Projectleider bezuinigingsopgave

Nieuw

Functie omschrijving

Wij investeren in de kwaliteit van de organisatie. Daarmee willen we tevens meer grip op kostenontwikkeling bereiken. We zijn bezig een forse bezuinigingsopgave uit te voeren en ons voor te bereiden op de begrotingsstrategie voor de komende begroting 2022-2024 om de uitgaven en inkomsten in balans te houden. Ons team Financieel Beleid zoekt tijdelijk versterking met een projectleider bezuinigingsopgave, die tevens meewerkt aan de strategiebepaling om de begroting in evenwicht te houden. De opgave in het sociaal domein maakt een belangrijk deel uit van de totale opgave. De realisatie van deze bezuinigingsopgave en strategiebepaling krijgt zijn vertaling in de perspectiefbrief 2021 die in juli 2021 in de gemeenteraad wordt besproken.
Wil je hier een bijdrage aan leveren? Dan zijn we op zoek naar jou!

Werkzaamheden

Als projectleider bezuinigingsopgave/strategiebepaling werk je binnen het team Advies & Control. Je werkt in nauw overleg samen met de financiële adviseurs, de teamleiders en betrokken adviseurs. Voor hen ben je een zichtbare gesprekspartner. Je legt verbindingen, gaat na of afspraken worden nagekomen en ondersteunt betrokkenen hierbij. Door je financiële kennis en managementvaardigheden weet je snel te doorgronden wat er speelt en geef je voeding aan (alternatieve) oplossingen en beheersmaatregelen om de financiële doelen te bereiken.

Wat neem je mee?

  • Je hebt meerjarige ervaring met financiële bezuinigingsprocessen zowel in het beleid als in de uitvoering daarvan (in het bijzonder van het sociaal domein).
  • Je bent in staat om belangen van de verschillende beleidsterreinen te overzien en daardoor oplossingsmogelijkheden met elkaar te verbinden. Daarbij ga je proactief en outreachend te werk. Je ziet kansen voor oplossingen en weet deze te benutten.
  • Je gaat ondernemend en doortastend te werk en gebruikt je organisatie- en managementvaardigheden.
  • Je beschikt verder over de volgende competenties: communicatieve vaardigheden, omgevingssensitiviteit, bestuurlijk/politieke sensitiviteit, oplossingsgericht, zelfstandigheid en creativiteit.

Functie eisen

Afgeronde HBO of academische opleiding op financieel terrein.
Relevante ervaring met politiek-bestuurlijke verhoudingen in een dynamische omgeving.
HBO/Academisch. Financieel.
3 jaar ervaring in een soortgelijke functie.
Kennis van en ervaring met financiële (bezuinings)processen op beleidsniveau en de uitvoering daarvan, in een dynamische politiek-bestuurlijke omgeving.

Extra info

Startdatum
11-01-2021
Einddatum
30-06-2021
Optie tot verlenging
ja
Uren per week
16

Locatie

Opsterland

Publicatiedatum

16.12.2020

Publicatie eindigt

01.01.2021

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.