Projectleider/Consultant Omgevingswet

Nieuw

Functie omschrijving

Waterschap Aa en Maas maakt zich klaar voor de komst van de Omgevingswet. Binnen de afdeling Planadvies en Vergunningen is er een team Omgevingswet. Je kunt dit zien als een ‘basis’ team, bestaande uit een programmamanager, een projectleider/consultant, een scrummaster en een jurist. Vanuit dit team wordt de implementatie van de omgevingswet binnen Aa en Maas vormgegeven. Afhankelijk van het onderwerp wordt er binnen de organisatie een subteam samengesteld waarbij er met elkaar wordt gewerkt aan de implementatie. Op deze manier is de lijnorganisatie continu onderdeel van de verandering. Als projectleider/consultant heb je overzicht. Je weet per onderdeel hoe het staat met de voortgang, wat er nog gedaan moet worden en waar eventuele uitdagingen liggen. Voorbeelden van onderdelen zijn de omgevingsvisies, projectbesluit/vergunning eigen dienst, waterschapsverordening, of opleidingen. Daarnaast zijn er ook andere initiatieven die opgepakt dienen te worden zoals de algehele communicatie en voorbereiding op bestuurlijke bijeenkomsten. De projectleider/consultant fungeert hierin als een duizendpoot; hij/zij heeft een goed overzicht van wat er speelt binnen de organisatie op het gebied van de omgevingswet, en kan helder benoemen wat nodig is de implementatie te realiseren. De kandidaat kan goed verbinden. Daarnaast ben je projectleider voor een aantal deelprojecten, bereid je presentaties voor, heb je een actieve rol in een aantal overlegvormen.

De werkzaamheden zijn niet in beton gegoten, samen met het team omgevingswet stemmen jullie af wat opgepakt dient te worden en waar ieders kracht ligt. Zo versterk je elkaar en heb je een leuk werkpakket! We zijn in deze uitvraag op zoek naar twee Projectleiders/consultants. Beide met een vergelijkbaar takenpakket, waarbij 1 kandidaat ervaring heeft in het sturen op het algehele overzicht, en dit ook weet te presenteren op ambtelijk en bestuurlijk niveau.

De opdrachtgever(s)

Waterschap Aa en Maas

Wij werken 24 uur per dag met water. Dat doen we voor ruim 744.000 inwoners en bedrijven in Oost-Brabant. Hoogste prioriteit is veiligheid, gezondheid en welzijn. Bovendien staan wij voor innovatief en duurzaam waterbeheer. Dit doen wij voor nu en later zodat ook onze kinderen en kleinkinderen hier de vruchten van kunnen plukken.

Het waterschap biedt veiligheid tegen overstromingen aan burgers en bedrijven door de dijken goed te beheren. Ook onderhouden wij beken, weteringen en sloten om wateroverlast te voorkomen. Voor ruim 700.000 inwoners en bedrijven maken wij het afvalwater weer schoon. Wij zorgen voor voldoende water voor de land- en tuinbouw én natuurgebieden. Ook controleren wij de waterkwaliteit van recreatieplassen. Bovendien zorgen wij dat beken, sloten en weteringen schoon zijn. Wij werken aan fraaie waterrijke gebieden in de natuur en in de stad en controleren de waterkwaliteit van recreatieplassen. We verbeteren de leefomgeving van planten en dieren bij het inrichten van waterlopen. Dat is belangrijk voor alle leven.

Functie eisen

  • minimaal een relevante afgeronde HBO/WO-opleiding.
  • aantoonbaar minimaal 1 jaar werkervaring (in de afgelopen 15 jaar) met het werken met en adviseren over de Omgevingswet.
  • aantoonbaar minimaal 3 jaar werkervaring (in de afgelopen 15 jaar) in de rol van consultant / projectleider.
  • aantoonbaar minimaal 3 jaar werkervaring (in de afgelopen 15 jaar) bij een Ministerie, Rijkswaterstaat, Waterschap, Provincie of Gemeente
  • Beschrijf, in maximaal 300 woorden, hoe je ervoor gaat zorgen dat je, in je beschikbare uren, overzicht creëert over de voortgang en een aantal subteams kunt begeleiden? Ga daarbij specifiek in op: - Je aanpak in het creëren van overzicht, hoe verzamel je de informatie en hoe presenteer je deze? Welke stakeholders benader je, en welke ‘lagen’ binnen je doelgroep ga je raadplegen? - Hoe zorg je voor verbinding? - Hoe bepaal je prioriteiten en hoe ga je om met gewijzigde prioriteiten? - Hoe zorg je voor gezamenlijke verantwoordelijkheid binnen de subteams? Let op: dit onderdeel wordt blind beoordeeld, wat betekent dat de beoordelaars niet de beschikking hebben over het CV van de kandidaat bij de beoordeling van dit subgunningscriterium.
  • Beschrijf, in maximaal 300 woorden, hoe je gaat handelen wanneer de urgentie van het werk niet wordt ingezien? Ga daarbij specifiek in op: - Hoe maak je duidelijk waar elk deelproject aan moet werken en wanneer het opgeleverd dient te worden? - Hoe zorg je ervoor dat het betreffende team zich hier ook aan committeert? - Hoe creëer je eigenaarschap in de organisatie? Let op: dit onderdeel wordt blind beoordeeld, wat betekent dat de beoordelaars niet de beschikking hebben over het CV van de kandidaat bij de beoordeling van dit subgunningscriterium.
  • Beschrijf, in maximaal 300 woorden, hoe je te werk gaat wanneer je constateert dat we essentiële onderwerpen niet (tijdig) op orde hebben? Ga daarbij specifiek in op: - Hoe maak je inzichtelijk wat er noodzakelijk gezien gedaan moet worden en waar kansen liggen voor verdere professionalisering (Need to have and nice to have)? - Als je hebt geconstateerd dat we een essentieel onderwerp niet op orde hebben, welke stappen onderneem je dan om dit op te lossen? Let op: dit onderdeel wordt blind beoordeeld, wat betekent dat de beoordelaars niet de beschikking hebben over het CV van de kandidaat bij de beoordeling van dit subgunningscriterium.

Competenties

  • Je weet te verbinden;
  • Je ondersteunt andere afdelingen om de doelen te realiseren in de algehele aansturing;
  • Je kunt overzichtelijk vertellen hoe de implementatie vordert;
  • Je weet mensen mee te nemen in de verandering t.a.v. de komst van de Omgevingswet;
  • Je hebt ruime ervaring met de Omgevingswet;
  • Je hebt aantoonbare ervaring in de rol van projectleider/consultant, bij voorkeur binnen de overheid.
  • ervaring met het bestuur en directie als stakeholder;
  • goed gevoel bij het behouden van het algehele (grote) overzicht en weet hierop te sturen.

Extra info

Van 1-4-2021 t/m 1-9-2021 | Optie verlenging: 7 x 1 maanden | Standplaats: 's-Hertogenbosch | Ruimtelijke ordening & Milieu | Uren: 28 per week | Aantal FTE: 1,62

Locatie

's-Hertogenbosch

Publicatiedatum

15.02.2021

Publicatie eindigt

06.03.2021

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.