Scrum master

Nieuw

Functie omschrijving

Ruim 1100 medewerkers werken op diverse beleidsterreinen samen aan een beter en mooier Gelderland voor bijna twee miljoen inwoners. De grootste provincie van Nederland is als overheidsorganisatie en als werkgever sterk in ontwikkeling. Daarom zoeken we naar medewerkers die verantwoordelijkheid nemen voor doelen en resultaten in hun werk.

De afdeling I&A is de professionele dienstverlener op de terreinen van informatiedienstverlening en informatietechnologie. De afdeling zorgt ervoor dat elke medewerker van de provincie zich m.b.v. ict-middelen onbelemmerd kan richten op de uitvoering van zijn of haar kerntaak en adviseert de provinciale organisatie bij het automatiseren van processen en bij het samenstellen en beheren van data- en/of gegevensverzamelingen.

Het cluster Ontwerp & Ontwikkeling (O&O) is onderdeel van de afdeling I&A en bestaat uit business analisten, functioneel ontwerpers, software ontwikkelaars en testers die zich bezig houden met het ontwikkelen van maatwerksoftware voor bedrijfsprocessen, webformulieren en applicatie-integratie componenten. Bij deze werkzaamheden, die veelal in projectvorm plaatsvinden, wordt het cluster regelmatig aangevuld met externe specialisten.

Voor diverse opdrachten zoekt het cluster O&O versterking in de begeleiding van de ontwikkelprocessen door de inzet van een Scrummaster.

Werkzaamheden

  • het (bege)leiden van diverse ontwikkeltrajecten;
  • het voorbereiden en inplannen van alle benodigde events van het scrumteam (stand-ups, refinements, sprintplanningen, reviews, retrospectives);
  • het voorbereiden van sprints en releases samen met Product Owners;
  • het bewaken van de sprintdoelen en verwachtingen hieromtrent;
  • afstemmming zoeken met betrokkenen uit de organisatie (teammanager, coördinator, applicatiebeheer, gebruikersorganisatie, projectorganisatie);
  • meewerken aan het verbeteren/optimaliseren van de bestaande ontwikkelprocessen.

Functie eisen

  • de afgelopen twee jaar niet in dienst geweest van provincie Gelderland.
  • beschikt aantoonbaar over minimaal een afgeronde HBO opleiding.
  • beschikt aantoonbaar over minimaal 2 jaar ervaring als scrummaster.
  • beschikt aantoonbaar over een scrummaster certificering, te weten PSM2 of CSM.
  • Benoem de behaalde certificering (PSM2 of CSM) en de naam van het opleidingsinstituut en het jaar van behalen van de certificering.
  • beschikt aantoonbaar over minimaal 1 jaar ervaring in de rol van scrummaster met het gebruik van Azure DevOps voor begeleiding en uitvoering van systeemontwikkelingstrajecten.
  • aantoonbaar ervaring met het gelijktijdig begeleiden van meerdere Agile/Scrum teams als scrummaster, aan te tonen met praktijkvoorbeelden.
  • aantoonbaar ervaring met het inrichten en toepassen van CI/CD processen en werkwijze binnen een werkomgeving met Azure DevOps, aan te tonen met praktijkvoorbeelden.
  • aantoonbaar ervaring met het werken als scrummaster binnen een ICT afdeling van een overheidsorganisatie, aan te tonen met praktijkvoorbeelden.

Competenties

  1. Kwaliteitsbewust: Je hanteert hoge kwaliteitsnormen voor doelstellingen, processen en resultaten en streeft naar voortdurende verbetering. Je komt met voorstellen en initiatieven om de kwaliteit van producten of diensten te verbeteren. Je spreekt anderen aan wanneer de kwaliteit van het afgeleverde werk niet voldoet aan de normen.
  2. Zelfstandigheid: Je bent in staat eigen werk goed uit te voeren zonder hulp van anderen. Je hebt geen begeleiding nodig en kan goed alleen werken. Je bent in staat zelf nieuwe taken op te pakken en problemen zelf op te lossen. Je werkt efficiënt, besteedt je tijd nuttig en zoekt zinvol werk als er tijd over is.
  3. Uitdrukkingsvermogen/transparante wijze van communiceren (communicatief sterk): Je bent in staat tot het overdragen en ontvangen van boodschappen in woord, geschrift en/of non-verbaal. Daarbij weet je de verschillende stakeholders goed te onderscheiden en pas je je wijze van communiceren hierop aan, waardoor dit je beoogde resultaten ondersteund.
  4. Organisatievermogen: Je bent in staat om structuur aan te brengen, waar deze er niet vanzelfsprekend is. Je signaleert risico's en stuurt hierop bij of doet hier voorstellen toe. Je bent in staat om met meerdere teams tegelijk te schakelen en zorgt voor voortgang, overzicht en inzicht hierin.
  5. Creativiteit: Je bedenkt originele ideeën, oplossingen en methoden voor de werksituatie. Ook ontwikkel je nieuwe werkwijzen waarmee bestaande werkwijzen verbeterd of vervangen kunnen worden.

Locatie

Arnhem

Publicatiedatum

26.11.2020

Publicatie eindigt

08.12.2020

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.