Programmamanager/adviseur strategie

Nieuw

Functie omschrijving

Als programmamanager werk je gedelegeerd vanuit het stedelijke Innovatieteam (CTO Office) binnen de taskforce nauw samen met de verschillende verantwoordelijk clusters binnen de Gemeente Amsterdam, maar ook met het externe ecosysteem aan cybersecurity bedrijven, om bij te dragen aan de digitale weerbaarheid van de stad. Je adviseert tactisch en strategisch vanuit een rol als partnership & communitymanager op Digitale Veiligheid waar het ecosysteem uit de Agenda Digitale Veiligheid leidend is.

Werkzaamheden

Op basis van de uitwerking en verdere verdieping van de klantreis van de burger, bewoner en ondernemer:
  • Het inzichtelijk maken van het ecosysteem aan cybersecurity bedrijven;
  • Het inzichtelijk maken van samenhang risico's in het digitale domein per cluster en thema;
  • Interne Stakeholders: zorgdragen voor een interne community met de betrokken diensten en clusters (Dienstverlening en Informatie, Ruimte en Economie, Stadsbeheer, Sociaal en Interne Dienstverlening)
Ontwikkeling van externe cyber security partnerships & stakeholders
Door het organiseren van kleinschalige gerichte events en bijeenkomsten rond de centrale thema's uit de agenda Digitale Veiligheid, weet je nieuwe verbindingen en samenwerkingsvormen tussen interne en externe stakeholders te verkennen, te ontwikkelen en verder uit te bouwen.

Het bouwen van externe partnerships met de volgende stakeholders:
  • Stakeholders: kritische & vitale infrastructuur: Onderwijs, Zorg, Semi-Overheid, Openbaar Vervoer, Verenigingen, Horeca, MKB etc.);
  • Cybersecurity & Tech bedrijven (Data Centers, Netwerk-Operators, Telecom providers, Internet Providers etc.).
Matchen van extern aanbod met interne risico's binnen de organisatie clusters
Het matchen van externe aanbod van cybesecurity oplossingen, netwerken en behoeften aan de interne product-owners van de gemeente. Dit betreft dus gedelegeerd vanuit de agenda Digitale Veiligheid op stap gaan en per thema (binnen scope) contacten leggen met de verantwoordelijke cluster managers/RVE's om de productdevelopment en doelstellingen te matchen aan het externe deel van het cybersecurity ecosysteem. Afhankelijk van de RVE zal dit gericht zijn op het ophalen van informatie voor monitorings doeleinden of de ontwikkelingen van producten en diensten die bijdragen aan de doelstellingen binnen agenda Digitale Veiligheid. Periodieke rapporteer je over de voortgang van het opbouwen interne community binnen de clusters en de externe partnerships van stakeholders aan de CTO Office Gemeente Amsterdam. Samen met de CTO office stel je de prioriteitstelling van implementatie roadmap agenda Digitale Veiligheid en de KPI's op om de voortgang tussentijds te kunnen monitoren en om waar nodig te kunnen bijsturen.

De opdrachtgever(s)

Met onze bewoners, bezoekers, bedrijven en overheidspartners ontwikkelt het CTO Innovatieteam een toekomstbestendige stad en een gemeentelijke organisatie. Zij gaat stedelijke uitdagingen aan en anticipeert op maatschappelijke trends en de impact die technologie heeft op onze stad én onze organisatie. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van innovatieprogramma's als Digitale Stad of Smart Mobility. Samen dragen de 100 mannen en vrouwen van dit ambitieuze team bij aan de gemeentelijke ambities voor een schoon, gezond, duurzaam, veilig, bereikbaar en leefbaar Amsterdam. Met een blik op de toekomst en door buiten kaders te denken. Wil je nog meer weten? We laten graag onze medewerkers aan het woord: https://www.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/werkenbij/medewerkers-aan-het-woord/

De taskforce is een tijdelijk programma met adviseurs, project/programmamanagers die onderzoek doen naar de digitale weerbaarheid en veiligheid van de stad. Met kennis, expertise en toegepaste wetenschap brengen we middels publiek en private samenwerking de weerbaarheid op digitale risico's naar een hoger niveau. We zijn geen (IT-)technische club, maar werken vanuit beleid en advies aan het behalen van de strategische, tactische en operationele ambities van de stad op digitale veiligheid.

Zie hier meer informatie over de Agenda Digitale Veiligheid: https://www.amsterdam.nl/nieuwsarchief/persberichten/2019/persberichten-burgemeester/amsterdam-investeert-verbetering/

Functie eisen

  • minimaal over een HBO werk- en denkniveau. Bij voorkeur in de richting van commerciele economie, bedrijfskunde, publiek & private samenwerkingen. het werk- en denkniveau kan blijken door middel van een behaalde dilpoma en/of opgedande relevante werkervaring.
  • Geef in maximaal 1 pagina aan waarom u als kandidaat de meest geschikte bent voor deze opdracht. Hieruit dient te blijken dat je over uitstekende Nederlandse schriftelijke vaardigheden beschikt
  • aantoonbare ervaring met:
    • strategische ontwikkeling van partnerships;
    • Het adviseren en opzetten van (nieuwe) ecosystemen in publiek-private samenwerkingsconstructies en platformen in nieuwe technologien en sectoren;
    • (Inter)nationaal netwerk van technologie bedrijven, start- en scaleups met betrekking tot digitale veiligheid en weerbaarheid.
  • aantoonbare werkervaring in de sector van digitale innovatie en transformatie (waarbij digitale veiligheid als pre een onderdeel van is).
  • kennis van en aantoonbare ervaring met het proces voor Europese subsidietrajecten voor onderzoeken.
  • kennis van en ervring met standaard programma's van kantoorautomatisering incl. actuele systemen en platformen tot online samenwerkingen zoals Zoom, Teams, Cisco, Webbex, Miro, Asana, Slack
  • aantoonbare ervaring opgedaan binnen een G4 gemeente.

Extra info

• Startdatum: zsm na gunning
• Einddatum: 31-12-2022
• Werklocatie: Weesperstraat, 113, 1018VN, AMSTERDAM
• Aantal fte: 1
• Aantal uren per week:24
• Optie tot verlenging: ja, tot een totale contractduur van 2 jaar

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

07.01.2021

Publicatie eindigt

17.01.2021

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.