Juridische Adviseur bestuursrecht

Nieuw

Functie omschrijving

Het adviseren en begeleiden bestuursrechtelijke onderwerpen.

Werkzaamheden

Je werkt nauw samen met je collega's van het team Juridische Zaken en je hebt een dienstverlenende opstelling naar de overige collega's van de gemeente Nijkerk. Je geeft juridische advisering aan collega’s en bestuur. Je maakt onderdeel uit van het team Juridische Zaken van Bunschoten, Leusden, Nijkerk en Putten (BLNP). Je geeft advies en begeleiding op het gebied van het bestuursrecht zoals dat voor de gemeente geldt. Je wordt daarvoor ingezet op een breed scala aan bestuursrechtelijke onderwerpen die alle facetten van het bestuursrecht kunnen raken. Denk ook aan juridische advisering, het opstellen van verweerschriften, klachtbehandeling, vertegenwoordiging in bezwaar en beroep (o.a. bij de rechtbank), de voorbereiding van raads- en collegevergaderingen en de behandeling van WOB verzoeken. Je verliest de algemene beginselen van behoorlijk bestuur niet uit het oog.

De opdrachtgever(s)

Nijkerk is een groeiende gemeente in ontwikkeling! Daar horen de nodige uitdagingen op het gebied van teamontwikkeling bij! Inwoners, ondernemers, maatschappelijke instellingen en gemeente: samen zijn we Nijkerk. Een dynamische gemeente met 43.000 inwoners verdeeld over de kernen Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen. Als gemeente faciliteren we initiatieven vanuit de samenleving en zoeken we de samenwerking zowel lokaal als regionaal. Werk je bij ons, dan ben je een zelfstandige, ondernemende en flexibele professional.

Ben jij die gedreven juridisch adviseur die met zijn of haar ervaring een belangrijke bijdrage gaat leveren aan het team Juridische Zaken? Heb jij ook de nodige kennis en ervaring en kun je optreden als stevige sparringpartner van bestuur en collega’s? Dan ben jij degene die wij zoeken om ons team te versterken.

Je werkt voor BLNP
Op een aantal gebieden met betrekking tot algemene bedrijfsvoering werken de gemeenten Bunschoten, Leusden, Nijkerk en Putten (BLNP) samen. Eén van die gebieden is het taakveld Juridische Zaken. Binnen dit taakveld wordt toegewerkt naar het principe van één team, één werkvoorraad en één locatie. We werken samen op het gebied van de tweedelijns juridische advisering. Van onze nieuwe collega verwachten wij, naast de benodigde vakkennis, dat hij/zij een stimulerende bijdrage levert aan deze samenwerking.

Het team
Je komt in het JZ-team met juridisch adviseurs, juridisch controllers en juridisch administratief medewerkers. Het taakveld wordt aangestuurd door het teamhoofd Juridische Zaken. Het BLNP team bestaat uit 24 collega’s.

Functie eisen

  • Een afgeronde opleiding op minimaal wo master niveau;
  • Een afgeronde opleiding bestuursrecht op minimaal wo master niveau
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als bestuursrechtjurist
  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring binnen een gemeentelijke instelling in de afgelopen 10 jaar
  • Aantoonbare kennis op het gebied van subsidierecht en staatssteun
  • Aantoonbare kennis hebt op het gebied van het omgevingsrecht

Competenties

  • Overtuigingskracht;
  • Proactief, daadkracht en resultaatgerichtheid;
  • Politiek en organisatie sensitief;
  • Mondeling en schriftelijk sterk.

Extra info

  • Duur 9 maanden
  • Optie tot verlenging Mogelijk maar nog niet bekend
  • Uren per week 22
  • Start Z.s.m.

Locatie

Nijkerk

Publicatiedatum

25.02.2021

Publicatie eindigt

02.03.2021

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.