Senior Azure DevOps Engineer

Nieuw

Functie omschrijving

Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) van de gemeente Amsterdam zoekt een Senior DevOps Engineer met Microsoft Azure ervaring voor het team Analyse Omgevingen.

Als Senior Azure DevOps Engineer ga je je bezig houden met:
  • Het ontwikkelen en beheren van de analyse omgeving op het Cloud platform op basis van infrastructure as Code, continuous integration en continuous delivery;
  • Ontwikkelen en in gebruik nemen van systemen die technisch voldoen aan de eisen en wensen (met Azure Devops Pipelines en ARM Templates);
  • Testen en monitoren van de bouwblokken waarop systemen draaien;
  • Incident- en probleemmanagement;
  • Onderhouden van Linux en Docker omgevingen;
  • Werken op basis van een DevOps mentaliteit.

Je komt te werken in Team Analyse Omgevingen. Dit team draagt bij aan de ambitie van Amsterdam om een digitaal toegankelijke en begrijpelijke overheid te worden. Het beschikbaar maken van (open) data van de gemeente is daarvoor een voorwaarde. De Veilige Analyse Omgeving (VAO) van gemeente Amsterdam is een virtuele werkplek, waarin data analisten en data scientisten werken met vertrouwelijke datasets. De VAO moet veilig zijn, waarmee de data veilig en gecontroleerd de VAO in en uit moet kunnen. Tegelijkertijd moet de VAO ook flexibel genoeg zijn om de data scientists te ondersteunen in hun werk. De VAO is nu operationeel op een verouderde docker opzet, en wordt de komende periode opnieuw opgezet door het team in Azure.

Het team is groeiende, en bestaat op dit moment uit 2 senior DevOps Engineers, een Scrum Master, en een Product Owner, en werkt nauw samen met het Azure team. Er werken bij de afdeling Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) veel senior engineers, dus genoeg sparringspartners. Bovendien heerst er een open cultuur, waarin er kritisch naar eigen werk wordt gekeken. Er heerst een gezonde druk op kwaliteit en voorgang, en er is ruimte om te onderzoeken hoe 'het beter kan'.

De afdeling Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) verzamelt data over Amsterdam en verwerkt deze tot informatie. Van onderwerpen als de Amsterdamse bevolking, de woningvoorraad, de werkgelegenheid en de bedrijvigheid in de stad tot onderwerpen als veiligheid, verkiezingen, zorg en onderwijs. Ook ontwikkelt en beheert OIS de gemeentelijke datavoorziening DataPunt waarmee data en dataproducten beschikbaar zijn voor gemeente en publiek. Bovendien faciliteert OIS het DataLab, een werkplaats, kenniscentrum en open podium voor dataprofessionals en iedereen met interesse voor data-gedreven werken en datatoepassingen.

OIS organiseert het werk in teams en pakt vraagstukken multidisciplinair op. Verantwoordelijkheden zijn zo laag mogelijk in de organisatie belegd en elk team is gezamenlijk verantwoordelijk voor de opdrachten die worden uitgevoerd. We maken optimaal gebruik van de bij medewerkers aanwezige kennis en skills. Samen willen we écht waarde toevoegen en impact hebben op de stad. Door kritisch naar ons eigen werk te kijken, houden we elkaar scherp. Er heerst dan ook een gezonde druk op voortgang en kwaliteit.

Data & Informatie is onderdeel van de afdeling Onderzoek, Informatie en Statistiek.

Data & Informatie
Als DevOps Engineer kom je te werken in het Team Analyse Omgevingen, welke onderdeel is van Data & Informatie. Data & Informatie biedt mogelijkheden voor o.a. (big) data-analyse in een beveiligde omgeving, business intelligence, beleidsonderzoek en predictive analytics. De teams die hier aan werken helpen gegevens over de stad vindbaar en toegankelijk te maken voor verdere verwerking door medewerkers van de gemeente, publiek en dataprofessionals.
Zo biedt de website Data en Informatie verschillende mogelijkheden om aan de slag te gaan met de beschikbare gegevens (data.amsterdam.nl), en werkt team Data Services aan een generieke manier waarmee databronnen worden verwerkt en beschikbaar worden gesteld. Denk aan slimme verkeersroutes dankzij onderzoek met behulp van tijdelijke kentekencamera's, met machine learning meldingen openbare ruimte doorgeleiden of data-analyse om de kortste afstanden tot afval containers te berekenen.
Daarbij worden allerlei nieuwe methodieken en technieken toegepast (zoals Rest API, GraphQL, CI/CD, DevOps, Cloud, Docker, Orchestration) die ook bij bedrijven als Google, Netflix, Spotify en Bol.com gebruikt worden. Er is de afgelopen 5 jaar een moderne ontwikkelstraat en organisatie gegroeid van op dit moment 100+ mensen in 10+ teams.

