Medior Vergunningverlener Wet Natuurbescherming (gebiedsbescherming)(Vergunning & Handhaving)

Nieuw

Functie omschrijving

In verband met veranderende wet- en regelgeving komt er extra werk op het gebied van vergunningverlening Wet natuurbescherming met aandachtsgebied gebiedsbescherming. Dit is de reden dat wij op zoek zijn naar

Medior Vergunningverlener Wet natuurbescherming gebiedsbescherming
Wat ga je bij ons doen?

Als Vergunningverlener ga je vanuit de wettelijke kaders en lokale ontwikkelingen vergunningsaanvragen van met name agrarische bedrijven afhandelen. Je werkt hierbij onder meer aan bestuurlijk gevoelige dossiers. De nadruk van de functie ligt op de beoordeling van emissies en deposities van stikstof, die ontstaan als gevolg van bedrijfsmatige activiteiten. Dit doe je onder andere met behulp van programma’s als AERIUS. Daarnaast beoordeel je niet-stikstof gerelateerde effecten op Natura 2000-gebieden, zoals verstoring door licht en geluid en verdroging bij grondwateronttrekkingen.

Waar nodig kan je als vergunningverlener ook ingezet worden op andere taakvelden van de Wet natuurbescherming. Dit vraagt een flexibele inzet ten aanzien van de werkzaamheden binnen het team VTH-Provincie.

De opdrachtgever(s)

Wij zoeken iemand met ervaring in de taakveld gebiedsbescherming en kennis van de Wnb. Een persoon die enthousiast is, secuur en gestructureerd kan werken, die toegankelijk, goed georganiseerd, representatief, binnen kaders en termijnen kan werken, proactief en collegiaal is. Daarnaast beschik je over goede mondelinge communicatievaardigheden, bestuurlijke sensitiviteit en een analytisch vermogen. Je bent in staat jouw werkzaamheden naar eigen inzicht te organiseren, signaleert kansen en bent in staat hier adequaat naar te handelen. Jij bent energiek, gedreven en oplossingsgericht.

Functie eisen

  • minimaal een afgeronde Hbo-opleiding in het vakgebied zoals Bos- en Natuurbeheer, Ecologie, Veehouderij, Milieurecht of HTS. Dit blijkt uit het CV.
  • tenminste 3 jaar werkervaring als adviseur/vergunningverlener Wet natuurbescherming bij een provincie en/of omgevingsdienst. Deze ervaring is opgedaan in de afgelopen 5 jaar. Dit blijkt uit het CV.
  • werkervaring als vergunningverlener Wet natuurbescherming. Dit blijkt uit het CV.
  • kennis van Aerius. Dit blijkt uit het CV.
  • gewerkt bij een omgevingsdienst. Dit blijkt uit het CV.
  • kennis van de Wet Natuurbescherming m.b.t. gebiedsbescherming. Dit blijkt uit het CV.

Extra info

Van 1-9-2021 t/m 31-8-2022 | Optie verlenging: 10 x 6 maanden | Standplaats: 's-Hertogenbosch | Vergunning & Handhaving | Uren: 24 per week

Locatie

‘s-Hertogenbosch

Publicatiedatum

14.07.2021

Publicatie eindigt

26.07.2021

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.