. Meer weten over de gebiedsontwikkeling van City? Je leest het hier: www.nieuwegein.nl/city

Werkzaamheden

Jij bent als gebiedsmanager verantwoordelijk voor de gebiedsontwikkeling van City in al zijn facetten. Je ziet kansen en gaat voor een duurzame gebiedsontwikkeling met hoge ruimtelijke kwaliteit. Jij bent zowel intern als extern het ambtelijk aanspreekpunt van deze gebiedsontwikkeling. Je hebt overzicht, ziet de samenhang en doet de procescoördinatie tussen de verschillende interne en externe partijen en projecten in het gebied.

Als gebiedsmanager ben je de ambtelijk opdrachtgever van deze projecten. Jouw ambtelijk opdrachtgever voor de gebiedsontwikkeling in zijn totaal is de gemeentesecretaris.

De komende jaren gaan we nog veel vormgeven en ontwikkelen samen met onze stakeholders. Onderhandelen zonder de bedoeling uit het oog te verliezen is daarom een belangrijke vaardigheid. Tegelijkertijd wordt buiten al hard gewerkt aan de duurzaamste binnenstad van Nederland. Deze werkzaamheden moeten plaatsvinden met zo min mogelijk overlast voor bezoekers, bewoners en ondernemers van City. Dit betekent ook dat de gebiedsontwikkeling de volgende fase ingaat, waarbij meer nadruk komt te liggen op uitvoering en beheersing. Uiteraard heb je als senior gebiedsmanager een coachende rol, ben je vraagbaak voor je collega’s en wil je een rol spelen in het door ontwikkelen van het vak/gebiedsprogramma.

De opdrachtgever(s)

Nieuwegein is een jonge, levendige stad met historische accenten. Een complete stad met veel ruimte en groen, uitstekende voorzieningen en moderne woningen. Nieuwegein ligt centraal gelegen en heeft eigen aansluitingen op de doorgaande autowegen A27, A2 en A12 en beschikt over efficiënt openbaar vervoer, waaronder een sneltramverbinding met de buurgemeenten IJsselstein en Utrecht. Nieuwegein is een stad die nú leeft én denkt aan de toekomst.

De Utrechtse regio doet het goed en dat leidt op dit moment aan een hausse aan ruimtelijke projecten en initiatieven in Nieuwegein. De gemeente heeft de ambities om onder andere de komende jaren circa 5000 woningen te willen realiseren met hoge ambities op het gebied van ruimtelijke kwaliteit en duurzaamheid.

De gemeentelijke organisatie is informeel en ambitieus. Met circa 550 medewerkers wordt gewerkt aan een toekomstbestendige en bedrijvige stad. Het prachtige, moderne en lichte Stadshuis staat in het levendige centrum van Nieuwegein met volop winkels in de buurt.

De lijnen in de organisatie zijn kort, er is een informele werksfeer en er is volop ruimte voor nieuwe ideeën en eigen initiatief. De bedoeling van de organisatie is om bij te dragen aan een bloeiende Nieuwegeinse samenleving.

Omschrijving kandiaat

De afdeling Ruimtelijk Domein formuleert het ruimtelijk strategisch beleid voor de gemeente Nieuwegein. Hier werken ruim 70 professionals enthousiast aan het mooier, duurzamer en beter maken van onze stad. Binnen de afdeling is een beleidsteam en een team projectmanagement. Samen zorgen wij voor de realisatie van initiatieven, gebiedsontwikkelingen, ruimtelijke projecten en programma’s.

Functie eisen

  • Een afgeronde opleiding op minimaal WO master niveau;
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als gebiedsmanager of programmanager voor gebiedsontwikkelingen bij een gemeente, benoem hiervan een concreet voorbeeld
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met (burger)participatie en interactie met belanghebbenden (overheid, initiatiefnemers, inwoners, ondernemers)
  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als gebiedsmanager met de uitvoering van bouw- en openbare ruimtewerkzaamheden in het gebied
  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar in het onderhandelen met (markt)partijen
  • Omschrijf in een aparte pagina in het cv in maximaal 50 woorden jouw werkervaring het begeleiden van medewerkers op het gebied van gebiedsontwikkeling

Extra info

  • Duur 14 maanden
  • Optie tot verlenging 2 maal 12 maanden
  • Uren per week 36
  • Start Z.s.m.

Locatie

Nieuwegein

Publicatiedatum

23.04.2021

Publicatie eindigt

02.05.2021

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.