Projectleider/business consultant digitale toegankelijkheid

Nieuw

Functie omschrijving

Vanaf 23 september 2020 moeten alle (semi-)overheidswebsites voldoen aan de Europese standaard voor digitale toegankelijkheid (EN 301 549). Dit gaat over techniek, vormgeving en teksten. Voldoen aan deze standaard betekent dat alle digitale informatie voor iedereen bruikbaar en geschikt is, dus voor inwoners en medewerkers met én zonder beperking. Onder deze wetgeving vallen alle websites en apps van de gemeente, en ook alle documenten en andere zaken die via deze websites en apps ontsloten worden.

Het project digitale toegankelijkheid websites vanuit de opgave Informatisering en Digitalisering heeft hiervoor, in samenwerking met het team Bestuursondersteuning & Communicatie (B&C) een inventarisatie gedaan van websites van de gemeente Alphen aan den Rijn. In de toegankelijkheidsverklaring, op 23 september gepubliceerd op onze website, zijn acht websites opgenomen met de meeste impact op de inwoners. Begin april toetst een onafhankelijk extern bureau of deze acht websites aan alle 141 criteria voldoen.

Opdracht

  1. Stel een communicatieplan op richting de organisatie;
  2. Inventariseer alle website uitingen door en namens de gemeente;
  3. Analyseer het gebruik en sluit niet of nauwelijks gebruikte websites af in overleg met de businesseigenaar en verantwoordelijk team;
  4. Maak voor de overgebleven interne en externe websites een plan om te gaan voldoen aan de wet digitale toegankelijkheid:
    1. Rekening houdend met de noodzakelijke inspanning;
    2. Mogelijk aflopen van contracten met externen partijen;
    3. Dat alle websites uiteindelijk gekoppeld zijn aan de hoofdwebsite van de gemeente Alphen aan den Rijn voor optimale vindbaarheid;
  5. En stel een beleidsplan op inclusief processen, voor de borging van de centrale regie op alle uitingen;
  6. Neerzetten van de organisatieverantwoordelijkheid voor digitale toegankelijkheid inclusief alle andere uitingen, zoals, nieuwsbrieven, flyers en andere papieren uitingen.

De opdrachtgever(s)

Proberen, experimenteren en in de praktijk ontwikkelen. Wij zijn Gemeente Alphen aan den Rijn. Bij ons is het leuk werken. We leveren toonaangevende dienstverlening en zijn een wendbare organisatie. Dat wil zeggen dat we meebewegen met de ontwikkelingen in de maatschappij en continu vernieuwen. We leren door te doen. Met elkaar werken we samen voor het beste resultaat voor onze inwoners.

Onze organisatie bestaat uit meerdere onderdelen die allen een unieke bijdrage leveren aan onze opgaven en gemeentelijke dienstverlening. Je zit binnen onze organisatie altijd in een thuisteam met vakcollega’s en een teamleider. Een groot aantal collega’s werkt aan maatschappelijke opgaven in uiteenlopende vakgebieden. Je krijgt bij ons de kans om op basis van je talent ingezet te worden voor die opgaven en deel uit te maken van diverse samengestelde teams.

Functie eisen

  • Aantoonbare kennis van- en werkervaring met digitale toegankelijkheid;
  • Aantoonbare werkervaring als projectleider;
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als business consultant/adviseur in de afgelopen 8 jaar
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider op het gebied van digitalisering in de afgelopen 8 jaar
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring bij een gemeentelijke instelling
  • Aantoonbare werkervaring met het opzetten van opstellen van een beleidsplan

Competenties

  • Analytisch;
  • Kan de boodschap goed overbrengen;
  • Weet met weerstand om te gaan;
  • Kan hoofdzaken van bijzaken scheiden.

Extra info

  • Duur 6 maanden
  • Optie tot verlenging 2 maal 5 maanden
  • Uren per week 32
  • Start 1 mei 2021

Locatie

Alphen aan den Rijn

Publicatiedatum

09.04.2021

Publicatie eindigt

14.04.2021

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.