WABO jurist

Nieuw

Functie omschrijving

Als WABO-jurist houd je je bezig met vergunningverlening en handhaving van het omgevingsrecht. In deze functie ligt het accent vooral op de handhaving. Je houdt je bezig met legalisatiemogelijkheden. Je toetst aanvragen en informatieverzoeken aan het bestemmingsplan in het kader van die legalisatie. Voor afwijkingsvergunningen onderzoek je de juridische mogelijkheden en voer je de regie over de inhoudelijke afweging. Je vertegenwoordigt het college in bezwaar- en beroepsprocedures op het gebied van vergunningverlening en handhaving. Als jet nodig is ga je meer op controle ter plaatse. Daarnaast ben je juridisch verantwoordelijk voor de naleving van wet- en regelgeving van WABO-activiteiten.

De opdrachtgever(s)

De gemeente Uden is een ondernemende en toekomstgerichte organisatie waar werken met plezier en vertrouwen centraal staat. Lef, resultaatgerichtheid en verbinding met de Udense samenleving. Dát is waar de gemeente Uden voor staat. Daarnaast zijn we als gemeente volop bezig met een kansrijke ontwikkeling om samen te gaan met de gemeente Landerd per 1 januari 2022. Bij de gemeente Uden werken ongeveer 380 collega’s in 4 afdelingen.

Eén van die afdelingen is de afdeling Ruimte. Deze afdeling bestaat uit vijf teams: Dienstverlening, Inrichting, Ontwikkeling en twee teams Uitvoering. Het team dienstverlening is verantwoordelijk voor afval, parkeerbeheer, de kavelwinkel, WABO-vergunningverlening, WABO-handhaving en het afdelingsbrede secretariaat, Het team dienstverlening wordt aangestuurd door een teamleider.

Omschrijving kandiaat

Je beschikt over een afgeronde opleiding op het gebied van Ruimtelijk Recht. Je het ruime werkervaring met het voeren van handhavingsprocedures. Je hebt ruime ervaring met CORSA en SBA. Daarnaast heb je ruimte ervaring in het vertegenwoordigen van de gemeente in bezwaar- en beroepsprocedures. Je kennis van het omgevingsrecht is actueel. Het is belangrijk dat je direct inzetbaar bent en zelfstandig werken. Je bent stressbestendig, kunt goed multitasken, denkt mee en bent pragmatisch. Je beschikt over een gezond relativeringsvermogen. Je bent communicatie vaardig, zowel in woord als op schrift. Ook sta je je manneetje in situaties waarin je Nee moet verkopen.

Functie eisen

  • De kandidaat heeft tenminste 3 jaar recente werkervaring (in de laatste 4 jaar) in een soortgelijke functie.
  • De kandidaat een relevante afgeronde HBO- of universitaire opleiding op het vakgebied van Bouwkunde/Planologie/Ruimtelijke Ordening of Juridisch.
  • De kandidaat beschikt over aantoonbare ervaring in werken in een politiek/bestuurlijke omgeving en weet om te gaan met de verschillende belangen en te schakelen op de momenten dat dit nodig is.

Extra info

Van 1-8-2021 t/m 1-1-2022 | Optie verlenging: 4 x 3 maanden | Standplaats: Uden/Landerd | Juridisch | Uren: 36 per week | Aantal FTE: 1

Locatie

Uden

Publicatiedatum

09.07.2021

Publicatie eindigt

17.07.2021

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.