Redacteur Content strategie Amsterdam Impact (Economische Zaken)

Nieuw

Functie omschrijving

Ontwikkelen en uitvoeren van een (social media) content strategie voor het programma Amsterdam Impact, zowel overall als ten behoeve van specifieke pijlers en maatregelen in het programma.

Het programma Amsterdam Impact 2019-2022 kent zes pijlers: transitie, markttoegang, kapitaal, internationalisering, impact ondernemerschap in de buurt en netwerkverbindingen/liaison. Het programma is het vervolg op het succesvolle programma van 2015-2018. Het eerste programma richtte zich op het creëren van een optimale voedingsbodem voor sociaal ondernemerschap. In het nieuwe programma verschuift dit naar het versterken van het ecosysteem voor impact ondernemerschap door impact ondernemingen, d.w.z. sociale ondernemingen en gewone bedrijven die financiële en maatschappelijke waarde willen creëren (maatschappelijk gedreven ondernemingen). Er is daarmee meer aandacht voor alle typen bedrijven die door ondernemerschap bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen .

Werkzaamheden

  • ontwikkelen en uitvoeren van strategie externe (social media) content van programma Amsterdam Impact, gericht op gehele ecosysteem (lokaal & internationaal) (voertaal: Engels)
  • Deze strategie vertalen naar concrete uitvoering, producten, en projectmanagement, door vervaardigen van content, zoals schrijven, design en editen, publiceren en onderhouden van social media kanalen, website en nieuwbrief van Amsterdam Impact, evenals long read artikelen, en rapportage.
  • Uitbouwen en onderhouden van strategisch en tactisch social media content netwerk van Amsterdam Impact, op lokaal-, nationaal en internationaal niveau en samenwerken met relevante social media spelers in dat (internationale) ecosysteem, met oog op versterken van de samenwerking van Amsterdam Impact met relevante partners in binnen- en buitenland.

De opdrachtgever(s)

De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/

Functie eisen

  • in het bezit van een universitair diploma. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv.
  • Geef in maximaal 1 pagina aan waarom jij het meest geschikt bent voor deze opdracht.
  • minimaal 7 jaar aantoonbare ervaring in ecosysteem van impact ondernemerschap op lokaal, nationaal en internationaal, bij non-profit, overheid en bedrijfsleven, inclusief ervaring met content strategie en uitvoering.
  • heeft een uitgebreid netwerk in ecosysteem van impact ondernemerschap en transitie van de economie.
  • heeft minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met werken in een politiek-bestuurlijke omgeving in een lokale overheid.
  • heeft het vermogen om de specifieke aanpak kenmerkend voor het Amsterdam Impact programma via content goed over het voetlicht te brengen op lokaal, nationaal en internationaal niveau.
  • bij voorkeur journalistieke ervaring.
  • aantoonbaar vermogen om te schakelen tussen strategie en uitvoering.
  • in staat om in samenwerking met partners initiatieven te ontwikkelen op het gebied van social media content.

Extra info

• Startdatum: 15-02-2021
• Einddatum: 14-02-2022
• Werklocatie: Jodenbreestraat 25
• Aantal fte: 1
• Aantal uren per week: 24-36 uur
• Optie tot verlenging: ja, tot een totale contractduur van 2 jaar

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

26.01.2021

Publicatie eindigt

07.02.2021

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.