Portfoliomanager voor startfase.

Nieuw

Functie omschrijving

De gemeente Amersfoort heeft behoefte aan een stevigere strategische sturing op haar informatievoorziening. We hebben met de recente IV visie, ambities en (meerjaren) doelstellingen geformuleerd, waaronder een betere (digitale) dienstverlening aan de stad en een stabiel, veilig, duurzaam en wendbaar fundament. Daarnaast willen we een vernieuwde, moderne digitale werkomgeving realiseren.

Als onderdeel van deze stevigere sturing zijn we bezig met de implementatie van het (strategisch) portfoliomanagement voor de gehele breedte van onze informatievoorziening (IT, informatieveiligheid, informatiebeheer, archieven, etc). Op dit moment vindt portfoliomanagement wel plaats, maar nog niet over de gehele breedte van het werkveld van de informatievoorziening en nog onvoldoende gerelateerd aan organisatieambities. Het volwassenheidsniveau vereist een stevige impuls. Eind maart hebben wij de nieuwe gemeentebrede, op MSP (managing succesfull programmes) gebaseerde, methode in de basis uitgewerkt.


Per april willen wij aan de slag met een interim-portfoliomanager die ons kan begeleiden met een succesvolle start. Jouw opdracht is geslaagd als je met ons de puntjes op de i hebt gezet in de methode én aan de slag bent gegaan met het gesprek met de stakeholders om laatste wensen op te halen op strategisch én procesniveau. Na het creëren van draagvlak zorg je voor borging van het proces in de organisatie en werk je toe naar een formele start per september. Doel is dat portfoliomanagement dan opnieuw is ingericht en gepositioneerd, zodat we daarmee kunnen sturen op onze strategische doelen voor de stad & de organisatie en op basis daarvan prioriteiten stellen op een transparante en duidelijke manier.

Omschrijving kandiaat

We zijn voor deze klus op zoek naar iemand met zowel flair als doorzettingsmacht. Iemand die ons kan helpen om zeker in de beginfase vast te houden aan de methode en betrokkenen kan helpen bij het groeien in hun rol en verantwoordelijkheid in het portfolioproces.

We vragen iemand met daarnaast de volgende competenties: analytisch sterk, flexibel en creatief. Je kunt verder goed plannen, organiseren en netwerken en je bent in staat om anderen effectief te beïnvloeden. Je zoekt de samenwerking en treedt verbindend op.

Voor de periode van 5 april tot ongeveer het einde van 2021 zijn wij op zoek naar iemand die flexibele 10 tot 20 uur per week (afhankelijk van de intensiteit van die fase) ons hierbij wil begeleiden. Je rapporteert aan de CIO en maakt tevens onderdeel uit van het te vormen CIO office.

Functie eisen

  • Je hebt een universitair werk en denkniveau (blijkt duidelijk uit je CV)
  • Je hebt aantoonbare ervaring op het CV met het voor het eerst informatievoorziening-breed neerzetten van het (strategisch) portfoliomanagement.
  • Je hebt aantoonbare ervaring op het CV met de implementatie van portfoliomanagement bij semi-overheid of overheid en bij 50.000+ gemeenten
  • Je bent per 5 april 2021 beschikbaar voor 10-20 uur per week
  • Het portfolio waaraan wij werken heeft kenmerken van de methode MSP (Managing Succesful Programmes). Wanneer je kennis hebt van deze werkwijze is dat een pré. Graag ontvangen wij een gemotiveerde toelichting waaruit niet alleen blijkt dat je de methode kent, maar ook dat je hem hebt toegepast.
  • Beschrijf de wijze waarop jij gaat zorgen voor een succesvolle adoptie van het portfoliomanagement. Geef daarin ook aan welke bagage jij hebt op het gebied van organisatieveranderingen.
  • Geef een 1 a 2 referenties op van een overheid of semi-overheid waar je portfoliomanagement hebt geïmplementeerd. Beschrijf zelf wat je bij deze klant hebt gedaan.

Extra info

Van 5-4-2021 t/m 31-12-2021 | Optie verlenging: 2 x 3 maanden | Standplaats: Amersfoort | Automatisering / ICT | Uren: 20 per week | Aantal FTE: 0.55

Locatie

Amersfoort

Publicatiedatum

20.02.2021

Publicatie eindigt

06.03.2021

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.