Programmamanager Arbeidsmarktregio én Human Capital Agenda

Nieuw

Functie omschrijving

Als programmamanager van de Arbeidsmarktregio Foodvalley én de Human Capital Agenda van Regio Foodvalley ben je een aanjager en een verbindende schakel in de regionale samenwerking binnen en tussen de kolommen onderwijs, overheid en ondernemers. Hierbij houd je oog voor de realisatie van de doelen van de projecten binnen de Arbeidsmarktregio en de Human Capital Agenda.

Het strategisch adviseren van de voorzitter van de Arbeidsmarktregio Foodvalley en de portefeuillehouder van de Human Capital Agenda in relatie tot de programma’s en de centrum gemeentelijke dan wel regionale rol en verantwoordelijkheid behoort tot de opdracht.

Arbeidsmarktregio

De arbeidsmarktregio is een netwerksamenwerking waarin de partners een vertegenwoordiging zijn van de onderwijs-, overheids- en ondernemerskolom. De organisatie, regie en verantwoording op en van de arbeidsmarktregio ligt bij de centrumgemeente (gemeente Ede). De programmamanager is gepositioneerd binnen de centrumgemeente en werkt voor alle partners binnen de regio. Gemeenten die hier onder vallen zijn: Ede, Renkum, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal, Wageningen

Human Capital Agenda

De Human Capital Agenda is een van de zeven hoofdthema’s in de strategische agenda van Regio Foodvalley, de ondergebracht bij de Economic Board van Regio Foodvalley. Het is een belangrijk thema binnen de Strategische Agenda die in 2020 is vastgesteld. Gemeenten die aangesloten zijn bij Regio Foodvalley zijn: Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal, Wageningen.

Werkzaamheden

Het eindresultaat is dat zowel voor de arbeidsmarktregio als voor de Human Capital Agenda aan het einde van het jaar de structuur verder verduidelijkt is, concrete afspraken zijn gemaakt over resultaten, hoe die te boeken en wie daar voor aan de lat staat en dat het geheel is voorzien van een solide financiële onderbouwing.

Functie eisen

  • Minimaal HBO-opleiding (op CV aantoonbaar)
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring (human capital, arbeidsmarktbeleid, onderwijs en/ of participatie) (op CV aantoonbaar)
  • Visie op en ervaring met het werken in complexe netwerken, bij voorkeur in triple helix verband (ondernemers, onderwijs en overheid), waarbij je eerder voor de uitdaging hebt gestaan om te vereenvoudigen en structureren en daarvoor draagvlak te creëren
  • Aantoonbare ervaring met bedrijfsvoering met oog voor financiële kaders en subsidiestromen, waaronder Europese fondsen
  • Kennis van en minimaal 5 jaar ervaring met besluitvormingsprocessen van en tussen de partners in de samenwerking ondernemers, onderwijs en overheden

Competenties

  • regievoering in complex speelveld
  • politieke en omgevingssensitiviteit
  • kunnen schakelen tussen rollen en posities
  • vermogen om te komen tot concrete resultaten
  • sturing op middelen

Extra info

  • Startdatum 01-05-2021
  • Einddatum 31-12-2021
  • Optie tot verlenging ja, halfjaarlijks
  • Uren per week 32-36 uur

Locatie

Ede

Publicatiedatum

02.04.2021

Publicatie eindigt

16.04.2021

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.