Senior Projectmanager Europalaan Noord (mobiliteit)

Nieuw

Functie omschrijving

Het project Europalaan Noord heeft een meerledig doel, waarbij onderscheid gemaakt wordt tussen (sub)doelen op gebiedsniveau en netwerkniveau.

Op gebiedsniveau
Voor de ontwikkeling van de Merwedekanaalzone is onder meer een herinrichting van de Europalaan Noord nodig om te voldoen aan de MER (milieu effect rapportage), aanbevelingen en wettelijke verplichtingen op het gebied van geluid en lucht. Daarnaast is de ontsluiting van de wijk met goed openbaar vervoer van belang om de nieuwe mobiliteitsdoelstellingen te halen. Ook moet de barrière tussen park Transwijk en de woningbouw locatie geslecht worden.

Op netwerkniveau
De wegen rondom de Merwedekanaalzone zijn onderdeel van het netwerk van stedelijke verbindingswegen. Zo ook de Europalaan Noord. Dynamisch verkeersmanagement moet de instroom van autoverkeer vanaf de ring aan de rand van de stad afstemmen op de leefbaarheid en de doorstroming in de stad zelf. De Europalaan is onderdeel van het kernnet OV. Het kernnet vormt de ruggengraat van het regionale openbaar vervoer en bestaat uit drukke bus- en tramverbindingen in-, van- en naar het stedelijk gebied met veel reizigersvraag. De belangrijkste kwaliteitsaspecten van het kernnet zijn snel, frequent en betrouwbaar. Op de Europalaan is het van belang om zowel de kwaliteit te verbeteren voor het huidige grote aantal reizigers, als het opvangen van de groei. Met een herinrichting van de Europalaan Noord sorteren we voor op een toekomstige vergroting van de capaciteit door een schaalsprong in het OV. Zo maken we het mogelijk om door te groeien naar een systeem met meer capaciteit, zoals bijvoorbeeld een tram.

Resultaat na realisatie
De herinrichting van de Europalaan Noord met inpassing van een vrij liggende openbaar vervoerbaan, goede oversteekkwaliteit en groen. De Europalaan Noord sluit aan op de Wilhelminalaan, het Anne Frankplein en het Europaplein. Bij de herinrichting van de Europalaan Noord dient, qua ruimtereservering, rekening gehouden te worden met een toekomstige vergroting van de capaciteit door een schaalsprong in het OV.

Werkzaamheden

  • Aansturing ontwerp/projectteam
  • Voorbereiden en faciliteren van stakeholdersbijeenkomsten en bestuurlijke overleggen/besluitvorming
  • Omgevingsmanagement
  • Adviseren bestuur over resultaten

Functie eisen

  • Je brengt minimaal HBO mee.
  • Minimaal 5 jaar werkervaring in het vakgebied van Senior Projectmanager.
  • Kennis van en ervaring met de specifieke vakgerichte wetgeving en normen.
  • Schrijf een motivatie t.b.v. deze opdracht, ga in op het gestelde profiel. (max 1/2 a4).
  • Gemeente Utrecht verwacht twee gecheckte en uitgewerkte referenties passend bij de opdracht..

Extra info

  • Periode: Van 1-10-2020 tot 1 augustus 2021 met optie tot verlenging
  • Belasting: 20 uur per week gemiddeld

Locatie

Utrecht

Publicatiedatum

15.09.2020

Publicatie eindigt

26.09.2020

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.