Beleidsregisseur Gezondheid, Bewegen en Sport

Nieuw

Functie omschrijving

Je bent gesprekspartner en ontwikkelt en vertaalt beleid naar uitvoering zodat de doelen van het bestuur worden gerealiseerd. Dit doe je in nauwe samenwerking met collega’s en partners in het veld. Je onderhoudt directe relaties met regiogemeenten, externe instellingen en organisaties en bent op de hoogte van relevante ontwikkelingen. Je adviseert de wethouder en het college van B&W, bent actief in regionale en landelijke netwerken en in het onderhouden van relaties.

De wijze van werken wordt erdoor ingegeven dat we met elkaar - in overleg met en in opdracht van het bestuur en management - bepalen welke prioriteiten we stellen. We werken vanuit de opgaven en niet vanuit vaststaande takenpakketten. Dat moet je liggen en aantrekkelijk vinden. In de komende jaren staan ons een aantal belangrijke opgaven te wachten rond het uitdragen en bevorderen van een positief gezondheidsbeleid en het faciliteren, ondersteunen en mogelijk maken van sport en bewegen voor iedereen.

De focus in het pakket ligt op advisering over vraagstukken van sportverenigingen en het doen van voorstellen over sportaccommodaties aan het college van B&W en de gemeenteraad. De exacte invulling van het takenpakket vindt in overleg met het team plaats.

De opdrachtgever(s)

optrekken voor een fijne en veilige stad. Zeker ook in deze tijd waarin activiteiten niet of anders doorgaan, zetten we alle zeilen bij om de anderhalve meter samenleving goed te laten verlopen. Belangrijke inhoudelijke aandachtsgebieden binnen de afdeling Samen Leven zijn welzijn, sport, armoede, arbeidsmarkt, onderwijs, diversiteit en (jeugd)zorg. Jij gaat werken in het opgaveteam dat zich vooral bezighoudt met sport- en beweegbeleid.

Omschrijving kandiaat

Je denkt en werkt op academisch niveau, bent no-nonsense, kritisch, professioneel, pro-actief en betrokken. Kennis van en ervaring met het sociaal domein binnen een gemeentelijke organisatie is een voorwaarde, dit geldt ook voor kennis van politiek-bestuurlijke adviestrajecten over sportaccommodaties en ruime ervaring met het adviseren over vraagstukken van sportverenigingen en over sportaccommodatiezaken. Je vindt snel je weg in het digitale besluitvormingstraject. Je bent daardoor direct inzetbaar. Je hebt een brede maatschappelijke blik en je benut de dwarsverbanden met andere beleidsterreinen optimaal.

Functie eisen

  • Minimaal drie jaar werkervaring op een beleidsafdeling bij een 100.000+ gemeente. Aantoonbaar met CV.
  • Minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van sportbeleid en aanverwante beleidsterreinen (gezondheid, kunst en cultuur). Aantoonbaar met CV.
  • Kennis over en ervaring met agile werken in opgaveteams. Aantoonbaar met CV.
  • Ervaring met vraagstukken van en over sportverenigingen.
  • Ervaring met gemeentelijke advisering over sportaccomodaties.
  • Een afgeronde master in een voor deze opdracht relevante studierichting. Aantoonbaar met CV.

Extra info

Van 15-2-2021 t/m 15-5-2021 | Optie verlenging: 2 x 3 maanden | Standplaats: Amersfoort / maar nu werken we thuis | Welzijn | Uren: 20 per week | Aantal FTE: 0,56

Locatie

Amersfoort

Publicatiedatum

25.01.2021

Publicatie eindigt

03.02.2021

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.