Security Expert (Onderzoek, Informatie en Statistiek)

Nieuw

Functie omschrijving

De functie/werkzaamheden in het kort *Security Expert Wil je een bijdrage leveren aan datavraagstukken rondom thema's als mobiliteit, afval en toerisme? En wil je werken in een innovatieve overheidsomgeving waarin wordt gewerkt met open data? Kom dan werken bij gemeente Amsterdam!

Werkzaamheden

Als Security Expert zorg je ervoor dat kennis van informatiebeveiliging beschikbaar is en je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van veilige services en processen. Wij zijn op zoek naar een expert die ervaring heeft met Informatiebeveiliging van gevoelige data in een Continuous Delivery werkproces binnen een overheidsomgeving.

De opdrachtgever(s)

De afdeling Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) van gemeente Amsterdam verzamelt data over Amsterdam en verwerkt deze tot informatie. Van onderwerpen als de Amsterdamse bevolking, de woningvoorraad, de werkgelegenheid en de bedrijvigheid in de stad tot onderwerpen als veiligheid, verkiezingen, zorg en onderwijs. Ook ontwikkelt en beheert OIS de gemeentelijke datavoorziening DataPunt, waarmee data en dataproducten beschikbaar zijn voor gemeente en publiek.

Zo biedt de website Data en Informatie verschillende mogelijkheden om aan de slag te gaan met de beschikbare gegevens (data.amsterdam.nl), en werkt team Data Services aan een generieke manier, waarmee databronnen worden verwerkt en beschikbaar worden gesteld. Denk aan slimme verkeersroutes dankzij onderzoek met behulp van tijdelijke kentekencamera's, met machine learning meldingen openbare ruimte doorgeleiden of data-analyse om de kortste afstanden tot afval containers te berekenen. Hierbij worden allerlei nieuwe methodieken en technieken toegepast (zoals Rest API, GraphQL, CI/CD, DevOps, Cloud, Docker, Orchestration) die ook bij bedrijven als Google, Netflix, Spotify en Bol.com gebruikt worden.

Bovendien faciliteert OIS het DataLab, een fysieke werkplaats, kenniscentrum en open podium voor dataprofessionals en iedereen met interesse voor data-gedreven werken en datatoepassingen. "Werken bij OIS van de gemeente Amsterdam betekent in teamverband elke dag met veel energie en plezier werken aan data gedreven vraagstukken en oplossingen voor een dynamische en leefbare stad, in een inspirerende werkomgeving én met de meest innovatieve technologieën".

Functie eisen

  • beschikt minimaal over een over HBO werk- en denkniveau en beschikt over relevante opleidingen op het gebied van moderne informatiebeveiliging.
  • Geef in maximaal 1 pagina aan waarom u als kandidaat de meest geschikte bent voor deze opdracht. Hieruit dient te blijken dat je over uitstekende Nederlandse schriftelijke vaardigheden beschikt.
  • in de afgelopen 8 jaar minimaal 5 jaar werkervaring opgedaan op het gebied van informatiebeveiliging (als beveiligingsexpert en/of soortgelijke functie), zowel in commerciële als in overheidsorganisaties;
  • in de afgelopen 8 jaar minimaal 5 jaar werkervaring opgedaan met Scrum / Agile en Continuous Delivery.
  • beschikt over kennis van en ervaring met ontwikkeling op gebied van informatiebeveiliging rondom Compliancy (DigiD, E-Herkenning) Big Data, Open Data, etc.
  • kennis van en ervaring met: overheidsrichtlijnen (BIG, BIO); het opstellen van plannen en rapportages op dit gebied;
  • techniek en software ontwikkeling om goed te kunnen samenwerken met onze ontwikkelaars.kennis van en ervaring met beveiliging van dataservices.
  • kennis van en ervaring met Open source ontwikkeling.
  • kennis van en ervaring met AVG.

Extra info

• Startdatum: zsm na gunning
• Einddatum: 6 maanden na startdatum
• Werklocatie: Weesperstraat, 113, 1018VN, AMSTERDAM
• Aantal fte: 1
• Aantal uren per week: 32 / 36 uur
• Optie tot verlenging: ja, tot een totale contractduur van 2 jaar

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

27.11.2020

Publicatie eindigt

08.12.2020

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.