Medior Campagne adviseur

Nieuw

Functie omschrijving

Als medior campagneadviseur ontwikkel je impactvolle publiekscampagnes met heldere gedrags- of kennisdoelstellingen. Je geeft leiding aan de productie van deelcampagnes en middelen binnen een vastgestelde strategie. Je bent verantwoordelijk voor ontwikkeling en inzet van bijvoorbeeld social en print campagnemiddelen, outdoor media inzet, activaties richting doelgroepen, onderzoek of evaluatie.
Je werkt binnen een dynamisch krachtenveld. Je overtuigt, bent resultaatgericht en hebt een open en nieuwsgierige blik op de inbreng van anderen. Je adviseert over doelgroep bereik en onderzoek, en draagt zo bij aan werkbare en op resultaat gerichte communicatiestrategieën. Je kunt ingezet worden op verschillende thema's bijvoorbeeld in het sociale of ruimtelijke domein, of over veiligheid, dienstverlening of gezondheid. Ook kun je worden ingezet op coronacampagnes. Je werkt onder leiding van een senior campagneadviseur aan je eigen projecten. Het campagneteam bestaat uit campagneadviseurs, gedragsdeskundigen, een creatief en een coördinator.

Werkzaamheden

- Aansturing van externe campagnebureaus of creatieven voor de productie van middelen of deelcampagnes, contacten met opdrachtgever en traffic
- Juist doorlopen van besluitvorming voor bureauselectie, concept en mediainzet;
- Toepassen van uitkomsten van onderzoek, gedragsanalyse, bsr-methodes, pre-testen en evaluatie toe in ontwikkeling van campagnemiddelenproducten
- Werken aan meerdere campagnes tegelijk. Samenwerken met de afdelingen Advies, Redacties, Specialisten, Corporate Communicatie en Bestuursvoorlichting;
- Werken met deadlines en zorgen voor correcte inkoop en (financiële) afhandeling

De opdrachtgever(s)

Bij het Communicatiebureau werken alle communicatiemedewerkers van de gemeente Amsterdam. Uitzonderingen zijn onder andere de voorlichters van de wethouders en woordvoerders van de stadsdelen. Het bureau bestaat uit vier afdelingen: Capaciteit en Onderzoek, Advies, Specialisten en Redacties.
Het Communicatiebureau zorgt voor alle communicatie binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Iedere collegeperiode wordt vastgesteld wat de speerpunten en thema's zijn en jaarlijks wordt met opdrachtgevers in de stad bepaald hoeveel communicatiecapaciteit waar nodig is. Op grond daarvan kan het bureau communicatieprofessionals detacheren bij de verschillende organisatieonderdelen.
Het Communicatiebureau werkt volgens een aantal richtlijnen, zoals voor de gemeentelijke huisstijl. Het bureau heeft zelf redacteuren en specialisten in huis, waaronder vormgevers, tekstschrijvers, campagne- en online adviseurs.

Functie eisen

  • beschikt minimaal HBO- werk en denkniveau bij voorkeur op het gebied van communicatie.
  • minimaal 5 jaar in de laatste 7 jaar ervaring als medior communicatie- en/of campagne adviseur in complexe organisatie bij (semi-)overheid (Rijk en/of provincie en/of G4 en/of 100.000+ gemeente) of non profit
  • minimaal 3 jaar in de laatste 5 jaar als ervaring als medior communicatie/campagneadviseur waaronder:
    • met ontwikkeling - als projectleider - van multimediale publiekscampagnes;
    • met strategische inzet van social marketing;
    • als opdrachtgever voor externe campagnebureaus;
    • met identificeren en bereiken van doelgroepen;
  • ervaring met bestuurlijke verhoudingen en beschikt over goed ontwikkelde adviesvaardigheden, op samenwerking gericht.
  • enige ervaring met inzet van kennis van gedragspsychologie en met toepassing van analyse-instrumenten als Casi of BSR
  • Beschrijf in een korte motivatie(max 1 A4) je aanpak van een opdracht van vergelijkbare aard en benoem daarin concreet behaalde resultaten.

Extra info

• Startdatum:01-01-2021
• Einddatum:01-07-2021
• Werklocatie:Amstel, 1, 1011PN, AMSTERDAM
• Aantal fte:1
• Aantal uren per week:32-36
• Optie tot verlenging: ja, tot een totale contractduur van 2 jaar

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

27.11.2020

Publicatie eindigt

05.12.2020

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.