De opdrachtgever(s)

Amsterdam is een unieke stad. Aantrekkelijk om te wonen, werken en studeren en toonaangevend als dynamische internationale metropool. Tegelijkertijd staat de stad voor een grote uitdaging. De snelle verandering van onze samenleving leidt tot nieuwe opgaven voor de stad. Een van die opgaven is het beter en slimmer benutten van gegevens van en over de stad. Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) van de gemeente Amsterdam speelt hierin een belangrijke rol. OIS helpt de stad beter te begrijpen en verder te ontwikkelen, onder andere door het verzamelen en publiceren van statistische informatie, het uitvoeren van beleidsonderzoek en het ontsluiten, koppelen en leveren van gegevens van en over de stad. Binnen OIS komt alles samen: (Big) Data, onderzoek en innovatie. Met dashboards, benchmarks en bestandsverkenningen wordt hier de basis gelegd voor het informatie-gestuurd werken in Amsterdam.

In Amsterdam wordt sinds vier jaar gewerkt aan een nieuwe infrastructuur voor het ontsluiten en gebruiken van databronnen binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Deze infrastructuur is de stedelijke voorziening voor toegang tot databronnen op een gestandaardiseerde en veilige manier en draagt de naam DataPunt.
Amsterdam City Data (data.amsterdam.nl) is de zichtbare interface die gegevens die ontsloten zijn via DataPunt op een gebruiksvriendelijke wijze presenteert. Onderdeel van DataPunt is ook een uitgebreide catalogus van de beschikbare databronnen en een analyseomgeving die het mogelijk maakt om met behulp van moderne methoden onderzoek en analyse uit te voeren. Een groot aantal databronnen is ook als REST API beschikbaar. Daarnaast worden ook toepassingen ontwikkeld waarmee binnen en buiten de gemeente informatie wordt verwerkt en ingezet in operationele processen.

Wat bieden we je?
  • Een unieke werkplek binnen de overheid waar je een grote bijdrage levert aan de toegankelijkheid van (privacy gevoelige) gegevens;
  • Een open cultuur, waarin er kritisch naar eigen werk wordt gekeken. Er heerst een gezonde druk op kwaliteit en voorgang, en er is ruimte om te onderzoeken hoe 'het beter kan'.

Functie eisen

  • minimaal over een HBO werk- en denkniveau. Het werk- en denkniveau dient aangetoond te worden doormiddel van een diploma en/of werkervaring.
  • Geef in maximaal 1 pagina aan waarom u als kandidaat de meest geschikte bent voor deze opdracht. Hieruit dient te blijken dat je over uitstekende schriftelijke vaardigheden beschikt.
  • minimaal 10 jaar werkervaring in een complexe Agile /Scrum omgeving waarin software wordt ontwikkeld, waarvan minimaal 5 jaar werkervaring met DevOps, Continuous Integration en Continuous Delivery, opgedaan in zowel commerciële als in overheidsorganisaties.
  • minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring met het opzetten van de architectuur van, als ook het implementeren van Continuous Integration en Continuous Delivery in Azure DevOps.
  • Dit dient duidelijk te blijken uit het cv en toegelicht in de motivatie.
  • minimaal 2 jaar ervaring: met Docker en Kubernetes containers; in een onderzoeks- en analyse omgeving waarin software wordt ontwikkeld.
  • aantoonbare kennis van en ervaring met Python.
  • De kennis en ervaring kan aangetoond worden door een omschrijving van de ervaring en referentieprojecten in de motivatie. Tevens dient dit ook duidelijk te blijken uit het cv.aantoonbare relevante werkervaring met Azure ARM Templates.

Extra info

• Startdatum: zsm na gunning
• Einddatum: 17-7- 2021
• Werklocatie: Weesperstraat, 430, 1018DN, AMSTERDAM
• Aantal fte: 1
• Aantal uren per week: 32 - 36
• Optie tot verlenging: ja, tot een totale contractduur van 2 jaar

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

05.01.2021

Publicatie eindigt

16.01.2021

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.