Strategisch Adviseur Organisatieontwikkeling

Nieuw

Functie omschrijving

Als strategisch organisatieadviseur heb je de primaire verantwoordelijkheid voor het adviseren over en begeleiden van de directeur P&O en het GMT bij gewenste veranderingen van de organisatie op stedelijk niveau. Je bent gepositioneerd vanuit de Directie P&O en adviseert o.a. de directeur P&O en het Gemeentelijk Management Team (GMT) gevraagd en ongevraagd over gewenste koers en veranderingen van de organisatie op de korte-, middel- en lange termijn. Je bent goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van organisatieontwikkeling. Je draagt ideeën aan hoe de gewenste verandering in de praktijk - dicht in het dagelijks werk - gerealiseerd kan worden en betrekt daar de betrokken partijen (bijv. directeuren in de lijn) op effectieve wijze bij.

Om tot een advies te komen verricht je onderzoek, maak je een analyse van de huidige situatie / de opgave en voer je het gesprek hierover met (o.a.) de directeur P&O en het Gemeentelijk Management Team. Hieronder valt ook het in kaart brengen en delen van (historische) lessons learned op het gebied van concernbrede organisatieontwikkeling. Je analyseert de interne en externe omgeving, houdt rekening met veranderkundige overwegingen, schakelt je netwerk op effectieve wijze in en werkt waar gewenst scenario's uit over de te volgen strategie van de organisatieverandering en de sturingsfilosofie (Amsterdam Doelgericht). Daarbij maak je slim gebruik van bestaande bouwstenen en weet je actuele ontwikkelingen in de organisatie te verbinden en te versterken. Binnen P&O lever je een substantiële inhoudelijke bijdrage aan de borging en verdere verspreiding van kennis over strategische organisatieontwikkeling. Je begeleidt en coacht medewerkers hierin met als doel de opgedane kennis vanuit je opdracht te borgen, competenties te versterken en (op termijn) overdracht van taken mogelijk te maken.

Daarnaast adviseer je het MT P&O over hoe er vanuit de andere P&O disciplines maximaal kan worden bijgedragen aan het realiseren van de strategische doelen voor organisatieontwikkeling. Je vertaalt de strategische doelen voor organisatieontwikkeling naar prioriteiten voor de inzet van P&O. Jouw advies hierover helpt het MT P&O om een gerichte afweging te maken hoe de beschikbare capaciteit het best kan worden ingezet.

Werkzaamheden

Kerntaken:
  • Strategische advisering op het thema stedelijke organisatieontwikkeling op het hoogste ambtelijke niveau
  • (Adviseren over het) Vertalen van de organisatiedoelen naar praktische interventies om deze doelen in het dagelijks werk te realiseren. In nauwe samenwerking met het GMT, directeuren en andere partners in de lijn.
  • Vertalen van externe ontwikkelingen naar impact op interne organisatieontwikkeling
  • Koppelen van advies aan reeds bestaande concernbrede ontwikkelingen.
  • Onderhouden van positieve relaties met bestaande gremia op het gebied van organisatieontwikkeling Vertalen van benoemde doelen op het gebied van organisatieontwikkeling naar prioriteiten voor de strategische P&O-agenda. Daarmee ben je mede vormgevend aan de prioritering van de inzet van P&O
  • Adviseren over een structurele (interne) invulling van deze rol en borgen van (opgedane) kennis

De opdrachtgever(s)

Directie Personeel en Organisatie is de uitvoeringsorganisatie van P&O-beleid en P&O-wet- en regelgeving van de gemeente Amsterdam.
P&O is de businesspartner van directies en management in de lijnafdelingen en doet dit met gespecialiseerde collega's in zes afdelingen: Algemeen P&O-advies, Amsterdamse School, Carrièrecentrum, Organisatieadvies & Projecten, Personeelsdiensten en Personeelsvoorzieningen. In de uitvoering is P&O allround, innovatief en gedreven om de collega's in de stad optimaal te ondersteunen met de juiste en kwalitatief goede P&O- dienstverlening.
P&O richt haar dienstverlening primair in op basis van de opgave van de stad. Daarbij is P&O nauw verbonden aan de Directie P&O, verantwoordelijk voor P&O- beleid en control en voert regie op de stedelijke P&O- prioriteiten. Samen met de stedelijke prioriteiten zoals aangegeven door het Gemeentelijk Management Team (GMT) geeft de Directie P&O (vak)inhoudelijk richting aan P&O. De P&O adviseurs zijn vanuit de afdeling Algemeen Advies werkzaam bij de verschillende organisatieonderdelen.

Functie eisen

  • minimaal WO werk en denkniveau.
  • Geef in maximaal 1 pagina aan waarom jij het meest geschikt bent voor deze opdracht.
  • 10 jaar ervaring als organisatieadviseur.
  • 5-7 jaar ervaring en affiniteit met advisering in een politiek-bestuurlijke omgeving.
  • ervaring met Gemeente Amsterdam of vergelijkbare overheidsorganisatie
  • aantoonbare ervaring met het pioneren en vormgeven van een rol op het hoogste niveau

Extra info

• Startdatum:z.s.m. na gunning
• Einddatum:31-12-2021
• Werklocatie:Amstel, 1, 1011PN, AMSTERDAM
• Aantal fte:1
• Aantal uren per week:36
• Optie tot verlenging: ja, tot een totale contractduur van 2 jaar

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

25.02.2021

Publicatie eindigt

07.03.2021

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.