Medewerker Vergunningen Bouw (medior)

Nieuw

Functie omschrijving

Als Medewerker Vergunningen voer je de regie over de omgevingsvergunningen en toets je de aanvragen aan de relevante wet- en regelgeving. Je bent daarbij eindverantwoordelijke en eerste aanspreekpunt voor aanvragers en betrokken partijen. Je coördineert het proces en de interactie tussen de verschillende partijen die bij de aanvraag betrokken zijn. Je hanteert daarbij een projectmatige aanpak. Daarnaast informeer en adviseer je, indien noodzakelijk, de gebiedsteams, het bestuur en de politiek. Integrale samenwerking is iets wat je van nature goed af gaat. Tevens vertegenwoordig je het dagelijks bestuur bij bezwaarzaken en bied je ondersteuning bij rechtszaken.

De opdrachtgever(s)

Amsterdam heeft zeven stadsdelen die samenwerken om zich te ontwikkelen tot herkenbare en, zoveel mogelijk, uniform ingerichte organisaties. De zeven gekozen bestuurscommissies functioneren als verlengd bestuur (vanuit het college van burgemeester en wethouders) en onderhouden intensieve contacten met bewoners, ondernemers en samenwerkingspartners in de wijken. Ze leveren daarbij maatwerk door een gebiedsgerichte aanpak te hanteren. Vanuit de ogen- en orenfunctie van de bestuurscommissie en de ambtelijke organisatie wordt input geleverd voor het stedelijke beleid. Het stadsdeel Zuid heeft ruim 137.000 inwoners die in wijken wonen die sterk van elkaar verschillen. Het stadsdeel verbindt grootstedelijke ontwikkelingen en maatschappelijke vraagstukken op buurtniveau. Zuid is een stadsdeel met vele gezichten. Het is het stadsdeel van de Albert Cuypmarkt, de Zuidas, het Rijksmuseum en het Vondelpark. Deze plaatsen zijn in trek bij zowel bewoners als toeristen. We benutten kansen om het internationale karakter op economisch en cultureel gebied verder te ontwikkelen. Informatie over het stadsdeel is te vinden op Amsterdam.nl onder Buurten.

Het team vergunningen is een onderdeel van de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH). De afdeling VTH bestaat uit 3 teams, het team handhaving en toezicht, het team vergunningen en het team procesuitvoering. Het team vergunningen is onderverdeeld in twee onderdelen, bouw en overige vergunningen, die ieder verantwoordelijk zijn voor de behandeling van aanvragen vergunningen en ontheffingen op grond van het Omgevingsrecht, de APV en de bijzondere wetten.

Functie eisen

  • beschikt minimaal over een hbo werk- en denkniveau met een afgeronde bouwkundige opleiding en de opleiding AWB 1 en/of 2.
  • minimaal 3 tot 5 jaar ervaring met het toetsen van aanvragen voor omgevingsvergunningen (bouwplannen).
  • ervaring met in- en extern coördineren van de WABO aanvraag op het gebied van Ruimtelijke Ordening en het juridisch planologische kader.
  • ervaring in het adviseren bij bezwaarprocedures.
  • ervaring in het behandelen van complexe wabo-aanvragen.

Extra info

• Startdatum: 22-02-2021
• Einddatum: 21-01-2022
• Werklocatie: President Kennedylaan, Amsterdam
• Aantal fte: 2
• Aantal uren per week: 32 - 36 uur
• Optie tot verlenging: ja, tot een totale contractduur van 2 jaar

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

01.02.2021

Publicatie eindigt

13.02.2021

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.