Nieuwe Teamleider Proces- en Informatiemanagement

Nieuw

Functie omschrijving

Ben jij onze nieuwe ondernemende, inspirerende en enthousiaste teamleider voor ons team Proces- en Informatiemanagement?

Het PIM-team bestaat uit ongeveer 15 mensen met de aandachtsgebieden: informatiemanagement en advies, informatie control- en beheer, procesmanagement, informatie-architectuur en verandermanagement. Het team maakt deel uit van het programma Bedrijfsvoering, Beleid en Advisering (BBA).

Als teamleider ben je verantwoordelijk voor de (continue) ontwikkeling en vernieuwing van het informatie-, procesmanagement en architectuurbeleid en de strategische en operationele advisering aan het bestuur en de organisatie.

Je bent het eerste aanspreekpunt voor stakeholders binnen en buiten de provinciale organisatie en verantwoordelijk voor de dagelijks operationele aansturing van het team.

Je werkt aan de ontwikkeling van het vakgebied en het team om de professionalisering en innovatie vorm te geven en uit te dragen. Je beschikt over en/of ontwikkelt een relevant netwerk, zowel intern als extern.

Samen met de teamleden zorg je ervoor dat:

  • de informatiebehoefte van de organisatie opgehaald en vertaald wordt naar beleid over informatievoorziening, procesmanagement en informatiearchitectuur;
  • er integrale adviezen aan het bestuur en de programma’s worden gegeven, nadat ze met andere disciplines zijn afgestemd;
  • het werken als proces gedreven organisatie onder de architectuur zoals we die kennen continu verbeterd wordt;
  • veranderingen geborgd worden en veranderkundige principes worden toegepast bij de implementatie van nieuwe processen.

Je bent mede verantwoordelijk voor het uitvoering geven aan de bedrijfsvoeringsvisie en de ontwikkeling van BBA, waarmee bijgedragen wordt aan een succesvolle realisatie van de opgaven voor Brabant.

Omschrijving kandiaat

Ben jij onze nieuwe teamleider die naast kennis op inhoud, werkervaring op één of meerdere aandachtsgebieden (informatiemanagement en advies, informatie control- en beheer, procesmanagement, informatie-architectuur en verandermanagement), daarnaast ook goed in staat is de teamontwikkeling vorm te geven?

Waarbij je laat zien verantwoordelijkheid te willen nemen en vertrouwen te kunnen winnen. Vanuit je senioriteit neem je een stevige positie in binnen het team en in de organisatie;

Daarbij kies je bewust je rol en zullen collega’s je op een natuurlijke wijze zien als operationeel leidinggevende en strategisch adviseur. Je hebt een duidelijke visie op informatiebeleid, procesmanagement en architectuur binnen een provinciale organisatie en hebt aandacht voor veranderkundige principes;

Je bent een goede gesprekspartner voor de organisatie en weet expertises uit de team optimaal in te zetten en te verbinden;

Je bent een stevige en integere gesprekspartner die oog heeft voor verschillende, soms tegenstrijdige belangen en bent goed in staat om verbinding te maken;

Je inspireert mensen en/of partijen tot vernieuwing en een duurzame samenwerking om een bepaald resultaat te bereiken;

Je weet wat je met het team wilt bereiken (inhoudelijk, voor wat betreft werkwijzen én in houding/gedrag) en kunt dit vertalen naar concrete acties en toekomstige ontwikkelingen;

Je bent omgevingssensitief: je bent je ervan bewust dat jouw handelingen impact hebben op andere schakels in de samenwerkingsketen. Je kunt schakelen op diverse niveaus, belangen en activiteiten;

Verder ben je een doortastende, overtuigende persoonlijkheid met uitstekende communicatieve vaardigheden.

Functie eisen

  • beschikt over aantoonbare ruime ervaring in teamontwikkeling, samenwerking en schakelen op diverse niveaus, belangen en activiteiten. Dit blijkt uit het CV.
  • beschikt over minimaal een relevante afgeronde WO opleiding. Dit blijkt uit het CV.
  • beschikt over aantoonbare diepgaande, specifieke kennis op de aandachtsgebieden van het expertteam PIM: informatiemanagement en advies, informatie control- en beheer, procesmanagement, informatie-architectuur en verandermanagement. Dit blijkt uit het CV.
  • Je hebt aantoonbare en recente werkervaring (minimaal 3 jaar) in een vergelijkbare functie op de werkgebieden van PIM: informatiemanagement en advies, informatie control- en beheer, procesmanagement, informatie-architectuur en verandermanagement. Dit blijkt uit het CV.
  • Affiniteit of ervaring met werken met of binnen een overheidsinstelling. Dit blijkt uit het CV.
  • Aantoonbare affiniteit met of ervaring in een overheidsorganisatie (>1000); Je bent aantoonbaar in staat om teamontwikkeling vorm te geven; je laat zien verantwoordelijkheid te willen nemen en vertrouwen te kunnen winnen; Je bent een stevige en integere gesprekspartner die oog heeft voor verschillende, soms tegenstrijdige belangen en bent goed in staat om verbinding te maken; Je inspireert mensen en/of partijen tot vernieuwing en een duurzame samenwerking om een bepaald resultaat te bereiken; Je weet wat je met het team wilt bereiken (inhoudelijk, voor wat betreft werkwijzen én in houding/gedrag) en kunt dit vertalen naar concrete acties en toekomstige ontwikkelingen; Je bent omgevingssensitief: je bent je ervan bewust dat jouw handelingen impact hebben op andere schakels in de samenwerkingsketen; Je kunt schakelen op diverse niveaus, belangen en activiteiten. Dit blijkt uit het CV.
  • beschikt over aantoonbare ruime ervaring in teamontwikkeling, samenwerking en schakelen op diverse niveaus, belangen en activiteiten. Dit blijkt uit het CV.
  • Relevante afgeronde WO-opleiding Aantoonbare diepgaande, specifieke kennis op minimaal één van de aandachtsgebieden van het expertteam PIM: informatiemanagement en advies, informatie control- en beheer, procesmanagement, informatie-architectuur en verandermanagement. Dit blijkt uit het CV.

Extra info

Van 1-4-2021 t/m 1-4-2022 | Optie verlenging: 2 x 12 maanden | Standplaats: 's-Hertogenbosch | Management | Uren: 36 per week | Aantal FTE: 1

Locatie

's-Hertogenbosch

Publicatiedatum

25.02.2021

Publicatie eindigt

06.03.2021

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.