Teamleider Maatschappelijke Opgaven

Nieuw

Functie omschrijving

Het team Maatschappelijke Opgaven….

heeft - binnen de wettelijke en concernkaders - de zorg voor de beleidsvoorbereiding, de werkuitvoering, de interne controle, de evaluatie en het afleggen van verantwoording op het gebied van maatschappelijke participatie (o.a. vrijwilligers, accommodatiebeleid), arbeidsparticipatie, armoedebeleid (beleidsontwikkeling), jeugd, onderwijs, sport, zorg en welzijn, gezondheid, maatschappelijke opvang, opvang huiselijk geweld, crisesopvang en beschermd wonen. Er loopt een onderzoek naar de inrichting van het team Maatschappelijke Opgaven.

In 2020 is gestart met een ontwikkeltraject voor de medewerkers die zich bezig houden met maatschappelijke opgaven. Doel van het traject is het ontwikkelen van teams die goede (advies)diensten en producten leveren en bijdragen aan de programmadoelen binnen programmabegroting en aan de organisatiedoelstellingen. Belangrijke aandachtspunten zijn: organisatiebewustzijn, bewustzijn van de eigen rol daarin, rolvastheid, beleidsprofessionaliteit en eigenaarschap ten aanzien van kosten en verantwoording. De doorontwikkeling van het team moet leiden tot meer kwaliteit, meer werkvreugde, teamtrots en trots van de organisatie op het team.

In de praktijk kijken we de komende maanden hoe we daar invulling aan geven met de (interim en vaste) teamleider(s)

Werkzaamheden

Je bent in de eerste plaats leidinggevende en manager van een team. Je werkt onder de verantwoordelijkheid van de algemeen directeur en directeuren. Daarnaast fungeer je als opdrachtnemer voor de programmamanager voor de bijdragen aan de realisatie van de programma’s voor zover deze in het teamplan zijn opgenomen en stelt middelen en capaciteit beschikbaar. Je draagt zorg en bent verantwoordelijk voor het jaarlijks opstellen en realiseren van een teamplan voor het team. Dit teamplan inclusief de doorkijk naar volgende jaren sluit aan bij het directieplan en de programmaplannen (begroting), waarbij een goede aansluiting van beleid en uitvoering integraal belegd is.

Je bent verantwoordelijk voor het behalen van concrete resultaten voor de stad en de regio die bijdragen aan het bereiken van de ambitie en inhoudelijke opgaven. Je werkt en denkt daarbij corporate: je stelt het organisatiebelang boven het teambelang.

Samen met de medewerkers vertaal je het eigen teamplan, waar nodig in verbinding met andere teamplannen, door naar de individuele jaarplannen van de medewerkers. Je bent in staat aan de medewerkers aan te geven wat er de komende periode op hen afkomt en wat dat betekent voor de eisen en verwachtingen die het werk aan hen stelt.

Je bepaalt binnen het team een duidelijke strategie in het halen van de resultaten uit het teamplan en begeleidt en faciliteert jouw medewerkers hierin. Je bent in gesprek met de medewerkers uit jouw team en voert de gesprekken conform onze HR-gesprekcyclus.

De invulling van jouw rol als teamleider is sterk gericht op het ontwikkelen en faciliteren van medewerkers: het vergroten van professionaliteit en vakmanschap, hun wendbaarheid om met nieuwe ontwikkelingen om te kunnen gaan en het stimuleren van verbinding met collega’s, stakeholders en de directe omgeving (organisaties en burgers in de stad).

De opdrachtgever(s)

Venlo is…

een stad waar je makkelijk verliefd op wordt. Venlo kiest namelijk voor kwaliteit van leven. Je kunt er volop genieten. Van de levendige binnenstad, het gevarieerde culturele leven met theaters, poppodia, bioscopen en topevenementen als Venloop en Zomerparkfeest. Ook hoor je er snel bij in Venlo; de meer dan 100.000 inwoners zijn doeners, samen zorgen ze voor een rijk verenigingsleven en een volle activiteitenkalender. En in Venlo kun je jezelf goed ontwikkelen. De stad heeft een breed aanbod aan mbo-, hbo- en wo-opleidingen, is aanjager van de duurzame economie en kent met de Brightlands Campus Greenport Venlo een unieke verzameling bedrijven die samen met wetenschappers en studenten werken aan de voeding van de toekomst. Dat maakt Venlo een stad van kansen en mogelijkheden, van gezonde groei én van goed leven. Een stad om van te houden!

Omschrijving kandiaat

  • WO werk- en denkniveau
  • Stevig en inspirerend leiderschap
  • Beschikt over ruimte inhoudelijke kennis op het brede terrein van maatschappelijke opgaven om een volwaardig gesprekspartner te kunnen zijn voor met name de eigen medewerker, de programmamanager, de directie en daar waar nodig het college en externe (keten)partners in het veld.
  • Heeft ervaring met het werken in een politiek/bestuurlijke context.

Functie eisen

  • aantoonbaar werkervaring van tenminste 3 jaar, opgedaan in de afgelopen 5 jaar als manager/teamleider Sociaal Domein binnen een gemeente.
  • aantoonbaar werkervaring van tenminste 2 jaar, opgedaan in de afgelopen 4 jaar met het aansturen van een beleidsteam binnen het sociaal domein.
  • Op CV aantoonbaar een afgeronde WO opleiding in het sociaal domein (b.v. sociologie).
  • Op CV aantoonbaar werkervaring van tenminste 3 jaar, opgedaan in de afgelopen 8 jaar binnen een 100.000+ gemeente.
  • Op CV aantoonbaar beschikbaar per 1 april voor 16 uur per week en voor de komende 6 maanden.

Competenties

  • Koersvast veranderen
  • Groepsgericht leidinggeven
  • Ontwikkelen van medewerkers
  • Resultaatgerichtheid
  • Samenwerken
  • Organisatiesensitiviteit
  • Politieke sensitiviteit

Extra info

Van 1-4-2021 t/m 1-10-2021 | Optie verlenging: 3 x 3 maanden | Standplaats: Venlo | Management | Uren: 24 per week

Locatie

Venlo

Publicatiedatum

24.02.2021

Publicatie eindigt

06.03.2021

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.