Medior Communicatieadviseur Dienstverlening

Nieuw

Functie omschrijving

Het Communicatiebureau is op zoek naar een medior communicatieadviseur voor het organisatieonderdeel Dienstverlening. Amsterdam is continu bezig om de kwaliteit van haar dienstverlening (7 stadsloketten, contactcenter Amsterdam 14020, webcare) te verbeteren op een efficiënte manier, en het team communicatie heeft daarbij een belangrijke rol. We zoeken iemand om dat team te versterken: een medior communicatieadviseur die houdt van een dynamische werkplek, een denker en een doener die ook goed projectmatig kan werken. We zoeken iemand die snel de context in de smiezen heeft en daarop de koers kan bepalen (strategie). Je weet ook in een kort tijdsbestek de vraag van de opdrachtgever(s) te vertalen naar een realistische communicatievraag. Je hebt een hart voor interne communicatie maar verliest de externe stakeholder nooit uit het oog. Ook heb je affiniteit met het onderwerp dienstverlening en met het gebruik en de mogelijkheden van data en online ontwikkelingen (MijnAmsterdam/MijnOverheid). Je weet wat er komt kijken bij het implementeren van nieuwe ICT systemen. Maar ook hoe je alle Amsterdammers met je communicatie kan bereiken (Taal voor Allemaal). Je bent dus iemand die zowel de harde wereld van ICT en IV begrijpt als de zachte kant van sociaal kwetsbaren. En tussen deze twee werelden weet jij perfect te schakelen. Je bent een teamspeler die vanzelfsprekend de verbinding zoekt en kan prioriteren in een omgeving waar veel (werk)druk is.

Werkzaamheden

  • Je zet de communicatielijnen uit voor de bij jou belegde onderwerpen en projecten; in afstemming met de senior communicatieadviseur;
  • Je initieert en coördineert de communicatieactiviteiten en verzorgt de uitvoering en/of zorgt dat dit goed belegd is; • Je bent aanspreekpunt voor directieleden/projectmanagers voor de bij jou belegde onderwerpen en projecten;
  • Je maakt onderdeel uit van het team communicatie. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor het beantwoorden van persvragen (in overleg met woordvoerding) en de 2e lijns webcare-vragen.
  • Ook werken jullie als team aan de professionele ontwikkeling van communicatie.

De opdrachtgever(s)

Bij het Communicatiebureau werken alle communicatiemedewerkers van de gemeente Amsterdam. Uitzonderingen zijn onder andere de voorlichters van de wethouders en woordvoerders van de stadsdelen. Het bureau bestaat uit vier afdelingen: Advies, Capaciteit en Ontwikkeling, Specialisten en Redacties. Daarnaast is er een flexpool. Het Communicatiebureau zorgt voor alle communicatie binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Iedere collegeperiode wordt vastgesteld wat de speerpunten en thema's zijn en jaarlijks wordt met opdrachtgevers in de stad bepaald hoeveel capaciteit waar nodig is. Op grond daarvan kan het bureau medewerkers detacheren bij de verschillende organisatieonderdelen. Het Communicatiebureau werkt volgens een aantal richtlijnen, zoals voor de gemeentelijke huisstijl. Het bureau heeft zelf specialisten in huis, waaronder vormgevers, tekstschrijvers, media- en campagneadviseurs. De inzet en de productie van communicatiemiddelen, bijvoorbeeld de gemeentelijke mediamix, stemmen communicatiemedewerkers af met de media adviseurs.

Functie eisen

  • beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau.
  • zowel (strategisch) adviseren als zorgen voor de uitvoering
  • minimaal 3 jaar ervaring in de afgelopen 5 jaar bij een (semi)overheidsinstelling als communicatieadviseur, bij voorkeur bij de gemeente Amsterdam of bij een andere G4-gemeente.
  • minimaal 3 jaar ervaring in de afgelopen 5 jaar met communicatie op gebied van dienstverlening, bij voorkeur ook met online dienstverlening.
  • minimaal 3 jaar ervaring in de afgelopen 6 jaar met projectcommunicatie
  • aantoonbare ervaring als sparringpartner voor management en Projectmanagers.
  • aantoonbare kennis van en ervaring met Factor C.
  • Je geeft een motivatie (max 1 a4) waarin je uiteenzet 1) waarom je geschikt bent voor deze opdracht 2) je aanpak van een vergelijkbare opdracht met daarin concreet behaalde resultaten.

Extra info

• Startdatum: 1-12-2020
• Einddatum: 1-6-2021
• Werklocatie: Amstel, 1, 1011PN, AMSTERDAM
• Aantal fte: 1
• Aantal uren per week: 32 - 36 in afstemming met de opdrachtgever
• Optie tot verlenging: ja, tot een totale contractduur van 2 jaar

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

15.10.2020

Publicatie eindigt

24.10.2020

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.