Sectorjurist Inwoners (Juridisch)

Nieuw

Functie omschrijving

Gemeente Boxmeer zoekt voor 28 uur een vlotte representatieve man/vrouw die de volgende taken zelfstandig, kwalitatief goed kan uitvoeren:


aanspreekpunt: de sectorjurist is het eerste aanspreekpunt voor juridische aangelegenheden binnen de sector Inwoners.


adviseren: De sectorjuristen ondersteunen en adviseren de beleidsmedewerkers bij hun taken. Het doel is dat ieder product aan de gestelde kwaliteitsnormen voldoet. Het is aan de (beleids)medewerker om ervoor te zorgen dat de sectorjurist bij het product betrokken wordt. Samen met de (beleids)medewerker brengt de sectorjurist de risico’s in beeld.

Daarnaast gaan de sectorjuristen proactief te werk. Dit geldt ten aanzien van juridische ontwikkelingen, zoals op het gebied van nieuwe wetgeving en jurisprudentie en de consequenties die deze ontwikkelingen met zich mee brengen.


controleren: de sectorjuristen controleren of de producten voldoen aan de juridische kwaliteitsnormen.

Daarnaast controleert de sectorjurist of de juridische risico’s die ontstaan bij nieuwe wetgeving of naar aanleiding van jurisprudentie aangepakt worden.


(ondersteunen bij) procesvertegenwoordiging: op het moment dat de gemeente in een juridische procedure terecht komt, speelt de sectorjurist daar een rol in. De sectorjuristen zijn verantwoordelijk voor het procedurele gedeelte. Na het advies/uitspraak/arrest is de (beleids)medewerker verantwoordelijk voor de verdere afhandeling van het bezwaar/beroep.


rapporteren: juridisch relevante problemen en de juridische kwaliteit worden met de juridisch controller besproken in het periodiek overleg.

Functie eisen

  • Maximaal te behalen: 20% Dient kennis te hebben van wetgeving op de aangegeven beleidsterreinen binnen de sector Inwoners.
  • Constructief kunnen samenwerken met interne en/of externe partijen
  • WO-niveau werk- en denkniveau; opleiding bij voorkeur gerelateerd aan het taakveld WMO-SZ

Extra info

Van 18-10-2020 t/m 1-1-2021 | Optie verlenging: n.v.t. | Standplaats: Boxmeer | Juridisch | Uren: 28 per week | Aantal FTE: 0.77

Locatie

Boxmeer

Publicatiedatum

17.09.2020

Publicatie eindigt

26.09.2020

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.